fbpixel

Search icon
Search
Η ατζέντα της εβδομάδας επιστρέφει δυναμικά με συναρπαστικά events στην πόλη για όλα τα γούστα
AGENDA

Η ατζέντα της εβδομάδας επιστρέφει δυναμικά με συναρπαστικά events στην πόλη για όλα τα γούστα

Αδράξτε αυτές τις ημέρες με τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας


Μια καυτή αυγουστιάτικη εβδομάδα είναι εδώ και τα δρώμενα της Θεσσαλονίκης σας καλούν να τα ανακαλύψετε! Μουσικές και χορευτικές βραδιές κάτω από τη θερινή πανσέληνο, εκθέσεις που απογειώνουν κάθε μορφή τέχνης, σύντομες αποδράσεις, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές, προσδίδουν παλμό στο city life χαρίζοντάς του καλοκαιρινό αέρα και art vibes. Εμείς, λοιπόν, ψάξαμε και σας εξασφαλίσαμε το απόλυτο week guide για να ζήσετε στο έπακρο όλα τα παραπάνω.

Get informed για όλα όσα «τρέχουν» στην πόλη & απολαύστε κάθε στιγμή της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε!

Δευτέρα 03/08

Θεατρική παράσταση

1-Of1Ew.jpg

Τη θεατρική παράσταση «Αχ Έρωτα!…» θα παρουσιάσει στο Θέατρο Δάσους στο πλαίσιο της θερινής του περιοδείας το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, βασισμένη σε τέσσερα έργα του διάσημου ποιητή Federico García Lorca. Όπως αναφέρει και η σκηνοθέτιδα της παράστασης, Νανά Νικολάου, τα έργα που ενέπνευσαν το «Αχ Έρωτα!…» αποτελούν την εξής τριλογία: «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», μαζί με τη λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού». Τέσσερα έργα-ύμνοι στη δύναμη της αγάπης, όπως άλλωστε και ο ποιητικός λόγος του ίδιου του Lorca. Τα έργα που συνθέτουν την παράσταση συνομιλούν μεταξύ τους και δημιουργούν ένα dreamy αποτέλεσμα γεμάτο ερωτικούς στεναγμούς, που θα σας σεργιανίσει στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, θα σας παροτρύνει να βρέξετε τα πόδια σας στα νερά του Γουαδαλκιβίρ και θα σας παρακινήσει να ερωτευτείτε κάτω από τον καυτό ανδαλουσιανό ήλιο. Παίζουν οι: Νάντια Μπουλέ, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Χρήστος Ντόβας, Πελαγία Αγγελίδου, Έφη Σισμανίδου, Δημήτρης Συνδουκάς.

Info: Θέατρο Δάσους, δάσος Σέιχ Σου, στις 21:15, διάρκεια: 90’.

Τρίτη 04/08

Θερινό σινεμά

2-tRQkL.jpg

Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης εγκαινίασε φέτος το καλοκαίρι τον θερινό κινηματογράφο, κάνοντας πολλούς Θεσσαλονικείς κι επισκέπτες να λατρέψουν τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη. Αυτήν την Τρίτη θα «σηκώσει αυλαία» με την «Ευτυχία» που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς το περασμένο έτος. Story: Διάσημη στιχουργός πια, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου εμφανίζεται σε μια βραδιά που διοργανώνεται προς τιμήν της. Παρόντες όλοι οι σπουδαίοι δημιουργοί με τους οποίους έχει συνεργαστεί, εκείνης ο νους, όμως, τρέχει στο παρελθόν: τα πρώτα χρόνια, όλα όσα βίωσε και την κατέστησαν δυνατή, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο δρόμο της κι άλλαξαν τον τρόπο σκέψης της, οι εμπειρίες που της χάρισαν μια μακροχρόνια καριέρα γεμάτη επιτυχίες κι αυτά που της στέρησαν τις χαρές της ζωής. Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής. Παίζουν οι: Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ντίνα Μιχαηλίδου, Θάνος Τοκάκης.

Info: Θερινό Σινεμά δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Π. Στρατόπεδο Μέγας Αλέξανδρος, Αμπελόκηποι, προβολή στις 21:00.

Τετάρτη 05/08

Μουσική σκηνή

3-kLuZh.jpg

Εξαιρετικά δημοφιλής, αγαπημένη και ταλαντούχα η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για να ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική της πορεία στη μουσική, καθώς και διάφορων άλλων γνωστών καλλιτεχνών, δίνοντάς τους διαφορετικό χαρακτήρα χάρη στη μοναδική της χροιά. Η ίδια έγραψε δημόσια για την περιοδεία της: «Να ‘μαστε λοιπόν. Για να υποκλιθούμε στο ελληνικό καλοκαίρι που πάντα μας φέρνει κοντά. Για να σας στείλουμε όλη μας την ενέργεια από σκηνής και να δεχτούμε τη δική σας επί σκηνής. Τραγούδια δικά μου και άλλα σαν δικά μου που όλα έχουν μέσα τους αυτό που θα ήθελα να σας πω φέτος. Αυτό το καλοκαίρι ας κάνουμε την ενέργειά μας ένα τραγουδώντας! Η ζωή επιμένει, η χαρά ας την συντροφεύει!». Μαζί της επί σκηνής θα είναι: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας στις κιθάρες, Μιχάλης Καπηλίδης στα τύμπανα, Ντίνος Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν, Βασίλης Νησσόπουλος στο μπάσο, Ηλίας Λαμπρόπουλος στα βιολί, γκάιντα και μπουζούκι.

