fbpixel

Search icon
Search
Gucci Cruise 2020: Ο Λάνθιμος και οι υπόλοιποι καλεσμένοι του λαμπερού show
FASHION NEWS

Gucci Cruise 2020: Ο Λάνθιμος και οι υπόλοιποι καλεσμένοι του λαμπερού show

Οι πρωταγωνιστές του σήμερα ήταν όλοι εκεί και θαύμασαν την απίθανη επίδειξη


Εάν έχετε παρακολουθήσει τις συλλογές του Alessandro Michele για τον οίκο Gucci, από το 2015, που ανέλαβε τα ηνία του, το αφοριστικό Instagram του, τις υψηλές δημιουργίες του για το Met Gala ή οτιδήποτε άλλο έρχεται σε επαφή με το «άγγιγμα του Μίδα», το οποίο τον διακρίνει -τότε σίγουρα θαυμάζετε τον πλούτο διαφόρων καταβολών που συνθέτουν τη φαντασία του σχεδιαστή.

gucci-2020-cruise.jpg
Gucci Cruise 2020

Φυσικά και δεν είστε οι μόνοι! Πλήθος καλλιτεχνών παρευρέθηκε στο Cruise 2020 show του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Gucci, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά, ότι η ιστορία του ένδοξου παρελθόντος βρίσκει ακόμα τις αναφορές της στο σήμερα. «Ωδή στη παιδική ηλικία του Alessandro Michele», χαρακτήρισε ο ίδιος ο οίκος το εντυπωσιακό show, εξαιτίας της τοποθεσίας όπου πραγματοποιήθηκε, στα Μουσεία Καπιτωλίου στη Ρώμη.

Όλα δείχνουν ότι οι μνήμες του art director τον οδήγησαν στην ιδιαίτερη αγάπη του για τον «Παλαιό Κόσμο», αλλά και τη συνολική επιταγή ελευθερίας που επιθυμεί. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος:

«Όλα τα όμορφα πράγματα που μας περιστοιχίζουν εδώ, συνδέονται με μια ελευθερία που μερικές φορές έχει απειληθεί. Έπρεπε να διοργανώσω αυτό το show στη Ρώμη σε μια περίοδο, που είναι σημαντικό να δοξαστεί αυτό μέρος, ένας μέρος ελευθερίας»

Ελάχιστες τοποθεσίες θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει ένα καλύτερο πλαίσιο για την παρουσίαση της νέας συλλογής του εκκεντρικού οίκου, από την αιώνια πόλη της Ρώμης και τα Μουσεία του Καπιτωλίου. Το 1734, το συγκρότημα των κτιρίων άνοιξε επίσημα τις πόρτες του, ως ένα μουσείο που φιλοξενεί μερικούς από τους πιο θρυλικούς θησαυρούς της Αρχαίας Ρώμης. Ο Michele, ο οποίος επισκεπτόταν το μουσείο τα Σαββατοκύριακα και είχε από μικρός πάθος με την αρχαιολογία, αποφάσισε να παρουσιάσει τα μοντέλα του μέσα σε σχεδόν μαυρισμένες αίθουσες, χρησιμοποιώντας μονάχα φακούς, που παρέχονταν από τον οίκο σε κάθε κάθισμα, πραγματοποιώντας μια τελετή που θύμισε «δυσοίωνη χορωδία».

Καλώντας τους εκλεκτούς καλεσμένους του στην πατρίδα του, ο Michele έδωσε μια σύντομη, αλλά «ισχυρή» γεύση της επιρροής, που δέχτηκε από την ιταλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της δημιουργικής ζύμωσης του. Το πρόγραμμα του φαντασμαγορικού show ξεκίνησε με μια επίσκεψη στο αγαπημένο παλαιό βιβλιοπωλείο της Ρώμης, Antica Libreria Cascianelli και τελείωσε με την μουσική παράσταση των Stevie Nicks και Harry Styles. Η έντονη αντίθεση μεταξύ αυτών των δύο γεγονότων αποτέλεσε φυσικό επακόλουθο του αισθησιακού κόσμου της φαντασίας –κάτι που είναι πραγματικότητα για τον Michele, ταξιδεύοντας ανάμεσα σε αιώνες, δεκαετίες και ένα μέλλον χωρίς περιορισμούς.

gucci-cruise-2020.jpg
Η ιδιαίτερη δημιουργία Cruise 2020 του οίκου Gucci, που συμβολίζει την ελευθερία του γυναικείου σώματος

Συνολικά, ο Alessandro Michele παρέμεινε πιστός στην ένταση και στην ιδιαίτερη αισθητική του μαξιμαλισμού, που διακρίνει τον ίδιο και τις δημιουργίες του. Ο συνδυασμός του αρχαίου ρωμαϊκού χιτώνα με τα μοτίβα του Mickey Mouse δημιούργησε μια συγκεκριμένη εντύπωση ότι όλα επιτρέπονται. Η ατμοσφαιρική διάθεση του Cruise show, ταίριαξε υπέροχα με την μετάδοση ιδιαίτερων μηνυμάτων που προσπάθησε να περάσει, όπως η ελευθερία του γυναικείου σώματος, αποδεικνύοντας πως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου τάσσεται κατά του τελευταίου νόμου, περί απαγόρευση των αμβλώσεων στην Αλαμπάμα.

Από το front row του λαμπερού show δεν έλειπαν ονόματα που ξεχωρίζουν, όπως ο μουσικοσυνθέτης Elton John, το supermodel Naomi Campbell, ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, ο διευθυντής της Βρετανικής Vogue Edward Enninful, o A$AP Rocky, η Salma Hayek και φυσικά ένα από τα εμβληματικά πρόσωπα του οίκου, ο Harry Styles.

Παρακολουθήστε στη gallery τις καλύτερες εμφανίσεις και looks από το Gucci Cruise 2020 show που ξεχώρισαν...