fbpixel

Search icon
Search
GLOW 200 Anniversary: H ομάδα του GLOW απαντάει σε ένα Q&A που όλοι ανυπομονείτε να διαβάσετε
GLOW 200 ANNIVERSARY

GLOW 200 Anniversary: H ομάδα του GLOW απαντάει σε ένα Q&A που όλοι ανυπομονείτε να διαβάσετε

The GLOW Team’s Scrapbook


Με τη συμπλήρωση 200 τευχών, η επίτευξη αυτού του ορόσημου γίνεται η αφορμή για να σας χαρίσουμε μια ματιά πίσω από τις εμβληματικές σελίδες μας. Σε αυτό το Q&A, οι 20 άνθρωποι που συμβάλλουν στη δημιουργία του GLOW, που με την αφοσίωσή τους έχουν συνεισφέρει στην ανάδειξή του στον κόσμο των εντύπων, αποκαλύπτουν τις στιγμές οι οποίες έκαναν γι’ αυτούς τη διαφορά. Ακόμα, μιλούν για τις φιλοδοξίες τους και όσα τους εμπνέουν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι η ομάδα που πραγματοποιεί κι από ένα μικρό θαύμα κάθε μήνα. 

• Quest 1: Πώς θα ήθελες να δεις το GLOW να εξελίσσεται στο μέλλον;

«Να ακμάζει στον έντυπο κόσμο και να συναντά τους σύγχρονους και απαιτητικούς καιρούς με νέες κινητήριες ιδέες, προσαρμοστικότητα, συναρπαστικό περιεχόμενο και αστείρευτη δημιουργικότητα, παραμένοντας ποιοτικό, σταθερό και ακλόνητο στην αισθητική του.», Νανώ Κουγιουμτζόγλου

«Να λάμπει ολοένα και πιο πολύ, να αναδεικνύει την ομορφιά πάντα. Να επιμείνει στο να μεγαλουργεί, όπως μοναδικά ξέρει να κάνει όλα αυτά τα χρόνια.», Σταυρούλα Κλειδαριά

«Ονειρεύομαι να τυπώνεται στο μέλλον σε οικολογικό χαρτί.», Μιράντα Φιλιππίδη

«Να κάνει το όνομά του να ταξιδέψει παντού, διότι έχει διατηρήσει μια ποιότητα και έχει δημιουργήσει μια τρομερή ταυτότητα που μόνο αυτό θα του άξιζε!»  Μαρία Αραμπατζίδου

«Θα κάνω μια ευχή: Στα επόμενα 200!», Νατάσσα Αζά

«Να πορευτεί δυναμικά για τα 300 τεύχη και να παραμείνει δημιουργικό και πρωτοπόρο, έτσι όπως ξεκίνησε.»,  Ελεονώρα Κανάκη

«Να συνεχίσει να υποστηρίζει την εξέλιξη της γυναίκας και να φωτίζει τις όμορφες εκφάνσεις της ζωής.»,  Αλεξάνδρα Χαλκιά

«Θα ήθελα να έχει την τύχη και την ευλογία να ταξιδέψει ανά τον κόσμο!»,  Σοφία Αργυριάδου

«Αναζητώντας με το ίδιο πάθος μοναδικούς ανθρώπους και ιδέες, και αναδεικνύοντας τον δυναμισμό των γυναικών.»,  Μάρα Ταμπάκη

Θα ήθελα να μας εκπλήσσει με τον ίδιο τρόπο, να παραμένει το πιο άρτιο lifestyle free press περιοδικό και να σχεδιάσει collector’s item coffee table και έξτρα εκδόσεις! Άρης Καβατζίκης

«Να εμπνέει στον χώρο των εντύπων μέσα από τα "κανάλια" του.», Βασιλική Δουκουμοπούλου

«Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να προκύψουν συνεργασίες με σχεδιαστές και brands είτε από τον χώρο της μόδας είτε του interior design είτε του κόσμου της ομορφιάς και να δημιουργηθούν συλλεκτικά προϊόντα που θα φέρουν και την υπογραφή του GLOW.»,  Αλίκη Σιάμκουρη

