fbpixel

Search icon
Search
H γιορτινή Θεσσαλονίκη γίνεται ο απόλυτος προορισμός για αυτό το Σαββατοκύριακο
AGENDA

H γιορτινή Θεσσαλονίκη γίνεται ο απόλυτος προορισμός για αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι top προτάσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας


Ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο ξεκινάει και η πόλη μάς καλεί να το απολαύσουμε στο έπακρο. Μοναδικές προτάσεις για όλα τα γούστα που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να περάσετε φανταστικά στη Χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι καλλιτεχνικές εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Παρακάτω οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα!

Κινηματογραφικές προβολές

Spiderman: No Way Home

b14ec1524c1babf19f4f175ab96e0.jpg

Για πρώτη φορά στην κινηματογραφική ιστορία του Spiderman, η ταυτότητά του αποκαλύπτεται, φέρνοντας τις ευθύνες του ως Super Hero σε πόλεμο με την κανονικότητα στη ζωή του και θέτοντας αυτούς που αγαπά περισσότερο σε κίνδυνο. Όταν απευθύνεται στον Δρ. Strange να τον βοηθήσει με την αποκατάσταση του μυστικού του, το ξόρκι ανοίγει μια πόρτα στον κόσμο που επιτρέπει να ελευθερωθούν οι πιο δυνατοί εχθροί που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Spiderman σε κάθε σύμπαν. Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 2), Παρασκευή στις 20:00, Σάββατο στις 17:00, 20:00, 23:00, Κυριακή στις 17:00 και στις 20:00.

Lamb

l-intro-1633705067.jpg

Η Μαρία και ο Ίνγκβαρ είναι ένα ζευγάρι Ισλανδών κτηνοτρόφων, που έχουν βιώσει την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, και είναι βυθισμένοι στη θλίψη. Για να καλύψουν το συναισθηματικό κενό τους, αποφασίζουν να δώσουν την αγάπη τους σ’ ένα μικρό αρνί που εμφανίζεται μυστηριωδώς στη φάρμα τους. Αυτή τους η πράξη όμως φαίνεται πως παραβαίνει κάποιους αιώνιους νόμους της φύσης, με αποτέλεσμα να υποστούν τις συνέπειες. Μετά την αρχική ευφορία, οι δύο κτηνοτρόφοι θα διαπιστώσουν πως τα πάντα εδώ πληρώνονται, αλλά και πως η δυστυχία και οι αναποδιές στη ζωή μπορούν να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Πρωταγωνιστούν: Noomi Rapace, Hilmir Snaer Gudnason, Björn Hlynur Haraldsson κ.ά.

Info: Ολύμπιον, Παρασκευή στις 18:30 και στις 21:30, Σάββατο στις 21:45, Κυριακή στις 18:30 και στις 21:30.

Don't Look Up

dont-look-up-r5myn.jpg

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς με ένα εντυπωσιακό cast ηθοποιών. Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο χαμηλόβαθμων αστρονόμων που καλούνται να αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη. Πρωταγωνιστούν: Timothée Chalamet, Leonardo Di Caprio, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Meryl Streep, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Ariana Grande, κ.α.

Info: Odeon Μακεδονία (αίθουσα 2), Παρασκευή και Σάββατο στις 19:40 και στις 22:40, Κυριακή στις 19:40.

Παραστάσεις

Μελίνα Ασλανίδου - Σοφία Μουτίδου: «Δύο και να καίνε»

poster.jpg

Η Μελίνα Ασλανίδου και η Σοφία Μουτίδου εμφανίζονται για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή και παρουσιάζουν ένα εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο γέλιο και αγαπημένες επιτυχίες. Ένα show που συνδυάζει τα λατρεμένα τραγούδια της Μελίνας Ασλανίδου με το χιούμορ της Σοφίας Μουτίδου με αποτέλεσμα… να είναι «Δύο και να καίνε»! Μαζί τους εμφανίζεται μια 5μελής ορχήστρα και μια 7μελής ομάδα χορευτών.

Info: Regency Casino Thessaloniki - Θέατρο Βεργίνα, Παρασκευή και Σάββατο στις 22:00.

Αλέξανδρος Τσουβέλας: «Παρενέργειες»

alexandros-tsouvelas-wide3.jpg

Ήρθαν οι παρενέργειες... σχέσεων, καθημερινότητας με εναλλαγή φωνών με πρόζα, κωμικά σκετς και αυτοσχεδιασμό. Φρέσκες, ολοκαίνουργιες και καθόλου ανησυχητικές. Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας τα δίνει όλα επί σκηνής που του έλειψε πολύ και μας προσφέρει απλόχερα τον καλύτερό του εαυτό.

Info: Θέατρο Κολοσσαίον, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:45.

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα

greek-theater-bernarda-alba-1.jpg

Ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσιάζει το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου. Το έργο διαδραματίζεται σε ένα αφιλόξενο σπίτι, χτισμένο σε ένα από τα πολλά μικρά, απομακρυσμένα και φτωχικά χωριά της αγροτικής Ισπανίας των αρχών του εικοστού αιώνα, όπου ζουν η τυραννική εξηντάχρονη Μπερνάρντα, η μισότρελη ογδοντάχρονη μητέρα της, οι πέντε μαραζωμένες κόρες της και δύο υπηρέτριες. Ύστερα από τον θάνατο του συζύγου της, Αντόνιο Μαρία Μπεναβίδες, η Μπερνάρντα επιβάλλει στις κόρες της οκταετές πένθος και τον εγκλεισμό τους μέσα στο σπίτι, υπακούοντας στους αυστηρούς κοινωνικούς και ηθικούς κανόνες της συντηρητικής ισπανικής υπαίθρου.

