fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν 6 είδη οργασμού; Ετοιμαστείτε να τους απολαύσετε
WELLNESS

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν 6 είδη οργασμού; Ετοιμαστείτε να τους απολαύσετε

Περάστε την απόλαυση στο επόμενο επίπεδο


Οι οργασμοί είναι τόσο διαφορετικοί όσο και οι άνθρωποι που τους έχουν. Μπορούν να κυμαίνονται σε ένταση, συχνότητα και αίσθηση. Υπάρχουν μικτοί οργασμοί και ενεργητικοί οργασμοί, και για μερικούς υπάρχει το squirting. Φυσικά, οι οργασμοί δεν είναι το κύριο μέρος και το τέλος κάθε σεξουαλικής εμπειρίας. Το σεξ τείνει να είναι πιο διασκεδαστικό όταν μπορείτε να ασχοληθείτε χωρίς υπερβολική προσδοκία ή πίεση για να επιτύχετε ένα συγκεκριμένο σεξουαλικό ορόσημο. Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε τι είναι καλό για εσάς και παραμείνετε ανοιχτοί στις δυνατότητες ευχαρίστησης του σώματός σας.

sex.jpg

Ενεργητικός οργασμός

Ένας ενεργητικός οργασμός ξεπερνά τα γεννητικά σας όργανα και μπορεί να είναι η πιο εντυπωσιακή μορφή οργασμού. Πώς είναι η αίσθηση; Ένα εκστατικό, φυσικό high. Σε αντίθεση με τους οργασμούς που εστιάζονται στα γεννητικά όργανα που συμβαίνουν όταν οι μύες σας τεντώνονται ενώ διεγείρονται και στη συνέχεια απελευθερώνονται μέσω της εκσπερμάτωσης, οι ενεργητικοί οργασμοί στροβιλίζονται και χτίζονται σε όλο το σώμα σας. Πολλές φορές συμβαίνουν όταν καταφέρνετε να τελειώσετε μαζί με το άλλο άτομο ή ακόμη και σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν άλλες μορφές σεξ, όπως το ταντρικό. Κανένα γεννητικό όργανο δεν χρειάζεται να αγγίζει σωματικά για να συμβεί αυτό το είδος οργασμού. Εάν είστε "νέοι" στους ενεργητικούς οργασμούς, εστιάστε στη συγκέντρωση ενέργειας στα γεννητικά σας όργανα ενώ είστε διεγερμένοι. Στη συνέχεια, αναπνεύστε και οραματιστείτε την ενέργεια να κινείται στα τσάκρα μέχρι το στέμμα σας. Εκπνεύστε και οραματιστείτε να διαχέεται σε κάθε κύτταρο του σώματός σας. Και επαναλάβετε.

Μικτός οργασμός

Όσο περισσότερα σημεία ευχαρίστησης ανακαλύψετε, τόσο περισσότερη ευχαρίστηση θα βιώσετε. Οι μικτοί οργασμοί συμβαίνουν όταν ένας συνδυασμός διαφορετικών αισθήσεων οδηγεί σε μια ικανοποιητική κορύφωση. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται για μεικτούς οργασμούς, σκέφτονται να διεγείρουν την κλειτορίδα εσωτερικά και εξωτερικά ταυτόχρονα. Αλλά επειδή το σώμα είναι ένα διασυνδεδεμένο σύστημα αισθήσεων και ερωτογενών ζωνών που μπορούν να οδηγήσουν σε οργασμό, όλα τα σημεία ευχαρίστησής σας μετρούν. Για μια εμπειρία μικτού οργασμού, ξεκινήστε πρώτα με μια ερωτογενή ζώνη που σας φέρνει σταθερά στον οργασμό - όπως η κλειτορίδα σας - και στη συνέχεια ενσωματώστε ταυτόχρονα το άγγιγμα, την πίεση, την αναρρόφηση ή τα παιχνίδια σε μια άλλη περιοχή - όπως οι θηλές σας - καθώς αυξάνεται η διέγερσή σας. 

