fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

H Coco Brandolini d’Adda, owner του πολυτελούς ready-to-wear brand, D’Adda μας υποδέχεται στο υπέροχο atelier της στο Μιλάνο

Η fashion enthusiast μιλάει σε πρώτο πρόσωπο για όσα καθορίζουν την ιδιαίτερη αισθητική της


H Coco Brandolini d’Adda, owner του πολυτελούς ready-to-wear brand, D’Adda μας υποδέχεται στο υπέροχο atelier της στο Μιλάνο

Με ισχυρά γονίδια στιλ και πολλά χρόνια καριέρας σε διάσημους οίκους μόδας, όπως οι Oscar de la Renta, Alberta Ferretti, Dolce & Gabbana κι άλλοι σημαντικοί, η Coco Brandolini d’Adda, που σήμερα έχει δημιουργήσει το δικό της πολυτελές ready-to-wear brand, το D’Adda, μιλάει σε πρώτο πρόσωπο για όσα καθορίζουν την ιδιαίτερη αισθητική της. Η φωτογράφισή της έγινε στο υπέροχο atelier της στο Μιλάνο.

Ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με τον χώρο της μόδας ήταν σίγουρα η μητέρα μου (σ.σ. η Georgina Brandolini d'Adda ήταν σχεδιάστρια μόδας στους Valentino Garavani και Oscar de la Renta), καθώς δούλευε για πολλά χρόνια στον χώρο. Ωστόσο, καθοριστικό ρόλο στις επιλογές μου διαδραμάτισε επίσης κι ο παράγοντας «τύχη». Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Φιλοσοφία, γιατί δεν ήμουν σίγουρη με τι ήθελα να ασχοληθώ. Τυχαία, λοιπόν, βρέθηκα για μία τρίμηνη πρακτική στον Oscar de la Renta στη Νέα Υόρκη, όπου τελικά έμεινα για 7 χρόνια, δουλεύοντας κανονικά. Κι έτσι έγινε η αρχή!

coco-dadda-by-german-larkin.jpg


Η δημιουργία του δικού μου brand ήταν κάτι που σκεφτόμουν από πάντα, ακόμη και λίγο πριν ξεκινήσω να δουλεύω με τους Dolce & Gabbana. Όμως, υπήρχε μια ερώτηση που έκανα στον εαυτό μου: αν είμαι αρκετά ώριμη για ένα τέτοιο βήμα κι αν έχω τη δύναμη και το κουράγιο να το κάνω. Μετά το lockdown, κι αφού το σκέφτηκα καλά, κατάλαβα πως ήμουν πλέον έτοιμη.

Το d’Adda πρεσβεύει κι είναι ένα στιλ ζωής. Επιδιώκει να υπάρχει καλή και υψηλή ποιότητα, καθώς και η αίσθηση της άνεσης σε όποιον φοράει τα ρούχα αυτά.

Η γυναίκα d’Adda είναι δραστήρια και έχει πολλά ενδιαφέροντα, δουλειά και οικογενειακή ζωή· μια γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό και τις επιλογές της, που δεν έχει απαραίτητα την ανάγκη να φορέσει μεγάλα, ηχηρά brands για να της δώσουν αυτοπεποίθηση.

Επιλέγω να κάνω μικρές συλλογές, γιατί χρησιμοποιώ παλιά υφάσματα από αρχειακό υλικό, τα οποία, στη συνέχεια, τυπώνω, επεξεργάζομαι και μεταποιώ. Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία. Η κάθε σειρά που δημιουργώ είναι μικρή, γιατί είναι δύσκολο να βρεις πολλά μέτρα από τα υφάσματα αυτά. Κι αυτό είναι κάτι που μου αρέσει, αφού προκύπτουν κομμάτια exclusive που δε θα τα έχουν πολλές γυναίκες.

Δεν ακολουθώ τους κλασικούς κανόνες της αγοράς, καθώς τις δημιουργίες μου δεν μπορεί να τις βρει κάποιος σε άλλα καταστήματα και e-shops, παρά μόνο στο atelier μου. Κι αυτή η απόφαση πάρθηκε από τη στιγμή που είδα ότι μπορώ να παράγω μόνο limited ποσότητες. Και τελικά, αυτό για εμένα μεταφράζεται σε ελευθερία και ανοιχτούς ορίζοντες στη σχεδιαστική διαδικασία.

