fbpixel

Search icon
Search
Η Assouline γιορτάζει τα 60ά γενέθλιά της με την κυκλοφορία ενός βιβλίου-ύμνο στο θρυλικό σκάφος Riva Aquarama
ARTS & CULTURE

Η Assouline γιορτάζει τα 60ά γενέθλιά της με την κυκλοφορία ενός βιβλίου-ύμνο στο θρυλικό σκάφος Riva Aquarama

Αποτυπώνοντας την αίγλη της Ιταλικής Ριβιέρας μιας άλλης εποχής


Ο εκδοτικός οίκος Assouline αφήνει εδώ και χρόνια το δικό του στίγμα στην ιστορία των αναγνωσμάτων υψηλής αισθητικής, θέτοντας στο επίκεντρο τις τέχνες και τον πολιτισμό, μέσα από το sophisticated design, τις μοναδικές απεικονίσεις και την ξεχωριστή γραφή. Μάλιστα, συχνά ανανεώνει τη λίστα με τα νέα coffe table books που λανσάρει, κάνοντας τους art & deco lovers να θέλουν να τα αποκτήσουν, με σκοπό να χαρίσουν μια extra νότα πολυτέλειας στον χώρο τους, αλλά και για να «χαθούν» στις σελίδες τους.

Όταν πρόκειται για αίγλη και υψηλό στιλ στις θάλασσες, δεν υπάρχει τίποτα πιο σαγηνευτικό από το σκάφος Aquarama. Σχεδιασμένο από τον θρυλικό Carlo Riva, έχει καταφέρει μέσα στις δεκαετίες να γίνει σύμβολο του ιταλικού design, γεγονός που αποτυπώνεται μέσα από το νέο βιβλίο της Assouline ως μέλος της Ultimate Collection, γιορτάζοντας με αυτήν την κυκλοφορία τα 60ά γενέθλιά της.

befunky-collage55-QH8LY.jpg


Το σκάφος αυτό -όπως μαθαίνουμε και από τις σελίδες του βιβλίου- είναι συνώνυμο με την πολυτέλεια της δεκαετίας του '60 στα νερά της Ιταλικής Ριβιέρας. Το Aquarama αντανακλούσε το ladolce vita της Ιταλίας των αρχών εκείνης της δεκαετίας. Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς την αστραφτερή Κυανή Ακτή και άλλες ακτές της Ευρώπης χωρίς τις εικόνες ατελείωτων καλοκαιριών που ξοδεύτηκαν χαλαρώνοντας στο πίσω μέρος ενός τέτοιου σκάφους στον ζεστό καλοκαιρινό ήλιο.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητό από τους αστέρες εκείνης της εποχής, αλλά και από τη high society της Ιταλίας και ολόκληρου του κόσμου. Stars του Hollywood, μεταξύ των οποίων οι Brigitte Bardot, Elizabeth Taylor, Gunter Sachs και η βασιλική οικογένεια του Μονακό, απόλαυσαν βόλτες στα κύματα, βιώνοντας όσο λίγοι κι εκλεκτή τις luxury παροχές.

slider-1-8.jpg
Image credits: Alberto Cocchi


Από τα περίπου 760 ολοκληρωμένα Aquaramas που κατασκευάστηκαν στο Sarnico ναυπηγείο της Ιταλίας, οι ειδικοί της Riva υπολογίζουν ότι περίπου 650 εξακολουθούν να υπάρχουν. Το Aquarama δεν είναι απλώς ένα σκάφος, αλλά η πραγματοποίηση ενός ονείρου, όπως δηλώνουν οι λάτρεις του.

Σε αυτό το εξαιρετικό αφιέρωμα στο Aquarama, ο συγγραφέας που υπέγραψε το coffee table book, Michael Verdon, αφηγείται την ιστορία του θρυλικό σκάφος και ζωντανεύει τη γοητεία του, σαν να βρισκόμαστε στην εποχή που «ανθούσε». Να σημειωθεί, πως το βιβλίο προσφέρεται και σε ειδική έκδοση, που παρουσιάζεται σε πολυτελές κουτί σε μια ιδιαίτερη τιρκουάζ απόχρωση, σαν τα κύματα της θάλασσας όπου επέπλεε. Πρόκειται για μια τέλεια επιλογή στην οποία αξίζει να επενδύσει ένας συλλέκτης τέτοιων πολυτελώς αναγνωσμάτων.

b-an-aquarama-special-in-capri.jpg
Image source: Cameron Hammond


Ο Michael Verdon είναι ο συντάκτης ναυτιλίας/αεροπορίας στο εμβληματικό περιοδικό Robb Report. Έχει υπάρξει staff editor για πολλά περιοδικά ιστιοπλοΐας κι έχει γράψει για σκάφη για δεκάδες άρθρα σε όλο τον κόσμο. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, αλλά το πιο σημαντικό είναι το Pionieri della Nautica από την ιταλική ένωση ναυτιλιακού εμπορίου UCINA, η οποία αναγνωρίζει συνεισφορές στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας από ξένους δημοσιογράφους.

Όσο για τον φωτογράφο που υπογράφει τα περισσότερα έργα μέσα σε αυτό το βιβλίο, δεν είναι άλλος από τον άκρως επιτυχημένο Oliver Pilcher, ο οποίος σπούδασε γλυπτική στο Κολέγιο Τέχνης του Εδιμβούργου πριν ξεκινήσει τη φωτογραφική του καριέρα που τον έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Ο Oliver υπήρξε φωτογράφος στο Condé Nast Traveler για πάνω από δέκα χρόνια, ενώ αυτήν τη στιγμή μοιράζεται τη ζωή του μεταξύ Νέας Υόρκης και Costa Rica με τη σύζυγό του, Abigail, και τα τέσσερα παιδιά τους.

befunky-collage56.jpg
Images credits: Oliver Pilcher


Info:
Το νέο αυτό βιβλίο θα είναι διαθέσιμο για αγορά μέσα στον Ιούλιο και μπορείτε να το βρείτε εδώ.