fbpixel

Search icon
Search
Η Ειρήνη Πασχαλέρη μας μιλά για το Baby Boom και τη μητρότητα
AGENDA

Η Ειρήνη Πασχαλέρη μας μιλά για το Baby Boom και τη μητρότητα

Μη χάσετε το πολυαναμενόμενο event στη Θεσσαλονίκη, στις 4 Μαρτίου


Με σπουδές στη Βιολογία και εξειδίκευση στη διατροφή, η Ειρήνη Πασχαλέρη είναι ιδρύτρια του Natural Health Clinic, επιτυχημένη στον τομέα της, αλλά και μια μοντέρνα μαμά με πολλούς προβληματισμούς, απορίες και ανησυχίες για το μεγάλωμα των παιδιών. Όπως ήταν φυσικό, λοιπόν, καθώς και η ίδια χρειαζόταν συμβουλές και προτάσεις από ειδικούς, ήθελε να είναι βέβαιη, ότι αυτό που θα ακούσει είναι απόλυτα έγκυρο και ασφαλές για τα παιδιά της. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Baby Boom –πρώτα στη Θεσσαλονίκη και ύστερα στην Αθήνα- μιας ενημερωτικής ημερίδας για τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη που έχει ως στόχο να βοηθήσει νέες και μέλλουσες μητέρες, λύνοντας κάθε απορία τους, παρέχοντας πολύτιμες συμβουλές και χαρίζοντας πλούσια δώρα. Με αφορμή τη διοργάνωση του νέου event στη Θεσσαλονίκη, στις 4 Μαρτίου, η διακεκριμένη επιστήμονας μας μίλησε για το τι μπορούν να περιμένουν, όσες γυναίκες συμμετέχουν, αλλά και για τις προκλήσεις της μητρότητας.

Είναι η έκτη χρονιά που διοργανώνεται το Baby Boom. Ποιοι στόχοι του έχουν επιτευχθεί και τι άλλο επιδιώκεται μέσα από αυτό; Μέσα από το συγκεκριμένο event στοχεύουμε στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού σε σχέση με το θέμα της μητρότητας, του θηλασμού, της εγκυμοσύνης και της γονιμότητας. Θεωρώ πως καθιερώθηκε, γιατί είναι πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνονται στους νέους γονείς και ειδικά στη νέα μητέρα, σχετικά με την άφιξη ενός μωρού στο σπίτι.

eirini-nasia-paschaleri.JPG
Ειρήνη και Νάσια Πασχαλέρη στο περσινό event της Αθήνας

Πώς προέκυψε η ιδέα; Από τη δική μου ανάγκη να μάθω όσα περισσότερα γίνεται στην πρώτη μου εγκυμοσύνη. Είχα τόσες απορίες και ερωτηματικά σχετικά με τη νέα περίοδο στη ζωή μου και ένιωθα, ότι ήθελα σωστή πληροφόρηση από ειδικούς. Έτσι γεννήθηκε και το Baby Boom Event! Η φιλοσοφία μας συνοψίζεται στην εξής φράση: «Δεν υπάρχει εγχειρίδιο για τη νέα μαμά, υπάρχει όμως το Baby Boom Event».

Μπορείτε να μου πείτε λίγο πιο αναλυτικά τι θα δούμε φέτος; Στη Θεσσαλονίκη έχουμε για πρώτη φορά φέτος ειδικό αφιέρωμα στην υπογονιμότητα και πληροφορίες  σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση, για τις γυναίκες που επιθυμούν μια εγκυμοσύνη. Οι υπόλοιπες ομιλίες αφορούν στον τοκετό με ασφάλεια, την υποδοχή του μωρού στο σπίτι, το υπερηχογράφημα live, τις εξελίξεις στον προγεννητικό έλεγχο, τη διατροφή στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό, την περιποίηση του βρέφους, το βρεφικό μασάζ, τα μυστικά για αποτελεσματικό θηλασμό και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα μπορεί να το δει κανείς αναλυτικά στο www.babyboomevent.gr.

eirini-paschaleri-ilais-katsikis.JPG
Η Ειρήνη Πασχαλέρη με τον σύζυγό της και συνεμπνευστή του Baby Boom, Ηλία Κατσίκη, στο περσινό event της Αθήνας

Ως ειδικός, ποιες είναι οι βασικές διατροφικές συμβουλές που θα δίνατε σε μια γυναίκα που διανύει την εγκυμοσύνη της; Να τρώει όσο το δυνατόν μη συσκευασμένες, φρέσκες τροφές και να δίνει έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, αν γίνεται βιολογικής προέλευσης. Ξηροί καρποί, avocado, ελαιόλαδο, σουσάμι, βούτυρο αμυγδάλου να καταναλώνονται καθημερινά! Μεσογειακά γεύματα, όπως όσπρια και λαδερά, θα πρέπει να κυριαρχούν στη διατροφή της όπως και το κρέας,  για παράδειγμα το κοτόπουλο. Αν είναι ελευθέρας βοσκής, ακόμα καλύτερα.