«Απλά ανυπομονώ να δω πώς θα είναι το μέλλον του GLOW. Το αφήνω να με εκπλήξει!», Δημήτρης Κοπαράνης

«Ως ένα μέσο που παρουσιάζει μέρη, ανθρώπους, γεγονότα με ξεχωριστό ενδιαφέρον που «αγγίζουν» πραγματικά τους αναγνώστες και ακουμπούν ευαίσθητες χορδές.»,  Μαρία Παγωνάκη

«Να μεγαλώνει όμορφα, να γεμίζει σελίδες, να αποκτά «αδελφάκια» -ειδικές εκδόσεις, events, podcasts- και να συνεχίσει να κατακτά και το digital αναγνωστικό κοινό!»,  Εύη Καλλίνη

«Με την ίδια αφοσίωση να κάνει τη ζωή μας ομορφότερη.», Κωνσταντίνος Τανιάς

«Να φιλοξενεί πιο πολλές φωνές από τη νέα γενιά.», Χρύσα Σιμώνη

«Με περισσότερες σελίδες, για να αναπαράγεται και περισσότερο από το ελκυστικό αυτό περιεχόμενο.», Φίλια Μητρομάρα

«Με το ν' αναπτύσσει ακόμα περισσότερες δημιουργικές ιδέες μέσα στα χρόνια.», Χριστίνα Δημητριάδου

«Εύχομαι να μπορέσει να εξελίσσεται με τον ίδιο δυναμικό τρόπο.», Νατάσα Κάντζα

Quest 2: Αν θα μπορούσες να προσκαλέσεις οποιοδήποτε σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο να φωτογραφηθεί για το περιοδικό, ποιο θα ήταν;

«Η Οlena Zelenska. Στο πρόσωπό της συναντάει κανείς ένα κράμα ανθεκτικότητας, λάμψης, προσφοράς, αλλά και ένα αξεπέραστο στιλ που ταιριάζει ιδανικά στη φιλοσοφία της GLOW περσόνας.», Νανώ Κ.

«Θα ήταν η Charlize Theron, μια σύγχρονη γυναίκα που διατηρεί μια απίθανη ομορφιά, έχει σημαντική κοινωνική δράση κι έχει κάνει κάποιες προσωπικές επιλογές πραγματικά αξιοθαύμαστες. Θυμάμαι δύο φορές που την είχα συναντήσει, δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω της.,  Σταυρούλα Κ.

«Θα ήθελα να προσκαλούσα τη Sanna Marin, την πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας.», Μιράντα Φ.

«Για το elegant στιλ και την αρχοντική προσωπικότητά της, την Kate Middleton, που θα ταίριαζε άψογα στην αισθητική του GLOW. Αλλά στο τραπέζι για μια συζήτηση θα ήθελα περισσότερο να κάτσω με τον Elon Musk.»,  Μαρία Α.

«Ο Γιώργος Λάνθιμος. Προβάλλει εξαίσια την Ελλάδα με τη σταθερά ανοδική του πορεία. Είναι μια ήρεμη δύναμη.», Νατάσσα Α.

«Δύσκολο να διαλέξεις ένα πρόσωπο, αλλά η Michelle Obama!», Ελεονώρα Κ.

«Σίγουρα θα ήθελα να δω την ιδρύτρια και αρχισυντάκτρια του CR Fashion Book, Carine Roitfeld, να μας ξεδιπλώνει την εκπληκτική πορεία της.»,  Αλεξάνδρα Χ.

«Το πρώην μοντέλο, συγγραφέας, ακτιβίστρια και ηθοποιός Waris Dirie. Μια κουβέντα μαζί της θα ενέπνεε πραγματικά και θα άνοιγε πολλά παράθυρα στη γνώση.», Σοφία Α.

«Η Malala Yousafzai, η Πακιστανή ακτιβίστρια που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της, και νεότερη κάτοχος βραβείου Νόμπελ στον κόσμο κερδίζοντάς το σε ηλικία 17 ετών.», Μάρα Τ.

