fbpixel

Search icon
Search
Glowing skin την άνοιξη: 10 φυσικοί τρόποι να το αποκτήσετε άμεσα
FACE & BODY

Glowing skin την άνοιξη: 10 φυσικοί τρόποι να το αποκτήσετε άμεσα

Δείτε τα αποτέλεσμα και πάρτε πίσω τη χαμένη λάμψη


Τα goals της φροντίδας του δέρματος πλέον υπογραμμίζονται από τη λέξη λάμψη. Με την απαίτηση, αυτή να είναι εσωτερική, υγιής και πιο φυσική από ποτέ το μόνο βέβαιο είναι πως και εσείς επιθυμείτε αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα που οι ζεστές ημέρες της άνοιξης πλησιάζουν, ήρθε η στιγμή να το αποκτήσετε. Επιλέγοντας τα παρακάτω δοκιμασμένα tricks των ειδικών θα δείτε το δέρμα σας να αλλάζει και να αποχωριστείτε -επιτέλους- το βαρύ καλυπτικό make up. Άλλωστε το lockdown σας έμαθε πως η πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του εαυτού σας είναι και αυτή που οφείλετε να αγαπάτε περισσότερο.

lampero-derma-glowing.jpg

1. Χρησιμοποιείτε ένα ασφαλές αντηλιακό

Ένα καλό αντιηλιακό με βάση ανόργανα άλατα μπορεί να εφαρμόζεται καθημερινά, όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι αναμφισβήτητα καρκινογόνος και φυσικά οι ακτίνες UV είναι η κύρια αιτία των αλλαγών χρώματος και της γήρανσης του δέρματος. Μην παραλείπετε να το εφαρμόζετε ως το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας κάθε πρωί, πριν το μακιγιάζ.

2. Δοκιμάστε συμπληρώματα κολλαγόνου

Η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα σας είναι το κολλαγόνο και, δυστυχώς, τα φυσικά αποθέματα του εξαντλούνται με το πέρας του χρόνου. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου είναι γεμάτα αμινοξέα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι προάγουν την υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών μας. Με την κατάποση των υδρολυμένων πεπτιδίων, το συμπλήρωμα απορροφάται από το σώμα και μπορεί να υποστηρίξει τη διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης του δέρματος.

3. Κάντε απολέπιση

Η απολέπιση αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία για ένα λαμπερό, υγιές δέρμα. Είτε ένα μη ερεθιστικό καθαριστικό οξέος, είτε ένα τονωτικό που διαλύει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στην επιφάνεια, θα κάνει την καλύτερη δουλειά. Η αφαίρεση του εξωτερικού στρώματος των νεκρών κυττάρων του δέρματος θα βοηθήσει στην ομαλή υφή του δέρματος, θα αυξήσει το ρυθμό απορρόφησης των προϊόντων περιποίησης του δέρματος σας και θα φωτίσει την επιδερμίδα σας.

glowing-skin-derma-lampero-1-JUSre.jpg

4. Προσέξτε το έντερο σας

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα υποκείμενα προβλήματα υγείας του εντέρου μπορούν να εκδηλωθούν στο δέρμα με πολλούς τρόπους, από την ακμή έως το έκζεμα. Συνολικά, η υγεία του εντέρου είναι ιδιαίτερα σημαντική αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε πως οτιδήποτε το βλάπτει -ζάχαρη, επεξεργασμένα τρόφιμα- μπορούν επίσης να βλάψουν και το δέρμα σας. 

5. Εντάξτε υγιή λιπαρά στο διαιτολόγιο σας

Τα υγιή λιπαρά οξέα όπως αυτά που βρίσκονται στα καρύδια, στο λιναρόσπορο και στο αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν στην ανανέωση της ικανότητας του σώματός σας να δημιουργεί υγιείς και ισχυρές κυτταρικές μεμβράνες. Αυτές με τη σειρά τους σας προστατεύσουν από περιβαλλοντικές βλάβες αποκαθιστώντας τους φραγμούς του δέρματος. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να παρατηρήσετε ξηρότητα. 

6. Εφαρμόστε τα προϊόντα αμέσως μετά το μπάνιο

Ένα από τα πλέον απαραίτητα συστατικά του υγιούς δέρματος είναι η υγρασία. Εκτός από μια ποιοτική ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, ο χρόνος εφαρμογής των προϊόντων σας μπορεί να επηρεάσει τη διατήρηση της στα επιθυμητά επίπεδα. Για αυτό το λόγο τοποθετήστε τα πάντα αμέσως μετά το ντους καθώς έτσι θα την κλειδώσετε. Φυσικά, σκουπίστε ταμποναριστά το πρόσωπο σας και φροντίστε ώστε να αφήσετε ελάχιστη υγρασία πριν την εφαρμογή των προϊόντων.

glowing-skin-derma-lampero.jpg

7. Πείτε "ναι" στη βιταμίνη C

Ένα από τα καλύτερα τοπικά συστατικά για λαμπερό δέρμα, δεν είναι άλλο από τη βιταμίνη C. Λειτουργώντας σε όλους τους τύπους δέρματος για ομοιόμορφη και φωτεινή απόχρωση θα σας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Μπορεί να εξασθενίσει την υπερχρωματισμό, να προστατεύσει από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και να φωτίσει τον τόνο του δέρματος. Τέλος προάγει και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

8. Χρησιμοποιείστε κάποιο παράγωγο της βιταμίνης Α

Αυτό το συστατικό είναι στην κορυφή της λίστας των beauty experts για την προώθηση ενός υγιούς, λαμπερού δέρματος. Πρώτον, επιδιορθώνει κυτταρικά τις βλάβες του DNA από τον ήλιο και το περιβάλλον και μπορεί ακόμη και λειτουργεί ως προστατευτικός παράγοντας έναντι των προκαρκινικών βλαβών του δέρματος. Δεύτερον, διατηρεί το ανώτερο στρώμα του δέρματος σε ιδανική κατάσταση ώστε να μη φαίνεται θαμπό.

9. Μην καπνίζετε

Είναι προφανές, αλλά, για τόσους πολλούς λόγους, αξίζει να επαναλάβετε σαν σκέψη: Το κάπνισμα έχει επιζήμιες επιδράσεις στο σώμα σας. Περιορίζει την παροχή οξυγόνου στο δέρμα, αυξάνει τη συσσώρευση βλαβερών ελευθέρων ριζών και αυξάνει τον κίνδυνο ορισμένων καρκίνων του δέρματος.

glowing-skin-derma-lampero-4.jpg

10. Κρατήστε το νερό χλιαρό

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο πλύσιμο προσώπου είναι η χρήση λανθασμένης θερμοκρασίας νερού. Όταν ξεπλένετε την επιδερμίδα σας (και τα μαλλιά) με πολύ ζεστό νερό, μπορεί να αφαιρέσετε το φράγμα του δέρματος από τα φυσικά του έλαια. Αυτή η συνήθεια στεγνώνει το δέρμα και το οδηγεί σε διάφορους κινδύνους που τελικά καταλήγουν και σε ένα θαμπό αποτέλεσμα. Αντιστοίχως και το πολύ κρύο νερό δεν θα κάνει σωστή δουλειά και μπορεί να αφήσει βρωμιές και μακιγιάζ στο δέρμα σας. Έτσι, όταν πρόκειται για καθαρισμό, επιλέξτε θερμοκρασίες που είναι χλιαρές.