fbpixel

Search icon
Search
Golden Globes 2022: Oι μεγάλοι νικητές που άγγιξαν την κορυφή
PEOPLE & MOMENTS

Golden Globes 2022: Oι μεγάλοι νικητές που άγγιξαν την κορυφή

Οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν


Η φετινή τελετή απονομής των Golden Globes ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αναδεικνύοντας όλες τις παραγωγές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσα στην περασμένη χρονιά. Η Ένωση Ξένου Τύπου του Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) φιλοξένησε την 79η ετήσια απονομή των Χρυσών Σφαιρών χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Los Angeles, τιμώντας κινηματογραφικές ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές που έφτασαν στην κορυφή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή 79η τελετή πραγματοποιήθηκε χωρίς κόκκινο χαλί και οι νικητές ανακοινώθηκαν διαδικτυακά σε ιδιωτική μετάδοση. Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει πως η τελετή στερήθηκε τη λάμψη των προηγούμενων ετών, με τις top παραγωγές να βρίσκονται στο επίκεντρο, προκαλώντας μας να τις παρακολουθήσουμε σε περίπτωση που δεν το έχουμε κάνει ήδη.

Οι παραγωγές που έφτασαν στην κορυφή

benedict-cumberbatch-est-un-cow-boy-siffleur-dans-netflix-western.jpg
The Power of the Dog

Το "The Power of the Dog" κέρδισε Χρυσές Σφαίρες στις κατηγορίες Καλύτερη Δραματική Ταινία και Καλύτερη Σκηνοθεσία (Jane Campion), ενώ το "West Side Story" ήταν επίσης μεγάλος νικητής, με τον Will Smith στο "King Richard" και τη Nicole Kidman στον ρόλο της θρυλικής Lucille Ball να ξεχωρίζουν στους κορυφαίους ρόλους δραματικών ταινιών. 

Γι' άλλη μια φορά, η Billie Eilish έγινε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα μιας τόσο λαμπερής βραδιάς. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκε για το τραγούδι του James Bond, "No Time to Die". Μάλιστα, βραβείο πήρε και η κορεατική σειρά φαινόμενο, "Squid Game", η οποία εδώ και μήνες αποτελεί talk of the town! Ο Γιονγ-Σου του «Squid Game», με το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου έγινε ο πρώτος Νοτιοκορεάτης που τιμάται με Χρυσή Σφαίρα.

billie-eilish-e1b69-opgh.jpg
Billie Eilish


Αναλυτικότερα, το musical "West Side Story" με την υπογραφή του Steven Spielberg, κατάφερε να αποσπάσει τρία βραβεία: τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Musical/Kωμωδίας, τη Χρυσή Σφαίρα A' Γυναικείου Ρόλου στην κατηγορία Καλύτερο Musical/Κωμωδία χάρη στην ηθοποιό Rachel Anne Zegler, καθώς και τη Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου που πήγε στην ηθοποιό Ariana DeBose.

Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο γεγονός πως η Mj Rodriguez κατέκτησε το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Σειρά και είναι η πρώτη trans που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα. 

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλες τις υπόλοιπες βραβεύσεις:

  • Β' Ανδρικός Ρόλος: Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog)
  • Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία: Drive My Car
  • Καλύτερη Μουσική: Dune
dune-2.jpg
Dune
  • Καλύτερο Σενάριο: Belfast
  • Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Encanto
  • Καλύτερη Σειρά (Δράμα): Succession
  • Καλύτερη Σειρά (Κωμωδία ή Musical): Hacks
  • Α' Ανδρικός Ρόλος σε Δραματική Σειρά: Jeremy Strong (Succession)
jeremy-storng.jpg
Jeremy Strong
  • Α' Ανδρικός Ρόλος σε Σειρά Κωμωδία ή Musical: Jason Sudeikis (Ted Lasso)
  • A' Γυναικείος Ρόλος σε Σειρά Κωμωδία ή Musical: Hana Aibider (Hacks)
  • Καλύτερη Μίνι Σειρά: The Underground Railroad
  • Α' Ανδρικός Ρόλος σε Μίνι Σειρά: Michael Keaton (Dopesick)
  • Α' Γυναικείος Ρόλος σε Μίνι Σειρά: Kate Winslet (Mare of Easttown)
  • B' Γυναικείος Ρόλος σε Τηλεοπτική Σειρά: Sarah Snook (Succession)
lorealparis-195929887-964266411011121-8785445194028655210-n-920x1350.jpg
Kate Winslet


Τέλος, στην όλη βραδιά τεράστια έμφαση δόθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της HFPA, η οποία είναι υπεύθυνη για μεγάλες αλλαγές στο καταστατικό της και τον κώδικα δεοντολογίας με στόχο τη διασφάλιση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης. Χρόνο με τον χρόνο, το diversity πρωταγωνιστεί σε κάθε πτυχή τέτοιων events, γεγονός που δίνει την ευκαιρία στον καθένα να ξεχωρίσει γι' αυτό ακριβώς που είναι, χωρίς να περιορίζεται σε παλιά πρότυπα και προκαταλήψεις που ανήκουν πια στο παρελθόν.