fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίστε τη νέα detox ρουτίνα που είναι βασισμένη σε νερό
WELLNESS

Γνωρίστε τη νέα detox ρουτίνα που είναι βασισμένη σε νερό

Που θα βοηθήσει στην καύση των περιττών θερμίδων


Τον τελευταίο καιρό έχει συζητηθεί ιδιαίτερα μια νέα μέθοδος που ενδεχομένως οι περισσότεροι να μην γνώριζαν ή να μην είχαν αποπειραθεί να την εκτελέσουν. Πρόκειται βεβαίως, για τις συνταγές, οι οποίες βασίζονται αποκλειστικά μόνο μέσα στο νερό, ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης για να το καταναλώνετε κατά την διάρκεια της ημέρας σας. Στόχος τους θεωρείται η καύση του παραπανίσιου λίπους από το σωματότυπό μας, κυρίως από την κοιλιακή χώρα, για ένα σώμα υγιές με άριστα επίπεδα του συνολικού ποσοστού του λίπους. Αξιοποιώντας απλά υλικά, κατά κύριο λόγο φρούτα και λαχανικά, τα λεγόμενα «Detox waters» αποτελούν μια γρήγορη λύση, καθώς είναι απίστευτα εύκολα στην διαδικασία τους και αναμφισβήτητα είναι απίστευτα νόστιμα και δροσιστικά, ότι πρέπει και για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες που διανύουμε.

Ανακαλύψτε παρακάτω αναλυτικά τις συνταγές που βρήκαμε και σας συνιστούμε να τις δοκιμάσετε άμεσα!

Detox με καρπούζι

shutterstock-1177499431.jpg

Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο φρούτο της εποχής, η συνταγή αυτή φτιάχνετε με τρία απλά υλικά: σαφώς με φέτες από καρπούζι χωρίς κουκούτσια σε ποσότητα περίπου 2 κουπών, 4 κούπες νερό και αν θέλετε για να ενισχύσετε την γεύση μπορείτε να προσθέσετε και φύλλα μέντας. Για την εκτέλεση αρκεί να τα βάλετε όλα σε μια μεγάλη κανάτα και να τα αφήσετε για 1-2 ώρες στο ψυγείο και μετά είναι πανέτοιμο για να το πιείτε.

Detox με μήλο και κανέλα

shutterstock-393753925.jpg

Ο απίστευτος συνδυασμός του μήλου με την κανέλα αποτυπώνεται και σε αυτό το ρόφημα. Θα χρειαστείτε 1 λίτρο νερό, 4 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, 1 κουταλάκι του γλυκού στέβια. Αφού συγκεντρώσετε τα υλικά σας, χτυπήστε τα όλα μαζί σε ένα μπλέντερ, ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και κρατήστε το στο ψυγείο ξανά για 1-2 ώρες. Μόλις ετοιμαστεί, μπορείτε καθώς το πίνετε να βάλετε μέσα και φρέσκιες φέτες μήλου για μια πιο έντονη προσέγγιση.

Detox με αγγούρι

shutterstock-767973757.jpg

Διατίθενται δύο συνταγές, οι οποίες κατέχουν ως κύριο συστατικό το αγγούρι. Η πρώτη αποτελείται από 1/2 αγγούρι, 1 lime και μέντα και σαφώς μια κούπα νερό. Προσθέστε τα σε μια μεγάλη κανάτα ή ένα μεγάλο μπουκάλι και μετά από 1-2 ώρες που θα βρίσκεται στο ψυγείο θα ναι έτοιμο για να το πίνετε κατά τη διάρκεια της μέρας.

Για την δεύτερη εκτέλεση αξιοποιείστε μισή ποσότητα σε μπουκάλι νερού, ½ grapefruit κομμένο σε φέτες, φέτες από μισό αγγούρι, 2-3 φύλλα μέντας, ½ λεμόνι και ½ lime, τα οποία θα ναι και τα δύο σε κομμένα σε ομοιόμορφες φέτες. Η διαδικασία είναι η ίδια ακριβώς με παραπάνω, αρκεί να βάλετε σε μια μεγάλη κανάτα ή ένα μεγάλο μπουκάλι, μετά στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες στο ψυγείο και το δροσιστικό σας νερό θα ναι έτοιμο να σας συντροφεύσει.

Detox με λεμόνι και ginger

shutterstock-567330316.jpg

Τα υλικά σας αποτελούνται από 1 λίτρο νερό σε μπουκάλι, χυμό από ½ λεμόνι και 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ. Για να το φτιάξετε, θα τοποθετήσετε πρώτα στο νερό το λεμόνι και θα το ανακατέψετε πολύ καλά και αργότερα θα προσθέσετε το τριμμένο τζίντζερ ανακατεύοντας και θα το βάλετε να κρυώσει για 1-2 ώρες. Ενδείκνυται να καταναλώνετε κάθε πρωί από ένα ποτήρι μόλις ξυπνήσετε και μες την υπόλοιπη ημέρα μην υπερβείτε τα 2-3 ποτήρια.

Detox με goji berries

shutterstock-1490707139.jpg

Το γνωστό superfood «μεταδίδει» τις ευεργετικές του ιδιότητες και σε αυτήν την περίπτωση, χαρίζοντας μια γεύση στο detox του νερό σου. Χρησιμοποιείστε νερό, αγγούρι, μέντα και εννοείται τα goji berries, τοποθετήστε τα όλα μαζί σε μια κανάτα και αφού κρυώσει απολαύστε το με λίγα extra παγάκια.

Stay hydrated!