fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

Η δημιουργική συνεργασία του οίκου Valextra με την αρχιτέκτονα Patricia Urquiola μόλις παρουσιάστηκε και είναι καταπληκτική

Η συλλογή MarVles από δερμάτινες τσάντες με μαρμάρινο κούμπωμα είναι αποτέλεσμα τριών οραματιστριών


Η δημιουργική συνεργασία του οίκου Valextra με την αρχιτέκτονα Patricia Urquiola μόλις παρουσιάστηκε και είναι καταπληκτική

Η Valextra παρουσιάζει τη συλλογή MarVles: ένα πολυεπιστημονικό έργο σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη designer και αρχιτέκτονα Patricia Urquiola και των masters του μαρμάρου Budri, με αποτέλεσμα ένα μοναδικό μείγμα τεχνικής και τεχνολογίας. Η συλλογή μόλις παρουσιάστηκε στο Μιλάνο στη boutique του οίκου στη Via Manzoni, αλλά και παγκοσμίως, μέσω μιας ταινίας μικρού μήκους των Federico Pepe και Le Dictateur Studio.

Αυτό είναι ένα νέο και πιο πρόσφατο βήμα στη σειρά δημιουργικών συνεργασιών που παρουσιάστηκαν νωρίτερα φέτος μέσω του ExtraMilano, που επενδύει στη συνάντηση μυαλών και ταλέντων που χαρακτηρίζει τη στάση του Μιλάνου. Στις αρχές του 2020, η Valextra συνεργάστηκε με τους Massimo Alba, La Double J, Plan C, Arthur Arbesser και Sunnei, κάνοντας λόγο πλέον για μια κοινότητα ανεξάρτητων επιχειρηματιών μόδας.

1-Qo6Ig.jpeg
Patricia Urquiola

Το συγκεκριμένο έργο προέρχεται επίσης από έναν αξιοσημείωτo «διάλογο» μεταξύ τριών οραματιστών γυναικών: Οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι της Valextra, οι Sara Ferrero & Alessandra Budri και η αρχιτέκτονας Patricia Urquiola συνεργάστηκαν, συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα, τον πολιτισμό, τη χειροτεχνία και την τεχνολογία.

Στην καρδιά της καινούριας συλλογής τους, που φέρει το όνομα MarVles, συναντάει κανείς μια limited σειρά 19 τσαντών, που εναρμονίζουν τη μοναδική αισθητική ευαισθησία της Patricia Urquiola με τη συνδυασμένη τεχνογνωσία των Ferrero και Budri. Η εμπνευσμένη από τον σχεδιασμό στάση και η δέσμευση του οίκου Valextra στην ομορφιά του design, διασταυρώνονται δημιουργικά. 

1-T3Hjm.jpg
MarVles Collection

Συνολικά, η κολεξιόν περιλαμβάνει τρεις συλλογές, καθεμία με ξεχωριστό δερμάτινο εσωτερικό σχεδιασμό, νέα μαρμάρινη λαβή και μαρμάρινο κούμπωμα. Η ασφάλειά τους πετυχαίνεται με οργανικές καμπύλες που ξεχωρίζουν σαν ένας σχεδιασμός βράχου. Με ιδιαίτερη γεωμετρία κι ένα ακραίο γωνιακό μοτίβο που κατά ένα μέρος είναι φουτουριστικό, κάνει ολόκληρη την πρόταση του ιταλικού οίκου, art-deco.

Ολόκληρη η συλλογή παρουσιάζει λεπτομέρειες από αχάτη και μάρμαρο. Μια διαχρονική χρωματική παλέτα δερμάτων κυριαρχεί επίσης στις επιλογές: οργανικές αποχρώσεις που βρίσκουν αναφορές στις φυσικές μαρμάρινες αποχρώσεις, καθώς και μια σειρά από pop χρώματα από τα αρχεία του fashion house. 

2-GtWVh.jpg
MarVles Collection

Το εμβληματικό λευκό Pergamena της Valextra, το μπλε, το military πράσινο και το μαύρο, συνδυάζονται υπέροχα και ταιριάζουν με τις αποχρώσεις της τερακότας και του κόκκινου που θυμίζει φραγκοστάφυλο, όπως των απαλών ροζ παστέλ. Τα χρώματα έρχονται σε αντίθεση και συμπληρώνουν τα υπέροχα σχέδια της Patricia Urquiola, την πολυπλοκότητα των μαρμάρων της Budri και τη γραφική καθαρότητα της τσάντας-best seller της εταιρίας, Iside.

Αυτά τα σχέδια έχουν τρισδιάστατη αρχιτεκτονική ποιότητα, η οποία είναι εν μέρη εμπνευσμένη από τις εμβληματικές εισόδους των palazzo του Μιλάνο, ενώ από την άλλη αντιπροσωπεύουν μια εκλεπτυσμένη διαδικασία που συνδυάζει πολύπλοκες τεχνολογίες και φυσικά μια ιδιαίτερα οραματιστική δημιουργικότητα.

Δείτε περισσότερα bag designs στη gallery. 

1

Valextra, Marvles SS21

2

Valextra, Marvles SS21

3

Valextra, Marvles SS21