Λατρεύω το atelier μου. Είναι ένας ιδιαίτερος χώρος στη Via Montenapoleone, με υπέροχη θέα και φως. Μοιάζει περισσότερο με ένα διαμέρισμα, διακοσμημένο με τον ίδιο τρόπο που θα επέλεγα και για το σπίτι μου. Έχει πολλά αντικείμενα που έχω βρει σε διάφορα μέρη του κόσμου, υφάσματα, κουμπιά κι έπιπλα που έφτιαξα μόνη μου. Είναι ένα μέρος προσωπικό, cozy, με μια όμορφη ατμόσφαιρα, όπου νιώθεις άνετα.

34.jpg


Η μόδα για μένα έχει να κάνει αποκλειστικά με το στιλ. Δεν ακολουθώ τις τάσεις. Οι δημιουργίες μου δεν εξαρτώνται από αυτές, αλλά από ό,τι βρω σε υφάσματα. Έτσι, η μόδα για μένα είναι το στιλ της γυναίκας που θα δεις στον δρόμο και την οποία θα θυμάσαι για τον τρόπο με τον οποίο ήταν ντυμένη. Μπορεί να μη συγκράτησες ακριβώς τι φορούσε, αλλά θα έχει αφήσει την αίσθηση του στιλ της. Στιλ για μένα σημαίνει «ελευθερία». Ελευθερία από τις τάσεις, από το fitting. Το να διαλέγεις να φορέσεις ό,τι θέλεις και να έχεις τη σιγουριά, επειδή εσύ νιώθεις καλά μέσα σε αυτό. Η αυτοπεποίθηση και η άνεση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για μένα.

Το προσωπικό μου στιλ θα έλεγα πως είναι εκλεκτικό. Μου αρέσει τόσο να νιώθω άνετα μέσα στα ρούχα μου, όσο και η υψηλή ποιότητα και, οπωσδήποτε, τα χρώματα και τα prints. Μέσα στα χρόνια, αυτό έχει αλλάξει και σίγουρα κάθε φορά έπαιζε ρόλο και ο εκάστοτε σχεδιαστής με τον οποίο συνεργαζόμουν. Για παράδειγμα, όταν ήμουν στη Νέα Υόρκη, στον Oscar de la Renta, το στιλ μου ήταν λίγο exotic, ενώ στους Dolce & Gabbana, πιο θηλυκό. Σήμερα, αποτελεί έναν συνδυασμό αυτών των στιγμών της ζωής μου.

the-cherry-bag-by-dadda.jpg


Έμπνευση για τη ζωή και το στιλ είναι η γιαγιά μου (σ.σ. η Donna Cristiana Brandolini d’Adda ήταν η αδερφή του Gianni Agnelli), μια γυναίκα με την οποία μεγάλωσα, πολύ σημαντική για μένα. Τη θαυμάζεις για τον τρόπο που ντύνεται, που φτιάχνει τα σπίτια της, που βλέπει τα πράγματα, που σκέφτεται. Στο κομμάτι της δουλειάς, ισχυρή έμπνευση είναι o Domenico Dolce και ο Stefano Gabbana, δύο άνθρωποι δίπλα στους οποίους έμαθα πάρα πολλά.

MY FAVORITE LIST

FASHION HOUSE Dolce & Gabbana

FASHION DESIGNER Schiaparelli

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ Tadao Ando

ACCESSORIES Η Cherry bag D'Adda

ΧΡΩΜΑ Coral Red

ΠΟΛΗ Μιλάνο

1

Έργο τέχνης του Ed Ruscha

2

Anatomy Bijoux Earrings, Schiaparelli

3

Βιβλίο “La Promesse de L'Aube” του Romain Gary

4

Άρωμα Tam Dao της Diptyque, Attica - The Department Store

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: GERMAN LARKIN & ADRIANO CISANI

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023