fbpixel

Search icon
Search
Η Gigi Hadid επέστρεψε στην πασαρέλα με αφορμή το show του οίκου Versace για την Fall/Winter 2021
TRENDS & CATWALKS

Η Gigi Hadid επέστρεψε στην πασαρέλα με αφορμή το show του οίκου Versace για την Fall/Winter 2021

Κι ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε από την Εβδομάδα Μόδας


Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 συνεχίζεται. Παρόλο που τα shows γίνονται κάτω από αυστηρά μέτρα για την προστασία κατά του Covid-19, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις πασαρέλες που παρακολουθούσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι οι σχεδιαστές και οι διάσημοι οίκοι έχουν βάλει τα «δυνατά» τους και έχουν κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις με τη δημιουργικότητά και την πρωτοτυπία τους.

Plus, πέρα από την Εβδομάδα Μόδας στην Πόλη του Φωτός, διάφοροι οίκοι έχουν επιλέξει να παρουσιάσουν τις AW collection τους ανεξάρτητα από τις Fashion Weeks. Ένα από αυτούς ήταν το fashion house Versace, το οποίο πριν από λίγο μας χάρισε μία εξαιρετική συλλογή μέσα από ένα βίντεο. Διάσημα μοντέλα συμμετείχαν σ’ αυτήν την πασαρέλα όπως η Gigi Hadid, κάνοντας την μεγάλη επιστροφή στο χώρο του modeling μετά την εγκυμοσύνη της. Μαζί της και η αδερφή της Bella.

Versace

versache-1.jpg

Αν μπορούσαμε να βάλουμε έναν τίτλο στην παρουσίαση του οίκου Versace για τη fall/winter 2021 season, τότε αυτός θα ήταν «Η επιστροφή της Gigi Hadid». Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να δούμε μόνο της δημιουργίες αυτής της συλλογής. Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας λόγω της εγκυμοσύνης της, το διάσημο μοντέλο Gigi Hadid επέστρεψε ξανά στην πασαρέλα, θυμίζοντας μας όλους τους λόγους για τους οποίους τη θαυμάζουμε.

Παρόλο που ο οίκος Versace μας έχει συνηθίσει σε έντονες συλλογές, με εκκεντρικά μοτίβα και χρώματα αλλά και πολύ μοντέρνους συνδυασμούς –ποιος μπορεί να ξεχάσει τη συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 με τα χρώματα και τα κοχύλια;- αυτήν την φορά επέλεξε δημιουργίες σε γήινες αποχρώσεις, αυστηρές γραμμές και διακριτικά prints που όμως έκαναν τη διαφορά. Φυσικά, και οι bold αποχρώσεις «έδωσαν» το παρόν, με το total red deux piece σύνολο –τοπ και φούστα- να έχει «κλέψει» τις εντυπώσεις.

versache-2.jpg

Και οι μεταλλικές δημιουργίες δεν έλειπαν από την συλλογή. Τρία mini dresses σε χρυσό, ασημένιο αλλά και bronze είναι τα φορέματα που κάθε γυναίκα θέλει να έχει στη συλλογή της. Εκτός από το χρώμα τους, η σιλουέτα είναι ιδανική για να αναδείξει τη θηλυκότητα μας και να τονίσει το σώμα και τα «δυνατά» μας σημεία.

Όλα τα γυναικεία σύνολα αποτελούνταν από μαντίλια δεμένα στο κεφάλι, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι τα head pieces θα είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της επόμενης σεζόν. Τέλος, δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στους έντονους όμως, αλλά και τα sexy μπούστα που δε θα πρέπει να λείπουν από τη συλλογή μας.

Longchamp

longchamp.jpg


Το εμβληματικό άλογο αγώνων που αποτελεί το χαρακτηριστικό λογότυπο της Longchamp, καθώς και το έργο του Γάλλου interior designer Pierre Paulin, αποτέλεσαν την έμπνευση της creative director Sophie Delafontaine για την επίδειξη Longchamp Fall/Winter 2021 που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Σχεδιασμένο από τον Turenne Chevallereau, το καλπάζων άλογο της Longchamp συμβολίζει τη διαρκή έκφραση του δυναμισμού και του art de vivre του οίκου μόδας. Αυτή η σύνδεση με την ιππασία επηρέασε και την επιλογή της τοποθεσίας για την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στην περίφημη αίθουσα ιππασίας Battesti του Παρισιού, με την επιβλητική γυάλινη και σιδερένια οροφή, σχεδιασμένη από τον Gustave Eiffel.

Σύμφωνα με τη Sophie Delafontaine, ο Pierre Paulin επηρέασε τις σιλουέτες της συλλογής, καθώς η καινοτόμος προσέγγισή του στη γραμμή, τη λειτουργία, το χρώμα και το υλικό εναρμονίστηκε πλήρως με το δημιουργικό πνεύμα της Longchamp. Έτσι, πολλά από τα looks είχαν αισθησιασμό και κοινό σημείο την ποιότητα και το layering. Στις δημιουργίες κυριάρχησαν τα αμάνικα γιλέκα με επένδυση από μαλακό δέρμα, τα κασμιρένια crop tops συνδυασμένα με τζιν πουκάμισο και τα μάλλινα πουλόβερ σε στυλ '70s κάτω από πουκάμισα, κοστούμια και φορέματα.

longchamp-2.jpg

Το show άνοιξε η Mica Arganaraz φορώντας ένα μαύρο σακάκι σαφάρι, κόκκινο πουλόβερ και κοντό λευκό σορτς με μαύρες γαλότσες, από τις οποίες ξεχώριζαν οι ψηλές κόκκινες κάλτσες. Η συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων, το στυλ ιππασίας και το παριζιάνικο ύφος επαναλήφθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της επίδειξης. Η σπορ διάθεση κινήθηκε σε απόλυτη ισορροπία με τα αέρινα midi φορέματα και τα cropped παντελόνια φορεμένα με ψηλές μπότες πάνω από το γόνατο, αποπνέοντας μια εξαιρετικά γυναικεία ατμόσφαιρα μέσα από τις διαφορετικές όψεις του Parisienne χαρακτήρα της Longchamp.

Σε ό,τι αφορά τα αξεσουάρ που μαγνήτισαν τα βλέμματα, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην τσάντα Brioche, η οποία ήταν ευχάριστα απαλή όπως και το διάσημο γαλλικό έδεσμα ζαχαροπλαστικής, διαθέσιμη σε τζιν, σε συνθετική γούνα και σε διάφορους ποπ χρωματισμούς, παραπέμπει στις κυματοειδείς γραμμές μιας καρέκλας Pierre Paulin. Τέλος, το it accessory της συλλογής ήταν ένα bucket hat από ζακάρ με τα γράμματα της Longchamp που αναδείκνυε τόσο την σκανδαλιάρικη ενέργεια όσο και τη μυστηριώδη γοητεία του Parisienne ύφους της Longchamp.