«Μόνο ένα; Η Judi Dench, ο Anthony Hopkins, ο Emmanuel και η Brigitte Macron, ο Tom Ford… OΚ, σταματάω!», Άρης Κ.

«Ο ασταμάτητος Sir Ian McKellen!», Βασιλική Δ.

«Νομίζω ο Γιώργος Λάνθιμος. Μετά και τις τελευταίες του διακρίσεις στον χώρο του θεάματος μέσα από την ταινία “Poor Things”, έχει να προσφέρει πλούσιο υλικό για τις σελίδες του GLOW.», Αλίκη Σ.

«Οι κορυφαίοι συγγραφείς Haruki Murakami και Margaret Atwood.», Δημήτρης Κ.

«Ο Timothée Chalamet!», Μαρία Π.

«Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Marina Abramović, σ’ ένα καλλιτεχνικό αντισυμβατικό εξώφυλλο, όπως άλλωστε είναι και η ίδια. Της έχω κάνει συνέντευξη στο παρελθόν, μία από τις πιο «δυνατές» στιγμές της δημοσιογραφικής καριέρας μου.», Εύη Κ.

«Ο Harry Styles, γιατί είναι το απόλυτο style icon σήμερα.», Κωνσταντίνος Τ.

«Το παντοτινό it-girl με ρίζες από Ελλάδα, Jennifer Aniston.», Χρύσα Σ.

«Ένα μόνο; Ο Elon Musk επειδή είναι αμφιλεγόμενος, η Natalie Portman επειδή είναι intellectual με Phd από το Χάρβαρντ, η Taylor Swift γιατί έχει δύναμη και ο Λάνθιμος με την Emma Stone, επειδή και οι δύο μεταμορφώνονται με έναν περίεργο και ελκυστικό τρόπο κάθε φορά.», Φίλια Μ.

«Η αμερικανίδα φωτογράφος Sally Mann.», Χριστίνα Δ.

«Ο Elon Musk. Όπως και να έχει, είναι από τους πιο χαρισματικούς ανθρώπους στον κόσμο αυτήν τη στιγμή.», Νατάσα Κ.

• Quest 3: Από αυτά τα 200 μοναδικά τεύχη, ποιο εξώφυλλο ανήκει στο δικό σου αγαπημένο;

«Αυτό που θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου είναι το εξώφυλλο Νο 1!», Νανώ Κ.

«Εκείνο που ξεχωρίζω και παραμένει αδιαμφισβήτητα στην κορυφή των επιλογών μου είναι της Μάρας Δεσύπρη, που ανήκει στην πρώτη δεκάδα, στο Νο 6, στο ξεκίνημα του GLOW.», Σταυρούλα Κ.

«Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα σε 200 τεύχη, αλλά θα πω το εξώφυλλο στο Νο 157 με την Ευγενία Σαμαρά στο τσίρκο.», Μιράντα Φ.

«Μέχρι πρότινος συμφωνούσα κι εγώ πως το εξώφυλλο της Ευγενίας Σαμαρά ήταν το αγαπημένο μου, αλλά στο Νο 199 η Victoria Bousis, σε μια εικόνα δημιουργημένη με ΑΙ, έκλεψε την τελευταία στιγμή την καρδιά μου.», Μαρία Α.

«Από τα πολύ αγαπημένα μου εξώφυλλα είναι στο διπλό καλοκαιρινό τεύχος του 2023 με τις Μαρουσώ Τζανετή, Μάρα Δεσύπρη και Ισμήνη Παπαβλασοπούλου που εκπέμπει γαλήνη, ομορφιά και φυσικά καλοκαιρινή αύρα.», Νατάσσα Α.

«Για συναισθηματικούς λόγους, το τεύχος Νο 9, με εξώφυλλο τη Μαρία Λαλαούνη, γιατί ήταν το πρώτο με το οποίο ξεκίνησε η συνεργασία μου με το περιοδικό. Αισθητικά ξεχωρίζω το τεύχος 194 με τη Ροζάνα Γεωργίου.», Ελεονώρα Κ.

«Είναι αυτή η εξωπραγματική λήψη της Ιωάννας Γκίκα στο τεύχος 173.», Αλεξάνδρα Χ.

