fbpixel

Search icon
Search
Greek Power: Τρεις αναγνωρισμένες beauty experts επιλέγουν τα best of the best προϊόντα ομορφιάς των αγαπημένων μας ελληνικών brands
GREEK BEAUTY POWER

Greek Power: Τρεις αναγνωρισμένες beauty experts επιλέγουν τα best of the best προϊόντα ομορφιάς των αγαπημένων μας ελληνικών brands

H Βeauty Director του GLOW Ελεονώρα Κανάκη μαζί με τις Έφη Ανέστη & Αννούσα Μελά συστήνουν τα δικά τους top picks


Καινοτομία, έρευνα και υψηλή ποιότητα. Με τη δύναμη της ελληνικής φύσης κι έμπνευση από την αρχαία ιατρική και την αρχαία ελληνική ομορφιά, τα ελληνικά beauty brands κατέχουν πλέον μια σημαντική θέση στον χώρο της Κοσμετολογίας. Γνωρίστε τα και δοκιμάστε τις προτάσεις τους, που διακρίνονται για την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα και τα πολύτιμα συστατικά τους. H Βeauty Director του GLOW Ελεονώρα Κανάκη μαζί με τις Beauty Experts Έφη Ανέστη και Αννούσα Μελά επιλέγουν τα δικά τους top picks.

Apivita 

Προφίλ: Το 1972, οι ιδρυτές της APIVITA, Νίκος και Νίκη Κουτσιανά, ως νέοι φαρμακοποιοί, δημιούργησαν τα πρώτα τους φυσικά καλλυντικά, χρησιμοποιώντας μελισσοκομικά προϊόντα κι εκχυλίσματα βοτάνων. Το 1979, ίδρυσαν την εταιρία, εμπνευσμένοι από την κοινωνία της μέλισσας και τη μοναδική βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης.
Φιλοσοφία:
Το όνομα προέρχεται από τις λατινικές λέξεις Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή), δηλαδή, «η ζωή της μέλισσας». Πρόκειται για μια λέξη που αντανακλά τη φιλοσοφία της εταιρίας, που ως ζωντανός οργανισμός, όπως η μέλισσα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, δημιουργεί συνεχώς αξία. Αξία στην κοινωνία, στο φυσικό περιβάλλον, στην οικονομία.
Ξεχωρίζει γιατί…
συνδυάζει την παράδοση με την πράσινη καινοτομία, αναπτύσσοντας φυσικά, ολιστικά προϊόντα, που προάγουν τον αρμονικό τρόπο ζωής

ΕDITORS' TOP PICKS 

Δεν υπάρχει ομορφιά, χωρίς σύνδεση και αρμονία. Αγάπη μεγάλη στην αρωματική αφθονία του κεριού με πορτοκάλι Α.Μ.

Το δικό μου top προϊόν είναι αδιαμφισβήτητα το λάδι προσώπου Wine Elixir για αναδόμηση και σύσφιγξη, χάρη στον μοναδικό συνδυασμό ελαίων κι αιθέριων ελαίων, ενισχυμένο με πανίσχυρα αντιγηραντικά μόρια Ε.Κ.

Αγαπώ, ή καλύτερα λατρεύω, ή, πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη βρεις μάσκα Express Beauty στο σπίτι μου. Με αγγούρι και κολοκύθα, είναι οι καλύτερές μου. Ιδανικές για πρωινά που θες να ξεκινήσεις με περισσότερη φρεσκάδα. E.A.

Frezyderm 

Προφίλ: Μια ελληνική εταιρία με πολυετή πείρα στον σχεδιασμό και την παραγωγή δερμοκαλλυντικών ειδών, με μεγάλη γκάμα προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος, καθημερινής υγιεινής, επαναφοράς της υγείας των μαλλιών, φροντίδας των ποδιών, αντιμετώπισης των δερματικών κηλίδων, θεραπείας της λιπαρής και ακνεϊκής επιδερμίδας, καθώς και για τις ανάγκες της βρεφικής και παιδικής επιδερμίδας.
Φιλοσοφία:
Έχοντας ως γνώμονα την υγεία του δέρματος και την ομορφιά που πηγάζει μέσα από αυτήν, το Τμήμα Έρευνας κι Ανάπτυξης της Frezyderm αξιοποιεί όλα τα δεδομένα της σύγχρονης Κοσμετολογίας και σχεδιάζει προϊόντα αποκλειστικά με πρώτες ύλες φαρμακευτικής καθαρότητας!
Ξεχωρίζει γιατί..
. χάρη σε αποτελεσματικές συνθέσεις από δραστικά συστατικά, μοναδικές υφές και διακριτικά αρώματα, η καθημερινή περιποίηση γίνεται μια πραγματική απόλαυση!

