fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίστε το πρώτο design project της La DoubleJ στο ιστορικό νεοκλασικό Passalacqua στη λίμνη Κόμο
MAGAZINE

Γνωρίστε το πρώτο design project της La DoubleJ στο ιστορικό νεοκλασικό Passalacqua στη λίμνη Κόμο

Το οποίο έχει καταφέρει να ξετρελάνει τους λάτρεις της διακόσμησης


Πολύχρωμο κι ευφάνταστο, το πρώτο interior design project της La DoubleJ στο ιστορικό νεοκλασικό αριστούργημα Passalacqua, στις όχθες της λίμνης Κόμο, αντανακλά τη χαρά της ζωής. Όπως ακριβώς και τα prints της!

Το εκπληκτικό στολίδι της λίμνης Κόμο, το Passalacqua, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μόνο ημέρες στην πιο εντυπωσιακή βόρεια περιοχή της Ιταλίας, μετατράπηκε σ’ ένα top-of-the-range θέρετρο με 24 σουίτες. Από τη διάταξη μέχρι την παλέτα στα έπιπλα, τα φωτιστικά, τις ομπρέλες και τα επιτραπέζια αντικείμενα, το υπαίθριο bar και το lounge δίπλα στην πισίνα, σχεδιάστηκαν ειδικά από την La DoubleJ. Έτσι, χρώματα κι έξυπνοι συνδυασμοί προσφέρουν κομψότητα στους ευχάριστους και εκλεπτυσμένους χώρους του resort. Κατά μήκος του ελικοειδούς μονοπατιού με τα αιωνόβια κυπαρίσσια και τους ελαιώνες, που προστατεύουν τις όχθες, το αρχοντικό Passalacqua αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές κατοικίες της περιοχής. 

ldj-passalacqua-0084.jpg
J.J. Martin & Valentina De Santis


Χτισμένη στα τέλη του 18ου αιώνα από την επιφανή οικογένεια Lucini Passalacqua, ανακαινίστηκε με αγάπη από τη Valentina De Santis, της οποίας η οικογένεια υπήρξε ο απαράμιλλος σημαιοφόρος της πολυτελούς φιλοξενίας από τότε που αγόρασε το Grand Hotel Tremezzo τη δεκαετία του '70. Με αφορμή αυτό το λαμπερό έργο, η Creative Director της La DoubleJ, J.J. Martin, και η Valentina, πρωταθλήτριες και οι δύο της ιταλικής αριστείας, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μετατρέψουν τον χώρο της πισίνας σ’ ένα ζωντανό, πολυτελές lounge, με το aperitivo μπαρ δίπλα της να έχει ως φόντο του το πανόραμα της μαγευτικής θέας. 

Με floral prints που αντλούν έμπνευση από τη φυσική αφθονία του περιβάλλοντος της Κόμο, είναι διακοσμημένο με έπιπλα και πινελιές από μπαμπού, που ενισχύουν τη νατουραλιστική ομορφιά. Το art de la table περιλαμβάνει αγαπημένα πορσελάνινα κομμάτια της La DoubleJ και κρυστάλλινα σκεύη Murano, σε συνδυασμό με νέα προσαρμοσμένα σχέδια από λινό, με την επωνυμία “Passalacqua Fish”. Στο εμβληματικό ombrellone, ένα στοιχείο συνώνυμο της νοσταλγίας του ιταλικού luxurious καλοκαιριού, το brand έχει εφαρμόσει μια τολμηρή προσέγγιση με χρωματιστό εξωτερικό και έντονα, φωτεινά άνθη στο εσωτερικό.

ldj-passalacqua-0157.jpg
Valentina De Santis


Συγκεκριμένα, η προσεγμένη επιλογή από μαξιλάρια, σουπλά, χαρτοπετσέτες και ποδιές θα κυκλοφορήσει στα μέσα του καλοκαιριού του 2022. Συνδυάζοντας τον μεσογειακό ρομαντισμό με τη μαξιμαλιστική νεωτερικότητα, αυτή η συνεργασία μεταξύ δύο εκ των ισχυρότερων υποστηρικτριών της Ιταλίας -της J.J. και της Valentina- αποτελεί μια γιορτή για το μεγαλείο της χώρας τους και μια απόδειξη της δημιουργικής φιλίας, που συνδέει τις δύο γυναίκες.

The background story

ldj-passalacqua-0186.jpg
J.J. Martin

Πάνω από το χωριό Moltrasio, που οδηγεί στην όχθη της λίμνης, βρίσκεται το Passalacqua, μια εξαιρετική ιδιωτική βίλα που μετατράπηκε σ’ ένα απίστευτο ξενοδοχείο 24 σουιτών, το οποίο μόλις εγκαινιάστηκε. Το αξιόλογο αρχοντικό έχει φιλοξενήσει μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά του κόσμου στη μουσική, τη λογοτεχνία, την τέχνη και την πολιτική, από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη έως τον Μπελίνι και τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Χτισμένη σε οικόπεδο που αρχικά ανήκε στον Πάπα Ιννοκέντιο XI, η Villa Passalacqua κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα από τον κόμη Andrea Lucini Passalacqua, ο οποίος συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα Felice Soave και τον designer Giocondo lbertolli, για να φέρει ζωή στο όραμά του.

Info: Η συλλογή Passalacqua Fish θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο www.ladoublej.com.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της συλλογής!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022