«Αγαπημένος μου είναι ο Νίκος Αλιάγας, οπότε αυτό το εξώφυλλο, το 200ό πια, είναι και αυτό που γίνεται Νο1 επιλογή μου.», Σοφία Α.

«Το 191, με τη Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, τη νεαρή γυναίκα της πόλης μας που με τις «Υπέροχες Γυναίκες» της άφησε το δικό της κοινωνικό αποτύπωμα.», Μάρα Τ.

«Εκείνο της Ζέτας Μακρυπούλια, γιατί είναι το μοναδικό που έχει κάνει την τελευταία πενταετία, καθώς πήρε μεγάλη απόσταση από τη δημοσιότητα και τις συνεντεύξεις.», Άρης Κ.

«Το τεύχος 163. Το cover με το μοντέλο Μαρουσώ Τζανετή, που με τα κατακόκκινα μαλλιά της και το αφοπλιστικό βλέμμα της μαγνήτισε τον φακό.»,  Βασιλική Δ.

«Το Νο 122 του Ιανουαρίου του 2017 με την Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, ένα εξώφυλλο που συνδυάζει ρομαντισμό, σαγήνη και λάμψη!»,«« Αλίκη Σ.

«Της Σίας Κοσιώνη στο εορταστικό χριστουγεννιάτικο τεύχος.», Δημήτρης Κ.

«Δεν ξεχωρίζω κάποιο περισσότερο από κάποιο άλλο, γιατί όλα έχουν να πουν μια ιστορία που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.», Μαρία Π.

«Δύσκολη απάντηση! Αγαπώ πολύ τα δημοσιογραφικά θέματα, οπότε θα διαλέξω το επετειακό 100ό τεύχος, όπου φιλοξενήσαμε το αφιέρωμα με τους 100 πιο επιδραστικούς Θεσσαλονικείς και στο εξώφυλλο τον πρώην δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.», Εύη Κ.

«Της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση που εστίαζε στο eco-friendly lifestyle.», Κωνσταντίνος Τ.

«Το eco τεύχος του Οκτωβρίου 2023 με τη Ροζάνα Γεωργίου σε ρόλο πρωταγωνίστριας.», Χρύσα Σ.

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα. Όλα είναι μοναδικά, σαν τα δακτυλικά αποτυπώματα. Ακόμη και τα παλαιότερα τεύχη έχουν τέλεια εξώφυλλα, καθόλου πασέ, πάντα φρέσκα, γι’ αυτό και τα κρατάω στο coffee table μου.», Φίλια Μ.

«Το αγαπημένο μου τεύχος είναι του Ιανουαρίου 2017 με εξώφυλλο την Ισμήνη Παπαβλασοπούλου.», Χριστίνα Δ.

«Στο Νο 197, η Έλενα Τοπαλίδου ήταν απλά μαγική. Ένα τόσο ανατρεπτικό εξώφυλλο για τα Χριστούγεννα!», Νατάσα Κ.

• Quest 4: Ως τώρα, ποια θεωρείς την πιο σημαντική στιγμή του GLOW;

«Τη δημιουργία του πολυδιάστατου και πολυβραβευμένου GLOW 100 Pop-up store στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την επέτειο των 100 τευχών του! Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για τα δεδομένα της Ελλάδας, όπου για έναν ολόκληρο μήνα αποκαλύπταμε κάθε μέρα και από μία δημιουργική πτυχή του περιοδικού.», Νανώ Κ.

«Θα μιλήσω για την εμπειρία του αφιερώματος για το GLOW 200, για το οποίο ζητήσαμε από τα πρόσωπα που εμφανίστηκαν τις περισσότερες φορές στη διαδρομή του περιοδικού να φωτογραφηθούν ξανά σ’ ένα κοινό concept και να ενταχθούν εξαρχής στο επετειακό τεύχος. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση το πόσο εγκάρδια δέχτηκαν όλοι και πόσο χάρηκαν που ξαναείδαν τον εαυτό τους στα διάφορα θέματα στα οποία φιλοξενήθηκαν εδώ και σχεδόν 19 χρόνια.», Σταυρούλα Κ.