Beauty Facts: Ζητούμενο των brands είναι η υγεία του δέρματος με τη βοήθεια καλλυντικών προηγμένης σύνθεσης.

ΕDITORS' TOP PICKS 

Λατρεύω κάθε booster, αγαπώ τη φίνα ενυδάτωσή της, έχω σε περίοπτη θέση τη μάσκα ματιών κι έχω μανία με την αντηλιακή της, που φοράω ανελλιπώς όλο τον χρόνο. Sun Screen Νew Velvet με SPF 50, λοιπόν, ό,τι πιο must have. E.A.

Το βασίλειο του βλέμματος και της αλληλεπίδρασης με τον κόσμο θέλει innovative chic χειρισμούς με τη μάσκα ματιών Revitalization Hydrogel Eye Patch. Α.Μ.

Η περιποίηση του προσώπου και του λαιμού είναι το Α και το Ω και η ενυδατική κρέμα Moisturizing Plus είναι η αγαπημένη μου. Πηγή ενυδάτωσης για τη διψασμένη επιδερμίδα, που προστατεύει το DNA του δέρματος από το οξειδωτικό stress. Ε.Κ.

Glow Era

Προφίλ: Πρόκειται για μια νέα Ελληνική εταιρία, που δραστηριοποιείται στον χώρο της φυσικής Κοσμετολογίας από το 2019 και αποστολή της είναι να προσφέρει σύγχρονα καλλυντικά προηγμένης σύνθεσης από φυσικές πρώτες ύλες (από 98,2% έως 98,7%), σε κάθε γυναίκα που αγαπά την πολυτέλεια κι επιλέγει φυσική ομορφιά και περιποίηση με αποτελέσματα.
Φιλοσοφία:
Τα φυσικά καλλυντικά της προσεγγίζουν ολιστικά την ομορφιά και συνδυάζουν τη βαθιά μελέτη και γνώση της φύσης με τα τελευταία επιτεύγματα της Κοσμετολογίας.
Ξεχωρίζει γιατί…
συστήνεται στο κοινό μέσα από δύο ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων για το πρόσωπο, με 100% βιολογικό χυμό από αλόη βέρα και με έκκριμα σαλιγκαριού Helix Aspersa αντίστοιχα, καλύπτοντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης γυναίκας μέσα από προηγμένες συνθέσεις πολύτιμων συστατικών με τη δύναμη της φύσης.

ΕDITORS' TOP PICKS 

Focus στη σύνθεση και την τεχνολογία που υπηρετεί την απολαυστική τόνωση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με τη μάσκα ομορφιάς Glow Era με πράσινη άργιλο. Α.Μ.

Ο ορός ματιών με αλόη είναι ένα αλλιώτικο υπερπροϊόν κατά της γήρανσης. Έχει ωραία υφή κι αφήνει υπέροχη αίσθηση τόνωσης. Χάρη στην προηγμένη σύνθεσή του επαναφέρει το κολλαγόνο στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. E.A.

Ένα νυχτερινό ελιξίριο ομορφιάς για ένα πανέμορφο πρόσωπο στο φως της ημέρας είναι η αντιγηραντική κρέμα νυκτός βαθιάς φροντίδας με έκκριμα σαλιγκαριού. Ε.Κ.

 Kyklos Cosmetics 

Προφίλ: Η εταιρία παραγωγής απόλυτα φυσικών καλλυντικών με βάση τους το ελληνικό ελαιόλαδο μ’ ενεργό οξυγόνο. Μία καινοτομία, για την οποία η εταιρία διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και για την οποία αυτό το διάστημα ολοκληρώνονται έρευνες στο Α.Π.Θ., που πιστοποιούν τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στο δέρμα.
Φιλοσοφία:
Η δημιουργία προϊόντων περιποίησης που βασίζονται μόνο σε φυσικά υλικά, με σεβασμό κι ευθύνη απέναντι στον καταναλωτή, αλλά και στο περιβάλλον. Τα προϊόντα είναι water free (δεν περιέχουν ίχνος νερού).
Ξεχωρίζει γιατί...
αναγνωρίστηκε και από έναν μεγάλο ευρωπαϊκό διαγωνισμό, τα Free Form Skincare Awards, κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο για το Night Protection Face Oil.

