fbpixel

Search icon
Search
Η Ισμήνη Τορνιβούκα έφερε παριζιάνικο αέρα στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Η Ισμήνη Τορνιβούκα έφερε παριζιάνικο αέρα στη Θεσσαλονίκη

Το νέο της απόκτημα στο ισόγειο του ξενοδοχείου Excelsior λέγεται Charlie D. Brasserie


Πρόκειται για το απόλυτο new entry στην πόλη της Θεσσαλονίκης που άνοιξε μόλις την περασμένη Δευτέρα κι έχει ήδη γίνει ένας γλυκός εθισμός για πολλούς -και για εμάς! Ο λόγος για το Charlie D. Brasserie, το νέο απόκτημα στο ισόγειο του περίφημου ξενοδοχείου Excelsior, με το οποίο ερωτευτήκαμε από την πρώτη στιγμή. Λατρέψαμε τη γαλλική του αύρα, καθώς τα υπέροχα vintage αντικείμενα προέρχονται από το θρυλικό ξενοδοχείο Μεντιτερανέ, αλλά περισσότερο από όλα το θεικό φαγητό του, το οποίο αποτελεί από μόνο του αφορμή για καθημερινή επίσκεψη! Η Ισμήνη Τορνιβούκα είναι η ψυχή του, αφού είναι ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε και του έδωσε σάρκα και οστά μαζί με τη δημιουργική της ομάδα. Της ζητήσαμε να μας μιλήσει γι'αυτό...

img-7044.jpg

Από καιρό γύριζε στο μυαλό μου η ιδέα ενός γαλλικού bistrot. Από εκείνα τα κομψά, αλλά φιλικά που βρίσκει κανείς στο Μarais του Παρισιού, όπου μπορείς να απολαύσεις από ένα πρωινό κρουασάν με τέλειες μαρμελάδες και καφέ, μέχρι ένα μεσημεριανό κρασί με μια νόστιμη σαλάτα ή ένα τέλειο, ρομαντικό δείπνο.

Το όραμα αυτό βρήκε τον τέλειο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του restaurateur Απόστολου Τραστέλη. ‘Ηταν μαγικό το γεγονός ότι είχαμε την ίδια ιδέα, την ίδια έμπνευση την ίδια στιγμή και ήταν για μένα τεράστια τιμή και χαρά να συνεργαστώ με αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που ξέρει τόσα πολλά για εστιατόρια, για γαστρονομία, είναι μια ζωντανή εγκυκλοπαίδεια της φιλοξενίας. Ο Arnaud Bignon, o chef που κέρδισε δύο αστέρια Michelin στην Σπονδή και στο Λονδρέζικο Greenhouse, σύντομα μπήκε στη συμμαχία μας και δημιούργησε ένα ονειρικό, οικείο μενού, που είχε κάτι από τη φροντίδα και την αγάπη της Γαλλίδας γιαγιάς του, μαζί με κάποιες ελληνικές πινελιές κρυμμένες εδώ και εκεί. Για εκείνον η brasserie μας ήταν μια επιστροφή στα βασικά, στα απλά, μια ωραία μικρή ανάσα στο μακροχρόνιο ταξίδι στα gourmet εστιατόρια και στον ανταγωνιστικό κόσμο του οδηγού Μichelin.

img-6994.jpg

Επειδή το Charlie D. είναι για μένα ένας χώρος ονείρου, ένα κομμάτι της καρδιάς μου, του έδωσα ένα όνομα βαθιά προσωπικό, εμπνευσμένο από την λογοτεχνία που είναι η πρωταρχική μου αγάπη. H αγάπη μου για τον Lewis Carroll και την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων. Ψάχνοντας βρήκα ότι το αληθινό του όνομα ήταν Charles Dodson και το μυθικό Dodo ήταν το alter ego του. Μου άρεσε κατευθείαν αυτό το «κρυφό» όνομα, και έτσι γεννήθηκε το όνομα του νέου μας εστιατορίου.

mg-1214-A8NKD.jpg

Ο χώρος, που τον ονειρευτήκαμε και τον σχεδιάσαμε μαζί με την Ελεάννα Μακρίδου και την ομάδα της, φέρνει στο μυαλό κάτι το ευρωπαϊκό, το ζεστό, μαζί και με μια λατρευτική αναφορά στον αγαπημένο μας σκηνοθέτη Wes Anderson και στην αδυναμία του στο ροζ χρώμα. Σ’ αυτόν, υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας από τις 07:00 το πρωί, με πρωινό καφέ και μπουφέ μέχρι τις 10:30 και a la carte πρωινό μέχρι τη 13:00. Μετά, αναλαμβάνει η βασική μας κάρτα, με αγαπημένες, σπιτικές γαλλικές συνταγές, αλλά και πιάτα ημέρας που θα ξαφνιάσουν καθημερινά τον επισκέπτη. Τον απογευματινό καφέ σας προτείνουμε να τον απολαύσετε με συνοδεία ενός γλυκού από το καρότσι των γλυκών μας, με τάρτες αλλά και το κλασικό μας Chios Thessaloniki, με κρέμα μπουγάτσας και άρωμα μαστίχας Χίου. Και το βράδυ, βάζουμε τα καλά μας, στρώνουμε τα λευκά μας τραπεζομάντηλα και σας περιμένουμε για κρασί, κοκτέιλ αλλά και ένα ιδιαίτερο δείπνο!

img-7038.jpg

Φωτογραφίες: Nick Pappas

Φωτογραφίες πορτρέτου: Άρης Ράμμος

Βίντεο: Μωρίς Ραφαήλ