fbpixel

Search icon
Search
Η Ελληνίδα YouTuber και makeup artist που διαπρέπει στο Λονδίνο
#GREEKSDOITBETTER

Η Ελληνίδα YouTuber και makeup artist που διαπρέπει στο Λονδίνο

Η αυτοδίδακτη Κλαίρη Δημοπούλου για τη δύναμη του makeup


Η αχανής κοινότητα του YouTube συνεχίζει να προσφέρει «διαμάντια» που τόσο με το άρτιο περιεχόμενο τους, όσο και με την προσωπικότητα τους, μετατρέπουν την πλατφόρμα από μέσο διασκέδασης σε μέσο καθαρής ψυχαγωγίας και πηγή γνώσης. Μια από αυτές τις προσωπικότητες της ελληνικής κοινότητας του YouTube, είναι η Κλαίρη Δημοπούλου. Απόφοιτη γαλλικής φιλολογίας και αυτοδίδακτη makeup up artist, παραδίδει μαθήματα beauty και δημιουργικού μακιγιάζ, αλλά και σωστών ελληνικών, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας. Δημιουργική, αυθεντική και ειλικρινής, είναι μια γυναίκα που σίγουρα θα σας καθηλώσει μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας, τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για την προσωπικότητά της. 

Ας μάθουμε, λοιπόν, περισσότερα για την Ελληνίδα mua που τα τελευταία χρόνια ζει και διαπρέπει στο Λονδίνο.

Ποια ανάγκη ή όνειρο καλύπτετε μέσα από το κανάλι σας στο YouTube;

Με την ενασχόλησή μου με το YouTube καλύπτεται μέσα μου αφενός η ανάγκη του να δημιουργώ όποια μακιγιάζ θέλω αυθόρμητα, χωρίς να με έχει προσλάβει κάποιος γι’ αυτά ή να πρέπει να ανταποκριθώ σε συγκεκριμένο brief, και αφετέρου εκπληρώνεται το όνειρο του να αφιερωθώ κι εγώ, σε μικρότερη κλίμακα, στο ίδιο έργο με τις makeup artists/Youtubers που αποδείχθηκαν οι μεγαλύτερές μου επιρροές και διαμόρφωσαν σε τεράστιο βαθμό την τεχνική και την αισθητική μου.

Δουλεύετε ως makeup artist, παράλληλα με το YouTube. Θεωρείτε τον εαυτό σας Youtuber ή κατατάσσετε αυτή τη δραστηριότητα στα hobby σας;

Θεωρώ τον εαυτό μου YouTuber απ’ την πρώτη μέρα που το ξεκίνησα γιατί ήταν κάτι που ήθελα επί χρόνια, τόσο που βλέπω πλέον αυτή την ιδιότητα ως μια μικρή προέκταση της προσωπικότητάς μου. Hobby είναι και θα παραμείνει, καθώς δεν αποτελεί κύριο μέλημά μου το να βιοπορίζομαι κάποτε από αυτό (γι’ αυτό άλλωστε ως τώρα δεν κάνω και sponsorships). Παρόλο που το “hobby” ακούγεται ανάλαφρος όρος, ξοδεύω τόση σκέψη και όρεξη και χρόνο σε αυτό, που αρκεί για να με καθορίσει κατά μία έννοια. 

Πώς συνδυάζετε την «κανονική» σας δουλειά με το YouTube;

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, έχω το πλεονέκτημα του ευέλικτου ωραρίου, καθώς τις περισσότερες φορές ορίζω η ίδια το πρόγραμμά μου. Οι παρουσιάσεις μου σε σχολές δε γίνονται σε καθημερινή βάση και τα μακιγιάζ που αναλαμβάνω είναι συνήθως συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας, οπότε τον υπόλοιπο καιρό διαχειρίζομαι το χρόνο μου ανάλογα με το φόρτο εργασίας. Δηλαδή, άλλοτε προσπαθώ να γυρίζω βίντεο μαζεμένα, ώστε να έχω υλικό για τις επόμενες εβδομάδες, εάν αυτές πρόκειται να είναι γεμάτες, και άλλοτε, τις πιο ήσυχες περιόδους, υιοθετώ έναν πιο υγιή ρυθμό όπου όλες οι δραστηριότητες απλώνονται πιο άνετα μέσα στην καθημερινότητα.
mathimata-makigiaz-klairi.jpg

Πιστεύετε η ελληνική κοινότητα του YouTube υστερεί της ξένης;

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω παρακολουθήσει την ελληνική κοινότητα του YouTube, οπότε δύσκολο να εκφέρω γνώμη. Η εντύπωση που έχω σχηματίσει πάντως είναι πως δεν υστερεί σε κάτι, απλώς αποτελεί μικρογραφία της διεθνούς κοινότητας και ομορφιάς του YouTube, με ό,τι περιλαμβάνει αυτό.