Beauty Facts: Ζητούμενο των brands είναι η υγεία του δέρματος με τη βοήθεια καλλυντικών προηγμένης σύνθεσης.

ΕDITORS' TOP PICKS 

Εδώ με τράβηξε η φυσικότητα και η πληθώρα ευεργετικών κι αιθέριων ελαίων στη σύνθεση. Επειδή έχω μανία με τα λάδια, δοκίμασα αυτό του προσώπου, το Night Protection Face Oil, και είναι το κάτι άλλο! Ιδανικό για όποια θέλει σούπερ ενυδάτωση και τόνωση. E.A.

Στο φινάλε κάθε δημιουργικής μέρας, υπάρχει διαλογισμός και σωματικός συντονισμός με ολιστική περιποίηση των κάτω κυρίως άκρων. Η επιλογή μου, το Foot & Nails Oil μ’ ελαιόλαδο με ενεργό οξυγόνο. Α.Μ.

Ένα απόλυτα καινοτόμο προϊόν για προστασία από το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών και προκαλεί γήρανση της επιδερμίδας. Οι Digital anti-ageing ampoules προστατεύουν από την περιβαλλοντική ρύπανση, ενώ παράλληλα θρέφουν και βελτιώνουν αισθητά την επιδερμίδα. Ε.Κ.

Παρακολουθήστε το video με τα προϊόντα της Kyklos Cosmetics

Lavish Care 

Προφίλ: Το beauty brand Lavish Care, μ’ έδρα τη Θεσσαλονίκη και με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αισθητικής και ομορφιάς, διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών.
Φιλοσοφία:
Αναγνωρίζοντας τις ραγδαίες αλλαγές στη μόδα και τις τάσεις της αγοράς, η εταιρία επενδύει συστηματικά στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων. Σε συνεργασία με μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων διεξάγει εκτενείς ελέγχους και δοκιμές στα προϊόντα της, ώστε να δρουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια.
Ξεχωρίζει γιατί…
καταφέρνει και δημιουργεί προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του σύγχρονου καταναλωτή προϊόντων ομορφιάς.

ΕDITORS' TOP PICKS 

Φαντάζομαι ότι δεν είμαι η μόνη που ξεχωρίζω το Rescue Me Leave On Conditioner με προβιταμίνη Β5, που δεν ξεβγάζεται και είναι πάρα πολύ καλό για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ενυδατώνει, ξεμπλέκει και χαρίζει σούπερ απαλότητα και υπέροχη λάμψη. Και το καλύτερο; Αναζωογονεί τις μπούκλες. Ε.Α.

Thumbs up στο funky design της συσκευασίας Kids Pomade Tom’s matte cream, που εισάγει το self-care και το απολαυστικό self-pampering στην παιδική ρουτίνα ομορφιάς. A.M.

Το scrub προσώπου με κόκκους από κουκούτσι ελιάς είναι η Νο1 επιλογή μου, καθώς απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα και προσφέρει μοναδική αίσθηση αναζωογόνησης κι ενυδάτωσης. E.K.

M Cosmetics 

Προφίλ: Όταν η φαρµακευτική εταιρία Medical Pharmaquality συνάντησε τη Μαρία Μπεκατώρου γεννήθηκε η ιδέα της δηµιουργίας µιας πρωτοποριακής σειράς περιποίησης προσώπου, υψηλής ποιότητας και προηγµένης τεχνολογίας, που ταιριάζει στο DNA της σύγχρονης Ελληνίδας και καλύπτει τις ανάγκες της επιδερµίδας της.
Φιλοσοφία:
Εµπνευσµένη από την Ελλάδα, το φως, τα χρώµατα και τα αρώµατά της, αλλά και από την ελληνική οµορφιά, βασίζεται στην επιστήµη της Βιοµιµητικής, που µέσω των συστατικών που χρησιµοποιεί µιµείται τις λειτουργίες της νεανικής επιδερµίδας.
Ξεχωρίζει γιατί...
έχει υψηλή περιεκτικότητα σε 2 βιοµιµητικά συστατικά. Το ένα βασίζεται στο εκχύλισµα από τον πυρήνα του χουρµά κι έχει κλινικά αποδεδειγµένη ισχυρή αντιρυτιδική δράση, ενώ το άλλο, στο εκχύλισµα από φλοιό βελανιδιάς, που χαρίζει ορατό και άµεσο αποτέλεσµα lifting και λείανση της επιδερµίδας.