Και όσον αφορά στις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι, ποια tips θεωρείτε σημαντικά για μια γυναίκα που μόλις γέννησε; Οι πρώτες μέρες για τη μαμά και το μωρό στο σπίτι θεωρώ, ότι πρέπει να είναι γεμάτες ηρεμία, πρόγραμμα και ασφάλεια. Μια καλή μαία θα μπορούσε να στηρίξει τη λεχώνα σε διάφορα θέματα που προκύπτουν με το μωρό.

Περνώντας στο βαθύτερο νόημα της μητρότητας, ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση; Η ευθύνη για έναν νέο άνθρωπο που εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα για να επιβιώσει αρχικά και να μεγαλώσει σωστά στη συνέχεια. Παράλληλα, καθώς γίνεσαι γονιός γίνεσαι και καλύτερος άνθρωπος, αφού αφήνεις  στην άκρη το «εγώ» σου.

facebook.jpg

Εσείς είστε υπερπροστατευτική ή cool; Cool mama! Ωστόσο, νομίζω ότι κάθε μαμά, ακόμα και η πιο cool, χάνει στην αρχή την ψυχραιμία της στο πρώτο παιδί! Και είναι λογικό, αφού είναι μια τεράστια αλλαγή η άφιξη ενός βρέφους στο σπίτι. Καθώς όμως μεγαλώνει -και ίσως και με ένα δεύτερο παιδάκι- το πράγμα ισορροπεί κάπως. Όχι ότι δεν ανησυχείς πάλι, αφού κάθε ηλικία έχει τα δικά της προβλήματα αλλά ας πούμε, ότι γίνεσαι λίγο πιο ψύχραιμη. Μιλώντας για τον εαυτό μου θα έλεγα, ότι βρίσκομαι κάπου στη μέση…

Για να βάλουμε και τους μπαμπάδες στη συζήτηση. Πώς πιστεύετε, ότι επιτυγχάνεται η κοινή στρατηγική ανάμεσα στους δύο γονείς όσον αφορά στο μεγάλωμα των παιδιών; Ο κάθε γονιός θα πρέπει να κρατάει το ρόλο του μέσα στην οικογένεια. Άλλα πράγματα θα μάθει ένα παιδί από τη μητέρα και άλλα από τον πατέρα. Όταν υπάρχει αλληλοσεβασμός και κατανόηση μεταξύ των γονιών, το παιδί μεγαλώνει με υγιή τρόπο και φυσικά υιοθετεί αυτές τις αξίες και στη μετέπειτα ζωή του.

Τελευταία έχει παρατηρηθεί μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο από blogs που αφορούν τις μαμάδες. Προσωπικά, ποια θα μας προτείνατε; Ακολουθώ το All4mama.gr από τον ελληνικό χώρο, ενώ από τον διεθνή προτείνω το thetot.com και goop.com.

baby-boom-photo-1.jpg

Τέλος, πείτε μας δυο λόγια και για το ανάλογο event που θα διοργανώσετε στην Αθήνα. Το Baby Boom Event έγινε για πρώτη φορά πέρυσι στην πρωτεύουσα με τεράστια επιτυχία, την οποία προσδοκούμε και φέτος. Ο κόσμος το αγκάλιασε με μεγάλη ζεστασιά και αγάπη, δείχνοντας πόσο ανάγκη έχει για ποιοτική δωρεάν ενημέρωση από ειδικούς. Φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 11 Μαρτίου, στην Αίγλη Ζαππείου, από τις 10:00 έως τις 14:30. Σας περιμένουμε όλους και εκεί!

Info: Baby Boom Θεσσαλονίκη, Κυριακή 4 Μαρτίου στο Μακεδονία Παλλάς, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2 (αίθουσα “Alexandros”). Διάρκεια: 10:00-15:00. Κλείστε εδώ τη θέση σας για το event σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη