fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίστε το πρώτο open air sushi and Teppanyaki place της πόλης
CITY VIBES

Γνωρίστε το πρώτο open air sushi and Teppanyaki place της πόλης

Το νέο Kasai Teppanyaki and Sushi Bar στο ξενοδοχείο Nikopolis είναι ο απόλυτος summer προορισμός


Εάν αναζητάτε μια νέα γευστική πρόταση που θα απογειώσει τα καλοκαιρινά σας βράδια, αφεθείτε στη μαγεία της ιαπωνικής κουζίνας, όπως θα την βιώσετε στον ολοκαίνουριο γαστρονομικό παράδεισο της Θεσσαλονίκης που ακούει στο όνομα Kasai Teppanyaki and Sushi Bar! Στον εξωτερικό χώρο του Hotel Νikopolis, δίπλα στην καταγάλανη πισίνα και με φόντο το δροσερό πράσινο και την & elegant αισθητική του ξενοδοχείου, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στον κόσμο της ιαπωνικής και Nikkei κουλτούρας -η οποία αποτελεί διασταύρωση δύο πολιτισμών, της Ιαπωνίας και του Περού-, και να παρασυρθείτε από τις γευστικές προτάσεις των σεφ, που σίγουρα θα σας πείσουν να μυηθείτε σε αυτήν, ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις της. Σημειώστε, ότι πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό open air sushi and Teppanyaki place της πόλης, γεγονός που το αναγάγει σε μοναδική εμπειρία!

img-7564lr.jpgΗ εμβληματική πισίνα του ξενοδοχείου

Για το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα ευθύνονται δύο διακεκριμένα πρόσωπα, ο βραβευμένος chef Χρόνης Δαμάλας, του οποίου το όνομα αποτελεί συνώνυμο της ιαπωνικής κουζίνας στη χώρα μας, και ο Στέφανος Σταμίδης, executive chef του ξενοδοχείου. Με την αγαστή τους συνεργασία δημιουργούν πιάτα που αξίζουν πολλά likes και φυσικά, την ευρύτερη κοινωνική αποδοχή και αναγνώριση. Οι γαστρονομικές εκρήξεις στον ουρανίσκο σας από τις εκπληκτικές προτάσεις τους σε συνδυασμό με το άκρως εξωτικό περιβάλλον με μπαμπού, άνθη και τη δροσιά της πισίνας, είναι δεδομένο ότι θα σας μεταφέρουν σε ένα μαγευτικό σκηνικό. Τη διακόσμηση επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Άκης Μπογδάνος, ο οποίος φρόντισε να μεταφέρει με απόλυτα πετυχημένο τρόπο την ατμόσφαιρα από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στο νέο εστιατόριο. Το Kasai Teppanyaki and Sushi Bar είναι, αναμφίβολα, η πιο hot πρόταση εξόδου κάτω από τον θερινό ουρανό της Θεσσαλονίκης.

mg-4154.jpg
Ο executive chef του ξενοδοχείου, Στέφανος Σταμίδης

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το μενού του εστιατορίου απαρτίζεται από πρώτες ύλες, φερόμενες από την πατρίδα τους, την Ιαπωνία, λαχανικά από τον βιολογικό κήπο του Hotel Nikopolis, φρέσκα ψάρια και εκλεκτά κρέατα, από άγριο σολομό μέχρι εκλεκτό Black Angus Αμερικής. Είναι σίγουρο, ότι οι επιλογές του θέτουν τον πήχη ψηλά και μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό και εκλεπτυσμένο ουρανίσκο. 

All the starters

Για να ξεκινήσετε τη γευστική σας περιήγηση, επιλέξτε κάποια από τις πολλές σαλάτες που προσφέρονται και αποτελούν ιδανική επιλογή για να ενεργοποιήσετε ακόμη περισσότερο την όρεξή σας. Εάν επιθυμείτε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, προτιμήστε τη σαλάτα Ceviche με ψάρι ημέρας, το οποίο μαρινάρεται ελαφρά με yuzu, lime, κόλιανδρο, τσίλι, ντοματίνια, κρεμμύδι και αγγούρι, τα οποία προσφέρουν στο ψάρι μία ιδιαίτερα αρωματική γεύση. Επίσης, μία δροσιστική επιλογή είναι η Ebi Salad, η οποία περιλαμβάνει noodles ρυζιού, γαρίδες, αβοκάντο, διάφορα λαχανικά και dressing με σόγια και σάκε. Εάν πάλι θέλετε να κάνετε μία πιο ασφαλή επιλογή στο πρώτο πιάτο σας, το μενού του εστιατορίου έχει φροντίσει και γι' αυτό, αφού στις πρώτες προτάσεις του θα βρείτε μία πεντανόστιμη πράσινη σαλάτα με ψητά μανιτάρια και μαύρη τρούφα. Σε κάθε περίπτωση, μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα παραδοσιακά φασολάκια σόγιας, Edamame, με ανθό αλατιού, που σερβίρονται σε όλα τα restaurants του Τόκιο ως ορεκτικά. Εδώ οι must-taste προτάσεις είναι πολλές, οπότε σίγουρα θα ανακαλύψετε αυτές που θα δονήσουν τον ουρανίσκο σας και θα γίνουν οι αγαπημένες σας.

mg-4205.jpg
mg-4329.jpg

Και φυσικά, δε νοείται να επισκεφθείτε το Kasai Teppanyaki and Sushi Bar και να μη γευθείτε το λαχταριστό και φρέσκο sushi του. Αρχικά, τα nigiri και sashimi συνοδεύονται με τόνο, σολομό, χαβιάρι σολομού ή γαρίδα, ενώ τα αυθεντικά sushi rolls, κανονικά ή ανάποδα φτιαγμένα, περιλαμβάνουν τόνο, σολομό, γαρίδες τεμπούρα, αβοκάντο, εξαίσιο τηγανητό καβούρι και εξωτικά φρούτα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ανάποδα Philadelphia sushi rolls, τα οποία συνδυάζουν αρμονικά τον ψημένο σολομό με sauce τεριγιάκι και spicy κρέμα Philadelphia.

mg-4271.jpg

The main menu

Άξια προσοχής είναι και τα κύρια πιάτα του εστιατορίου, τα οποία μοιράζουν τις γεύσεις τους σε μία ποικιλία από noodles, τηγανητό ρύζι και ψητό αστακό. Αγαπημένη επιλογή αποτελεί το πιάτο Tori Yaki Soba, δηλαδή noodles με κοτόπουλο και λαχανικά ή το πιάτο Fried Rice με τηγανητό ρύζι, αυγό, ginger και φρέσκο κρεμμύδι. Παρόλα αυτά, για μία πιο εξεζητημένη επιλογή, μπορείτε να φέρετε στον τραπέζι σας μία χορταστική και απολαυστική μερίδα ψητού αστακού με μαγιονέζα yuzu και μαριναρισμένα φύκια. Όσο για το ποτό σας; Η τέλεια επιλογή για να συνοδέψετε τα πιάτα σας είναι ένα ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασί άριστης ποιότητας ή το κλασικό και διαχρονικό σάκε. Μια διαφορετική πρόταση ποτού αποτελεί το japanese whiskey και η japanese beer, που θα σας ξυπνήσουν εικόνες από τη μακρινή χώρα.

mg-4391.jpg

Dessert mania

Για να ολοκληρωθεί άρτια, όμως, ένα πλήρες γεύμα, εξίσου σημαντικό είναι και το επιδόρπιο. Στο Kasai Teppanyaki and Sushi Bar έχετε δύο επιλογές γλυκών και οφείλετε να τις δοκιμάσετε και τις δύο με την ίδια λαχτάρα. Η Namelaka περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα με τσάι matcha, τριαντάφυλλο, βατόμουρα και λεμόνι, συνδυασμοί φρούτων και γεύσεων, που προκαλούν μία έκρηξη στον ουρανίσκο κάθε γευσιγνώστη και θα τον συνοδεύουν μέχρι να φτάσει στην πόλη. Ή απλώς μπορείτε να αρκεστείτε στο διαχρονικό και all-time classic Yuzu cheesecake με εξωτικά φρούτα και crumble με ginger και σόγια.

Info:

Kasai Teppanyaki and Sushi Bar

Hotel Nikopolis Thessaloniki, Ασκληπιού 16-18, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 401000, 2310 401048 

Καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 20:00 - 00:00

www.kasai.gr