sex-life.jpg

Πολλαπλός οργασμός

Ένας οργασμός είναι αρκετός για κάποιους. Και για άλλους, οι πολλαπλοί οργασμοί μπορεί να είναι η απόδειξη ότι έκαναν το καλύτερο σεξ της ζωής τους. Είτε ανήκετε στη μια κατηγορία, είτε στην άλλη είναι γενικά ωφέλιμο να μην μηδενίζετε τους αριθμούς. Το κλειδί για πολλαπλούς οργασμούς είναι να ελέγχετε τη συναισθηματική, ψυχική και σωματική σας κατάσταση ενώ βιώνετε ευχαρίστηση. Οι μέθοδοι που προσανατολίζονται στις αισθήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να συνδεθείτε με τον εαυτό σας και το σύντροφο σας. Δοκιμάστε να κάνετε οπτική επαφή, να αναπνέετε ρυθμικά και συγχρονισμένα ή να πειραματιστείτε με αισθητηριακή στέρηση, όπως δεμένα μάτια ή χειροπέδες. Ετοιμάστε το σκηνικό και τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Squirter οργασμός

Το squirting περιλαμβάνει την κολπική εκσπερμάτιση ενός κολλώδους υγρού που μπορεί να κυμαίνεται από μερικές σταγόνες έως έναν "ισχυρό καταρράκτη". Πολλοί άνθρωποι βιώνουν οργασμούς με εκτόξευση ως απόκριση στη διέγερση της ζώνης G κατά μήκος του άνω τοιχώματος του κόλπου. Αποδεχτείτε το, αφήστε το σώμα σας να το βιώσει και σίγουρα θα δείτε πως τόσο καιρό χάνατε που δεν το απολαμβάνατε.

Οργασμός προστάτη 

Όσο πιο πρόθυμοι είστε να εξερευνήσετε τις ερωτογενείς ζώνες σας, τόσο πιο πιθανό είναι να εντείνετε τους οργασμούς σας—φυσικά, αυτό ισχύει και για άτομα με προστάτη. Οι οργασμοί του προστάτη περιγράφονται ως πιο εύρωστοι και γεμάτοι από τη διέγερση του πέους μόνο. Κατά τη διέγερση του προστάτη, οι μυϊκοί ιστοί και οι αδένες του ανδρικού σημείου G περιβάλλουν την ουρήθρα και διογκώνονται πριν από έναν ισχυρό οργασμό. Μια κοινή παρανόηση είναι ότι ο προστάτης σας βρίσκεται μέσα στο ορθό σας, αλλά στην πραγματικότητα, η ευαίσθητη περιοχή βρίσκεται δίπλα στο ορθό σας, λίγο πιο πέρα ​​από τον πρωκτικό σωλήνα. Ο προστάτης έχει κάπως κωνικό σχήμα και κάθεται στην πυελική κοιλότητα μεταξύ της ουροδόχου κύστης και του πυελικού εδάφους. Χάρη στο ελαφρώς αλκαλικό του υγρό, βοηθά στη μεταφορά και υποστήριξη του σπέρματος και είναι επίσης μια πηγή αναμφισβήτητης σεξουαλικής ευχαρίστησης.

tantric-sex-3.jpg

Φαντασιακός οργασμός 

Μπορεί να επιτευχθεί οργασμός με απλή εγκεφαλική διέγερση; Σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα Barry Komisaruk, PhD, και την ομάδα του στο Πανεπιστήμιο Rutgers, είναι σπάνιο αλλά πιθανό. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία μαγνητικής τομογραφίας παρατήρησαν την αντίδραση του εγκεφάλου κατά τους οργασμούς φαντασίας. Η ομάδα του Komisaruk εργάστηκε με γυναίκες που είπαν ότι μπορούσαν να έχουν φανταστικούς οργασμούς -οργασμούς μόνο από αυτοπροκαλούμενες εικόνες- και διαπίστωσαν ότι οι οργασμοί φαντασίας προκάλεσαν τις ίδιες συναισθηματικές και σωματικές αλλαγές με τους οργασμούς από γεννητική διέγερση. Και οι δύο τύποι οργασμού εμφάνισαν παρόμοιες αυξήσεις στην αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Δοκιμάστε να ακούσετε σέξι ηχητικές ιστορίες που φτιάχνουν τη διάθεση και εξάπτουν τη φαντασία και ίσως το βιώσετε.