ΕDITORS' TOP PICKS 

Σ' αυτήν τη σειρά φτάνει κανείς από την τρυφεράδα που βγάζει η Μαρία και σαν να περιμένεις την ίδια βελούδινη υφή. Χρησιμοποίησα μόλις πριν από λίγες ημέρες το νερό καθαρισμού με υαλουρονικό, πανθενόλη κι εστέρες ελαιολάδου κι είναι τόσο φίνο και δροσερό, που το προτείνω ως πρώτο βήμα δοκιμής της σειράς. E.A.

Το must have προϊόν είναι η 24ωρη κρέμα, με ευχάριστη, λεπτή, μη λιπαρή υφή, για ολοκληρωμένη αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση. Ε.Κ.

Check το Instant Lifting Serum, τον ορό για άμεση ανόρθωση, για όλους τους τύπους δέρματος. Προσφέρει άμεση σύσφιγξη σε λίγα λεπτά, χάρη στον συνδυασμό 3 δραστικών συστατικών. Α.Μ.

Beauty Facts: Καινοτομία και αποτελεσματικότητα είναι τα δύο κυρίαρχα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ελληνικά brands ομορφιάς.

Tzimas Cosmetics 

Προφίλ: O Ιωάννης Τζίμας ξεκίνησε την παραγωγή καλλυντικών το 1957, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η δεύτερη γενιά, ο Γιώργος Τζίμας, Χημικός-Διδάκτωρ Βιοχημείας, και η Λίλα Τζίμα, Χημικός-Κοσμετολόγος, συνεχίζουν το έργο του, πιστοί στις αρχές της έρευνας, της ασφάλειας και της εξατομικευμένης εξυπηρέτησης.
Φιλοσοφία:
Τα προϊόντα Tzimas Cosmetics σχεδιάζονται για ν’ ανταποκρίνονται στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες όλων των τύπων και ηλικιών του δέρματος. Για τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα των προϊόντων χρησιμοποιούνται σύγχρονα, καινοτόμα και πολυλειτουργικά συστατικά, που δρουν σε συνέργεια και προέρχονται πάντα από τις πρώτες ύλες υψηλού βαθμού καθαρότητας και ασφάλειας.
Ξεχωρίζει γιατί...
τα προϊόντα έχουν εξαιρετικά προσιτή τιμή και είναι ελεγχόμενης, πρόσφατης παραγωγής, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα και τη δράση τους.

ΕDITORS' TOP PICKS 

Όταν είσαι business φύσει και θέσει, και όλο το 24ωρο on the go, θέλεις να έχεις την άμεση λάμψη και τόνωση στο τσεπάκι σου. Δοκιμάστε τον Ορό Επανόρθωσης Ρυτίδων! Α.Μ.

Eπαναφορά της παραγωγής κολλαγόνου στα επιθυμητά επίπεδα με την κρέμα προσώπου με βιοπεπτίδια για λάμψη νεανικής επιδερμίδας, που ενισχύει τους μηχανισμούς κυτταρικής ανανέωσης. E.K.

Έχω δοκιμάσει 2-3 προϊόντα και τα βρίσκω εξαιρετικά, αλλά θα μοιραστώ ένα από τα πιο… αλλιώτικα. Την κρέμα ποδιών με υαλουρονικό οξύ, που προλαμβάνει σκληρύνσεις και σκασίματα. E.A.

About

Έφη Ανέστη: Δημοσιογράφος, blogger, σύζυγος, μαμά και τόσοι άλλοι ρόλοι χωράνε σ' ένα 24ωρό της, κατά το οποίο φωνάζει: «Η ομορφιά είναι συναίσθημα». @beautydiaries

Αννούσα Μελά:
Δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, μαμά. Η ομορφιά για την ίδια είναι αίσθηση, στιγμή, απόλαυση. @mystyleforecast

Ελεονώρα Κανάκη:
Η Beauty Director του GLOW είναι μια σύγχρονη γυναίκα, μαμά, σύζυγος, επαγγελματίας, που λατρεύει τις βελούδινες υφές, τα ιδιαίτερα αρώματα και της αρέσει ν' ανακαλύπτει νέα προϊόντα από τον θαυμαστό κόσμο της ομορφιάς. @eleonorakanaki



ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020