Info: Θέατρο «Παππάς», Κολλέγιο Ανατόλια, 10, 11, 18, 19 Δεκεμβρίου στις 21:00, φωτογραφίες: Γιώργος Χρηστάκης.

«Μετάλλαξη» από τη θεατρική ομάδα «Μαλλιά Κουβάρια»

unnamed.jpg

Σε μια χώρα που έχει υποφέρει πολλά δεινά τα τελευταία χρόνια, οι γραμμές που διαχωρίζουν την προσωπική από την κοινή λογική, την θρησκοληψία από το γνήσιο θρησκευτικό αίσθημα, την ελευθερία από την αναρχία δεν είναι πλέον ορατές! Η θεατρική ομάδα «Μαλλιά Κουβάρια» με την επιθεώρηση «Μετάλλαξη» επιχειρεί να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα μέσα από έντεκα ιστορίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα και καταγράφουν αλλαγές στον τρόπο σκέψης και στην ψυχοσύνθεση μας ξεκινώντας λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και φτάνοντας στο σήμερα.

Info: Θέατρο Αυλαία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

Fashion event

Christina Malle x Phaedra

befunky-collage-rMih6.jpg

Αναζητώντας για ακόμη μια χρονιά μια ξεχωριστή δημιουργία για το συμβολισμό του νέου έτους, το brand Christina Malle Bags σχεδίασε μαζί με την Phaedra Liakoy το δικό του lucky charm 2022. Σας περιμένουν, λοιπόν, να κάνετε δικές σας τις δημιουργίες για καλό σκοπό με ζεστό καφέ, gluhwein, Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γιορτινή διάθεση. Αγοράζοντας το γούρι που σχεδίασαν για το 2022 στηρίζουμε τις επίσημες δομές που φιλοξενούν κακοποιημένες γυναίκες μέσω του προγράμματος Πρόληψης και Καταπολέμησης της βίας κατά των Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Info: Malle Concept Store, Βούλγαρη 33, Θεσσαλονίκη, σήμερα 11:00-20:00 (Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων).

Εκθέσεις

"Lost Season" της Λίνας Θεοδώρου

lina-theodorou-spring-2021-acrylics-on-canvas-143x150-cm.jpg

Η Zina Athanasiadou Gallery παρουσιάζει στην γκαλερί της Θεσσαλονίκης το project "Lost Season" της Λίνας Θεοδώρου από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 έως το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022. Η έκθεση αποτελείται από σχέδια, ζωγραφικά έργα, κι επιτοίχιες κατασκευές ενώ διαπραγματεύεται τα μελλοντικά σενάρια της τεχνητής νοημοσύνης και των cyborg. Στα έργα της Θεοδώρου υπάρχει έντονο το στοιχείο της διακόσμησης και της γραφιστικής διαστρεβλώνοντας τα δυστοπικά μηνύματα που θέλει η καλλιτέχνιδα να επικοινωνήσει στον επισκέπτη. Αποτυπώνοντας την πραγματικότητα με το δικό της τρόπο η Λίνα Θεοδώρου διεισδύει στον ανθρώπινο νου και περνάει προσωπικές απόψεις της καθημερινότητας αλλά και σκέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Info:
Zina Athanasiadou Gallery, Παρασκευή: 10:30-2 και 17:30-20:30, Σάββατο: 10:30-14:00.

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ευθυβουλίδη

unnamed-waxdp-OVA8z.jpg

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Ευθυβουλίδη στην γκαλερί Ρω. Έργα που αποτυπώνουν το σχεδιαστικό σύμπαν του Έλληνα ζωγράφου, μέσα από τα οποία γίνονται ορατές πολλές από τις περιστάσεις της καθημερινότητας, πάντα υπό τη δική του καλλιτεχνική ματιά που εκφράζεται σε καμβάδες. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Info:
Γκαλερί Ρω, 13-21 Δεκεμβρίου 2021, Δε., Τρ., Πε., Πα.: 10:00-21:00. Τε., Σα.: 11:00-15:00.

Ομαδική έκθεση: «Ιδανικές Μορφές»

663353.jpg

Ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα μας προσκαλεί στην έκθεση «Ιδανικές Μορφές» στη Myrό Gallery, 14-24 Δεκεμβρίου 2021. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη παράλληλα και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ARTgrID (artgrid.gr) σε ψηφιακή μορφή. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, σχεδίου, χαρακτικής, φωτογραφίας, κολάζ, ελαφριές κατασκευές, καθώς επίσης επιδαπέδια κι επιτραπέζια γλυπτά.

Info: Myrό Gallery, Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο 10:00-14:00.

Don't miss!

Μια πράξη από καρδιάς

1-puzj1.jpg

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν προσφορά. Γι' αυτό κι εμείς τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στεκόμαστε στο πλευρό του οργανισμού Λάμψη! Το Bel Air web radio και ο σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης φιλοξενούμενοι στο Μουσείο Basket της ΧΑΝΘ στηρίζουν τον Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος.

Info: Ενισχύστε το έργο του συλλόγου στέλνοντας από κινητό ένα κενό SMS στο 19833! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Have a nice weekend!