Info: Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, στις 21:30.

Πέμπτη 06/08

Θεατρική παράσταση

4-gnzhM.jpg

Στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δάσους, η «Γκόλφω» -το γνωστό έργο του Σπύρου Περεσιάδη- αποτελεί καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ και μια από τις must-see παραστάσεις των θερινών μηνών που διανύουμε. Ένα έργο που αφηγείται την ιστορία της Γκόλφως με σύγχρονο τρόπο στον θεατή, ελπίζοντας ότι και αυτός με τη σειρά του θα την κρατήσει για καιρό μέσα του ως αναμνηστικό «εγκόλπιο». Αυτό, άλλωστε, σημαίνει «Γκόλφω», φυλαχτό στο μέρος της καρδιάς. Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Παπαδημητρίου, παίζουν οι: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης, μουσικός επί σκηνής: Μανόλης Σταματιάδης.

Info: Θέατρο Δάσους, δάσος Σέιχ Σου, στις 21:00.

Παρασκευή 07/08

Έκθεση

5-JmIdY.jpg

Η εικαστική έκθεση φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. με τίτλο «Αχαρτογράφητοι τόποι», είναι εμπνευσμένη από την περιοδική έκθεση του Α.Μ.Θ., «Από τον Νότο στον Βορρά. Αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο». Η ανεξάντλητη εξερεύνηση στον πλούσιο κόσμο της φαντασίας, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες που καλλιεργούνται στην ιδέα μιας καινούριας αρχής σε έναν νέο τόπο, προβάλλονται τρισδιάστατα στα γλυπτά των εκκολαπτόμενων νέων καλλιτεχνών. Μια σύγκλιση έργων της αρχαιότητας με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις, σας καλεί να την ανακαλύψετε στην πιο εντυπωσιακή 3D μορφή.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανώλη Ανδρόνικου 6, ώρες λειτουργίας: 08:00 – 20:00.

Σάββατο 09/08

Έκθεση

6-jjurr.jpg

Όνειρα ρευστά, όνειρα που μένουν, όνειρα που συνδημιουργούνται και συνορίζονται, όνειρα που αποκτούν υπόσταση και γίνονται δομικό υλικό καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρακτικής αποτελούν τα «Αρχεία Ονείρου» της ομότιτλης έκθεσης που θα είναι ανοιχτή προς το κοινό μέχρι τον Οκτώβριο, ως αποτέλεσμα του φετινού INSPIRE PROJECT. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα της εικαστικού Μαίρης Ζυγούρη της καλλιτεχνικής παραγωγής της των τελευταίων χρόνων (από το 2014 μέχρι σήμερα), άμεσα συνδεδεμένα με το περιεχόμενο και τις πρακτικές του εργαστηρίου «Αρχεία Ονείρου». Επίσης, εκτίθενται τα έργα και των νέων καλλιτεχνών-τελειόφοιτων Σχολών Καλών Τεχνών ή αποφοίτων λίγων ετών- που συμμετείχαν στο εργαστήριο, μεταξύ των οποίων οι: Νικολέτα Αγγελίδου, Κατερίνα Αναστασίου, Μαρία Ανδρικοπούλου, Ζωή Αντύπα, Νίκος Ευσταθουλίδης, Ανώ Θεοδώρογλου, Χριστίνα Καπετάνιου, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Κατερίνα Μόσχου, Σοφία Μουτάφη, Μαργαρίτα Παναγιωτίδου, Στεφανία Πατρικίου, Γεωργία Πιλάλη, Θανάσης Σαμπαζιώτης, Κωνσταντίνος Τερζής, Αναστασία Τσαλπατούρου, Φουστί Λαμέ, Ειρήνη Φωτιάδη και Δήμητρα Χαριζάνη.

Info: ΜΟΜus-Experimental Center for the Arts/Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Αποθήκη Β1, Λιμάνι, ώρες λειτουργίας: 10:00-18:00.

Κυριακή 10/08

Απόδραση

7-piDzJ.jpg

Τα Karavakia Thessaloniki Cruises σας προσφέρουν τη δυνατότητα να απολαύσετε σύντομες καλοκαιρινές αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκης προς την Περαία και τους Νέους επιβάτες. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης, εφόσον σας δίνεται η ευκαιρία να ξεφύγετε εντελώς από το αστικό περιβάλλον και να χαρείτε τη βόλτα σας με το καραβάκι, με σκοπό το μπάνιο σε βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες. Το καραβάκι Άγιος Γεώργιος ξεκινά από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με στάση για επιβίβαση στον Λευκό Πύργο. Τα δρομολόγια διαρκούν 50’.

Info: Από Θεσσαλονίκη προς Περαία – Νέους Επιβάτες: 09:30 – 12:00 – 14:30 – 17:00 – 19:15 & από Περαία – Νέους Επιβάτες προς Θεσσαλονίκη: 10:45 – 13:15 – 15:45 – 18:05 – 20:25.