«Το ότι είναι από τα λίγα περιοδικά πια στην Ελλάδα που δεν αποφάσισαν να γίνουν μόνο ηλεκτρονικά.», Μιράντα Φ.

«Την τολμηρή αρχή του με τον πρωτότυπο σχεδιασμό του σε μία εποχή που τα περιοδικά άκμαζαν.», Μαρία Α.

«Τον εορτασμό των 100 τευχών του GLOW τον Δεκέμβριο του 2015, όταν με το επιτυχημένο GLOW 100 Pop-up store δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό project. Η ιστορία επαναλαμβάνεται 10 χρόνια μετά.», Νατάσσα Α.

«Το γεγονός ότι κατάφερε να ξεχωρίζει πανελλαδικά ως ένας ανεξάρτητος τίτλος, έχοντας ακόμη και σήμερα έδρα του τη Θεσσαλονίκη.», Ελεονώρα Κ.

«Το ορόσημο του GLOW 100 και τον εορτασμό του με το Pop-up store στη Θεσσαλονίκη - ένα project για το οποίο μιλούσε για μήνες ολόκληρη η πόλη.», Αλεξάνδρα Χ.

«Που έφτασε ως εδώ και συνεχίζει με επιτυχία να διαγράφει ένα δημιουργικό μέλλον!», Σοφία Α.

«Τον Δεκέμβριο του 2005, όταν πιάσαμε στα χέρια μας το πρώτο τεύχος και άρχισε το ταξίδι που κρατά εδώ και διακόσια τεύχη πιο συναρπαστικό από ποτέ!», Μάρα Τ.

«Θεωρώ σημαντικό ότι το GLOW είναι υπολογίσιμη περιοδική έκδοση και δεν απουσιάζει από κανένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός και διοργάνωση ή εκδήλωση μόδας και design.», Άρης Κ.

«Την κυκλοφορία του! Ως το πρώτο lifestyle free press περιοδικό πρωτοπόρησε και συνεχίζει.», Βασιλική Δ.

«Τη διάκριση του glow.gr στα βραβεία των διαδικτυακών εκδόσεων Digital Media Awards 2018, που διοργανώθηκαν από την εταιρία Bοussias Communications, στις κατηγορίες “Best Home Page” και “Best Mobile Edition”.», Αλίκη Σ.

«Τη μοναδική, συνεχώς εξελισσόμενη, σχέση με το κοινό που βασίζεται στο υψηλής ποιότητας πρωτογενές περιεχόμενο.», Δημήτρης Κ.

«Η μεγαλύτερη επιτυχία του GLOW είναι πως είναι ένα free press περιοδικό με χαρακτήρα, αγαπητό από το κοινό, που δεν αναλώνεται σε θέματα κοινότοπα μόνο και μόνο για να είναι αρεστό. Ο πήχης είναι ψηλά από το πρώτο τεύχος.», Μαρία Π.

«Για εμένα, πάντως, σίγουρα ήταν το λανσάρισμα του glow.gr, μία περίοδος με απίστευτο όγκο δουλειάς σε κείμενα, αναθέσεις, διορθώσεις, οδηγίες στους συντάκτες. Κοιτώντας τώρα πίσω, θα το χαρακτήριζα ως "άθλο"!», Εύη Κ.

«Όταν δημιουργήσαμε μια διαδρομή αγάπης τα Χριστούγεννα του 2020, εν μέσω καραντίνας, με το GLOW Delivery Van να εκπέμπει το πιο ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την πόλη, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου.»,  Κωνσταντίνος Τ.

«Όταν λάνσαρε και την digital μορφή του, το 2015.», Χρύσα Σ.

«Κάθε στιγμή είναι σημαντική για το GLOW και πιστεύω πως ό,τι κάνει πετυχαίνει, κάθε φορά.», Φίλια Μ.

«Το GLOW Delivery Van που εξέπεμψε το πιο ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την πόλη, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου.», Χριστίνα Δ.

«Το ότι κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή παρά τις αντίξοες συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας.», Νατάσα Κ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ GLOW 200 ANNIVERSARY