Είστε αυτοδίδακτη στο μακιγιάζ. Από πού αντλήσατε τις εναρκτήριες γνώσεις για να αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση ενός έμπειρου mua;

Πήρα τις κύριες γνώσεις από εξαιρετικά ταλαντούχες και έμπειρες makeup artists που ξεκίνησαν να κάνουν βίντεο στο YouTube 10 χρόνια πριν. Κάποιες από αυτές είναι η Sam και η Nic (γνωστές ως Pixiwoo και ιδιοκτήτριες της πασίγνωστης μάρκας πινέλων Real Techniques), η celebrity makeup artist Lisa Eldridge και στο δημιουργικό μακιγιάζ οι αυτοδίδακτες Mykie και Klaire. Η αυτοπεποίθηση ξεκίνησε να χτίζεται πολλά χρόνια αργότερα, ειδικά αφότου παρακολούθησα το πενθήμερο σεμινάριο μακιγιάζ των Pixiwoo, στο οποίο είχα την ευκαιρία να αξιολογηθώ από τα τότε είδωλά μου. Η γνώμη τους για τη δουλειά μου ήταν ανεκτίμητη και θεωρώ αυτό το μάθημα μία απ’ τις πιο σημαντικές στιγμές στην επαγγελματική αλλά και προσωπική μου πορεία.
44406949-922377041290085-4319408861105451061-n.jpg

Στα 28 σας, αφήσατε πίσω την Ελλάδα και μετακομίσατε στο Λονδίνο. Πώς και γιατί πήρατε αυτή την απόφαση;

Ήθελα από νεαρή ηλικία (γύρω στα 22) να μετακομίσω στο Λονδίνο, ανεξαρτήτως ενασχόλησης. Μου πήρε πολλά χρόνια μέχρι να καταλήξω στο “τι θα γίνω όταν μεγαλώσω”, αλλά το Λονδίνο υπήρχε πάντοτε σαν πλάνο στο πίσω μέρος του μυαλού μου, όποιο κι αν ήταν το κύριο ενδιαφέρον μου την εκάστοτε περίοδο. Στα 28, έχοντας πλέον αποφασίσει τι θέλω να κάνω, και έχοντας εξασκήσει το επάγγελμα του makeup artist για δύο χρόνια στην Αθήνα προηγουμένως, ήταν πλέον πολύ πιο ξεκάθαρο το σχέδιο κι έτσι είπα “ή τώρα ή ποτέ”. 

Ασχολείστε τόσο με το beauty μακιγιάζ, όσο και με το δημιουργικό. Τι ξεχωρίζετε στο καθένα;

Τα λατρεύω και τα δύο για τον ίδιο λόγο: τις μεταμορφωτικές τους ιδιότητες. Το μακιγιάζ δεν πιστεύω πως είναι ένα μόνο πράγμα, πχ να κάνεις τον άλλον να νιώθει όμορφος με τη συμβατική έννοια της λέξης ή να τον μετατρέψεις σε κάποιον χαρακτήρα. Είναι όλα μαζί, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και όλες τους εξίσου ελκυστικές. Το βλέπω σαν ένα μεταμορφωτικό μανδύα, άλλες φορές διακριτικό κι άλλες σοκαριστικό, ο οποίος αφαιρείται στο τέλος της ημέρας. Τι πιο διασκεδαστικό από αυτό;
claire4.jpg

Πιστεύετε υπάρχουν τετριμμένες παραδοχές στον χώρο της ομορφιάς που θα πρέπει να καταρριφθούν;

