fbpixel

Search icon
Search
Η Burberry μεταμορφώνει το Jeju Island της Νότιας Κορέας με ένα mirrored installation βγαλμένο από το μέλλον
DESIGN NEWS

Η Burberry μεταμορφώνει το Jeju Island της Νότιας Κορέας με ένα mirrored installation βγαλμένο από το μέλλον

Ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα από τον εμβληματικό οίκο που αξίζει την προσοχή μας


Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο αλλά και όπως μπορούν να μας επιβεβαιώσουν οι φανατικοί travelers, το Jeju Island στη Νότια Κορέα αποτελεί ένα πραγματικό αξιοθέατο κι έναν τόπο όπου η ηρεμία και η γαλήνια αίσθηση πρωταγωνιστούν. Πρόκειται για έναν από του must-visit προορισμούς του κόσμου, που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη άνθιση, με τον τουρισμό του να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Το πράσινο της φύσης κυριαρχεί και αποτελεί τον βασικό λόγο για τον οποίο ο συγκεκριμένος τόπο ξεχωρίζει στον χάρτης της Κορέας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Ο οίκος Burberry, βασίστηκε στο πόσο δημοφιλής εξελίσσεται αυτή η περιοχή, παίρνοντας την απόφαση να δημιουργήσει ένα νέο installation σχεδόν αποκλειστικά φτιαγμένο από καθρέφτες, δίνοντας την αίσθηση για το πώς πρόκειται να είναι το design του μέλλοντος χάρη στον φουτουριστικό σχεδιασμό του.

Το "Imagined Landscapes" έχει ενθουσιάσει τους πιστούς fashion & design lovers και όχι άδικα!

Ένα design concept βγαλμένο από το μέλλον

bladnscape.jpg

Το βρετανικό fashion brand εμπνεύστηκε και, τελικά, δημιούργησε ένα τεράστιο κτίριο, που μοιάζει με ναό και φέρει την ονομασία "Imagined Landscapes". Βρίσκεται ακριβώς στην «καρδιά» του συγκεκριμένου νησιωτικού παραδείσου της Νότιας Κορέας. Με την αντανακλαστική πρόσοψή της, η φουτουριστική δομή αυτού του πραγματικά αρχιτεκτονικού αριστουργήματος φαίνεται να συγχωνεύεται με το φυσικό περιβάλλον, αντικατοπτρίζοντας το φως και του ουρανού και το πράσινο που κυριαρχεί γύρω της.

Το "Imagined Landscapes" είναι χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Halla, κι έτσι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα σε ολόκληρη τη Νότια Ακτή, η οποία απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από την πυκνή βλάστηση που έχει τον τρόπο να «κόβει» την ανάσα. Οι κυματισμοί που αποτελούν το εξωτερικό του κτιρίου έχουν εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση σε ένα ήδη φανταστικό exterior design, το οποίο απογειώνει την έννοια του φουτουρισμού.

Ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και σε έναν κόσμο που ξεπερνά τη φαντασία

befunky-collage-zFwLU.jpg

Ποντάροντας στη δύναμη της φύσης, την αγάπη και τον σεβασμό προς αυτήν και τα αγαθά που μπορεί να προσφέρει, μέσα από αυτό το installation -αλλά και με πολλές άλλες πρωτοβουλίες του που θέτουν στο επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος- ο οίκος βρίσκει τον τρόπο να ενώσει τον αληθινό κόσμο με μια παράλληλη, φανταστική πραγματικότητα. Ο συγκεκριμένος τόπος, άλλωστε, είναι ο πλέον κατάλληλος για να κατανοήσει κανείς το νόημα του να βρισκόμαστε δίπλα στη φύση και να γινόμαστε «κομμάτι» αυτής.

Μέσα σε αυτό το κτίριο ο καθένας μπορεί να αφεθεί σε μια virtual reality μέσα από τεράστιες οθόνες που προβάλλουν εικόνες επιμελημένες από digital artists, όπως οι Maotik, Cao Yuxi και Lia Jiayu. Σε αυτό το εικονογραφημένο υλικό αποδεικνύεται το πόσο απίστευτο αποτέλεσμα έχει ο συνδυασμός της τεχνολογίας με όσα μπορεί να προσφέρει το φυσικό περιβάλλον. Ένα εικονικό ταξίδι στη φύση και στη γοητεία της, στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, αλλά και του ουρανού.

burberry-jeju-1.jpeg


Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως στο συγκεκριμένο κτίριο υπάρχει και το Thomas's Café, το οποίο μέχρι πρότινος υπήρχε αποκλειστικά και μόνο στο Λονδίνο. Σε αυτό μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους, σε ένα περιβάλλον όπου τα γήινα χρώματα, τα animal prints και οι αντίστοιχες ταπετσαρίες πρωταγωνιστούν. Bonus, τα γλυκά που προσφέρονται φέρουν την υπογραφή του pastry chef Justin Lee.

Η μόδα στο επίκεντρο

257817746-571557363930021-586324096423565099-n.jpg

Φυσικά, ο χώρος λειτουργεί και ως κατάστημα για όλους τους πιστούς fashion lovers του brand! Τα εμβληματικά Burberry items έχουν πάρει τη θέση τους στο κτίριο, σε μια προσπάθεια του οίκου να λανσάρει αποκλειστικά outerwear, όσο το δυνατόν πιο οικολογικά κομμάτια -μεταξύ αυτών και η iconic καμπαρντίνα-, προκαλώντας μας να ξεχυθούμε στη φύση, απολαμβάνοντας στο έπακρο τον καθαρό αέρα και την απεριόριστη natural γοητεία γύρω μας.

Info: Το installation θα είναι ανοιχτό για το κοινό έως τις 12 Δεκεμβρίου.