fbpixel

Search icon
Search
Grammys 2022: Οι πιο εντυπωσιακές red carpet εμφανίσεις και οι μεγάλοι νικητές
PEOPLE & MOMENTS

Grammys 2022: Οι πιο εντυπωσιακές red carpet εμφανίσεις και οι μεγάλοι νικητές

Τα super highlights που ξεχωρίσαμε από την 64η απονομή των μουσικών βραβείων


Live ερμηνείες on stage, extravagant εμφανίσεις και εκκεντρικές ενδυματολογικές επιλογές έβαλαν φωτιά στην φετινή 64η απονομή των βραβείων Grammys το βράδυ της Κυριακής 3 Απριλίου. Δεν έλειψαν, όμως, και εκείνες οι συγκινητικές στιγμές που ξεχώρισαν για τα ηχηρά αλτρουιστικά τους μηνύματα. Ένα εντυπωσιακό red carpet υποδέχτηκε θερμά τις δυναμικές εμφανίσεις των mainstream καλλιτεχνών στην πιο λαμπερή μουσική βραδιά της χρονιάς. Στο MGM Grand Casino του Las Vegas, οικοδεσπότης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν ο δημοφιλής κωμικός και παρουσιαστής του The Daily Show, Τρέβορ Νόα. Λόγω της πανδημίας, τα Grammys καθυστέρησαν από την αρχική ημερομηνία τελετής τους που είχε προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου.

Συγκεντρώσαμε τα super highlights που ξεχωρίσαμε από την 64η απονομή των μουσικών βραβείων! 

Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

john-batiste-850x460.jpg

Ο Τζον Μπατίστ, η Ολίβια Ροντρίγκο και οι Silk Sonic αποτέλεσαν τους απόλυτους πρωταγωνιστές των φετινών μουσικών βραβείων. Ο Τζον Μπατίστ, τραγουδιστής στο The Late Show With Stephen Colbert, σάρωσε στην διαγωνιστική αρένα κατακτώντας με απόλυτη επιτυχία συνολικά πέντε βραβεία με την ιδιαίτερη τιμή του καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς για το «We Are». Η 19χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, Ολίβια Ροντρίγκο, κέρδισε το βραβείο της πρωτοεμφανιζόμενης και του καλύτερου φωνητικού pop άλμπουμ. Το αμερικανικό σούπερ ντουέτο R&B, Silk Sonic, κατέκτησε μεταξύ άλλων το Grammy για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς, για το «Leave the door open».

Ξαναζωντανεύοντας στη σκηνή το πιο iconic στιγμιότυπο του 1998

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βραβείου για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη, οι Dua Lipa and Megan Thee Stallion τάραξαν τη σκηνή των Grammys ξαναζωντανεύοντας το iconic στιγμιότυπο μεταξύ των Whitney Houston και Mariah Carey στα MTV Video Music Awards του 1998 φορώντας τα ίδια χαρακτηριστικά καφέ φορέματα. Ένας χιουμοριστικός διάλογος μεταξύ τους ήταν αρκετός για να τις απολαύσουμε. «Έκλεψες το look μου», της είπε η Dua εξηγώντας ότι «μου είπαν ότι είχα το exclusive σύνολο, θα συζητήσω με την Donatella».Η σχεδιάστρια δεν άργησε να δώσει το δικό της feedback λέγοντας: «Αυτά είναι τα κορίτσια μου!» με την Megan να προσθέτει: «Σ’ ευχαριστούμε Donatella, τώρα είμαστε και οι δυο νικήτριες!».

Οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις του red carpet

1389377770.webp

Τα fashion highlights της φετινής μουσικής απονομής έκλεψαν για ακόμη μια χρονιά την παράσταση με άκρως εντυπωσιακά looks. Old time classic επιλογές που αποπνέουν γοητεία μιας άλλης εποχής, αποκαλυπτικά designs αλλά και strict minimal γραμμές ξεχώρισαν τους celebrities που περπάτησαν στο red carpet και δεν μας άφησαν αδιάφορους. Η Lady Gaga επέλεξε ένα one shoulder back and white φόρεμα από τη συλλογή Armani Privé. Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, Dua Lipa, φόρεσε ένα total black maxi φόρεμα με κορσέ και δερμάτινα straps από Atelier Versace και κέντρισε το ενδιαφέρον με την εμφάνισή της με ξανθιά μαλλιά. O Justin Bieber ξεχώρισε με total black loose suits από Balenciaga και η Hailey με λευκό στράπλες maxi φόρεμα Yves Saint Laurent. Ο Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής και συνθέτης Jared Leto ξεχώρισε για ακόμη μια φορά με το εκκεντρικό του Gucci style. Ο Αμερικανός τραγουδιστής, Lenny Kravitz εμφανίστηκε με το χαρακτηριστικό rock star look του, με δερμάτινο παντελόνι και διχτυωτό τοπ, που είχε την υπογραφή Natalia Fedner. H Αμερικανίδα μουσικός, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός, Anne Erin "Annie" Clark, γνωστή καλλιτεχνικά ως St. Vincent, μάγεψε τον φωτογραφικό φακό με ένα ρομαντικό maxi dress με την υπογραφή του οίκου Gucci.

Το συγκινητικό memorial προς τον Taylor Hawkins

lipsis.jpg

Από την εντυπωσιακή βραδιά δεν έλειψε το συγκινητικό στιγμιότυπο ιδιαίτερης τιμής προς τον Taylor Hawkins, ντράμερ του γνωστού αμερικανικού rock συγκροτήματος Foo Fighters που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή. Ακολούθησε μια συγκινητική ερμηνεία των Σίνθια Ερίβο, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Μπεν Πλατ και Ρέιτσελ Ζέγκλερ που φώτισαν τη σκηνή με τραγούδια του Στίβεν Σόντχαϊμ. Η Billie Eilish τίμησε την μνήμη του Χόκινς, καθώς τραγούδησε επί σκηνής φορώντας T-shirt με το πρόσωπο του ντράμερ μπροστά και το όνομά του στην πίσω πλευρά. Οι Foo Fighters κέρδισαν τρία βραβεία, μεταξύ των οποίων εκείνο του καλύτερου ροκ άλμπουμ, για το «Medicine at Midnight» με κανένα μέλος της μπάντας να εμφανίζεται για να παραλάβει τα βραβεία.

Aνατρέξτε στη gallery για τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί!

Δείτε αναλυτικά τα σημαντικότερα βραβεία:

Record of the Year

“Leave the Door Open,” Silk Sonic

Album of the Year


“We Are,” Jon Batiste

Song of the Year


“Leave the Door Open,” Brandon Anderson, Christopher Brody Brown, Dernst Emile II and Bruno Mars, songwriters (Silk Sonic)

Best New Artist

Olivia Rodrigo

Best Pop Solo Performance

“Drivers License,” Olivia Rodrigo

Best Pop Duo/Group Performance

“Kiss Me More,” Doja Cat featuring SZA

Best Traditional Pop Vocal Album

“Love for Sale,” Tony Bennett and Lady Gaga

Best Alternative Music Album

“Daddy’s Home,” St. Vincent

Best Contemporary Instrumental Album

“Tree Falls,” Taylor Eigsti

Best Rock Performance

“Making a Fire,” Foo Fighters

Best Metal Performance

“The Alien,” Dream Theater

Best Pop Vocal Album

“Sour,” Olivia Rodrigo

Best Dance/Electronic Recording

“Alive,” Rüfüs Du Sol

Best Dance/Electronic Music Album

“Subconsciously,” Black Coffee

Best Rock Song

“Waiting on a War,” Dave Grohl, Taylor Hawkins, Rami Jaffee, Nate Mendel, Chris Shiflett and Pat Smear, songwriters (Foo Fighters)

Best Rock Album


“Medicine at Midnight,” Foo Fighters

Best R&B Performance


“Leave the Door Open,” Silk Sonic

“Pick Up Your Feelings,” Jazmine Sullivan