Ναι. Πως συγκεκριμένα στιλ είναι απαγορευμένα σε συγκεκριμένες ηλικίες. Πως ο καλλωπισμός πάσης φύσεως είναι υπόθεση, αν όχι χρέος, μόνο των γυναικών. Πως το μακιγιάζ απευθύνεται αποκλειστικά σε ένα φύλο και σεξουαλικό προσανατολισμό. Ευτυχώς όμως, βλέπω τα τελευταία χρόνια να καταρρίπτονται τα παραπάνω ολοένα και περισσότερο. Αναγνωρίζουμε, ελπίζω, πως το μακιγιάζ δεν είναι παρά απλή μπογιά για το πρόσωπο, από άκακη συνήθεια έως ισχυρό μέσο προσωπικής έκφρασης και πως η ομορφιά γενικότερα είναι μία ιδέα στην οποία όλοι συμφωνούμε, μέχρι τη στιγμή που παύουμε να συμφωνούμε, και αυτό συμβαίνει κατά μέσο όρο κάθε δεκαετία, και έτσι καταλήγει παντελώς υποκειμενική, όπως θα έπρεπε.

Είστε αρκετά minimal όσον αφορά τα προϊόντα του χρησιμοποιείτε. Αν έπρεπε να χρησιμοποιείτε τρία από αυτά για το υπόλοιπο της ζωή σας, ποια θα επιλέγατε;

Κονσίλερ, κάποιο ενυδατικό προϊόν χειλιών με χρώμα (ώστε να μπαίνει και στα μάγουλα) και σκιά για συμπλήρωση φρυδιών. 

Quick Beauty Chat:

Ποιο είναι το χειρότερο make up trend που εύχεστε να μην επανέλθει ξανά στη μόδα;

Τα πολύ λεπτά και καμπυλωτά φρύδια της δεκαετίας του ’90! 

SS19: Ποια είναι τα αγαπημένα σας makeup trends;

Όπως κάθε χρόνο, προσανατολίζομαι προς το γυαλιστερό δέρμα σε συνδυασμό με διακριτική μονοχρωμία στο πρόσωπο. 

Υπάρχει συγκεκριμένο μακιγιάζ που αρμόζει σε κάθε ηλικία;

Καλό είναι να φοράμε ό,τι μας ευχαριστεί ανά πάσα στιγμή, αλλά το φρέσκο, αδιόρατο μακιγιάζ πιστεύω πως κολακεύει τους πάντες, ανεξαρτήτως ηλικίας. 

Μοιραστείτε μαζί μας τρεις δικές σας, «χρυσές» skin care συμβουλές…

1. Υψηλή αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο
2. Συχνή εντατική ενυδάτωση
3. Καθαρή διατροφή και πολύ νερό. 

Πρωινή και βραδινή ρουτίνα ομορφιάς. Με λίγες φράσεις, ποιες είναι οι δικές σας;

Πρωί: Ξέπλυμα του προσώπου με νερό κι έπειτα αντηλιακό.
 Βράδυ: Ντεμακιγιάζ/καθαρισμός, ενυδάτωση προσώπου και χειλιών. 

Για τα μαλλιά σας, ποια tips εμπιστεύεστε;

Αποφυγή θερμότητας όσο το δυνατόν περισσότερο, συχνό κούρεμα στις άκρες. 

Πώς μπορούμε να περάσουμε από το πρωινό στο βραδινό μακιγιάζ χωρίς να ξεβαφτούμε;

Με ανανέωση κονσίλερ, ρουζ και πούδρας, λίγο πιο έντονο κραγιόν και ελαφρύ πέρασμα μιας σκιάς μεσαίου τόνου στο βλέφαρο και την κόγχη. 

Ποια γυναίκα θεωρείτε το απόλυτο beauty icon?

Δύσκολο να διαλέξω καθώς ο κάθε τύπος έχει τη γοητεία του, αλλά έχω μια μικρή αδυναμία στην Keira Knightley για τον κοριτσίστικο αλλά πάντα chic αέρα της. 

Ποια άλλα κανάλια στο YouTube και insta-accounts ακολουθείτε;

Instagram: @irisgeorgiadou.photography (αγαπημένη φωτογράφος), @core.inna (αγαπημένη makeup artist). Youtube: Jenny Mustard (μινιμαλισμός & lifestyle), Justine Leconte (μόδα), Sustainably Vegan (περιβάλλον), Kirsten Dirksen (εναλλακτική αρχιτεκτονική), The School Of Life(ψυχολογία).

Ακολουθήστε την Κλαίρη στο Instagram & YouTube