fbpixel

Search icon
Search
GLOW 200 Anniversary: 20 τεύχη που έγιναν ανάρπαστα σε χρόνο dt
GLOW 200 ANNIVERSARY

GLOW 200 Anniversary: 20 τεύχη που έγιναν ανάρπαστα σε χρόνο dt

Μια «χρυσή» συλλογή 20 εκδόσεων...


Τη στιγμή που 200 τεύχη σφραγίζουν τη λαμπερή ιστορία του GLOW, μερικά από αυτά κατάφεραν να ξεχωρίσουν στο πέρασμα του χρόνου για τον συγκλονιστικό χαρακτήρα τους. Ανατρέποντας τα συνηθισμένα, επιβεβαίωσαν την πρωτοπορία μας, την ανεξάντλητη έμπνευση και το πάθος με το οποίο αντιμετωπίζουμε την κάθε έκδοση.

Αυτή η «χρυσή» συλλογή των 20 εκδόσεων μας ανέδειξε, μας ξεχώρισε και καθόρισε τη μοναδική ταυτότητά μας!

GLOW 01 | IANOYAΡIOΣ 2006

1.jpg

Η γέννηση, η αποκάλυψη. Παραμονές γιορτών στη Θεσσαλονίκη, πριν από το 2006, το GLOW σημειώνει την άφιξή του, κι όλοι είναι απίστευτα ενθουσιασμένοι που ένα τόσο δυναμικό περιοδικό έχει δημιουργηθεί στην πόλη. Ανυπομονούν να πιάσουν στα χέρια τους το πρώτο τεύχος και να διαβάσουν το περιεχόμενό του. Ο σχεδιασμός, απίστευτα ανατρεπτικός για την εποχή, εντυπωσιάζει τους πάντες, όπως και το premium χαρτί, οι προσεγμένες φωτογραφίσεις και η υψηλή αισθητική. Κυκλοφορεί στον ελληνικό έντυπο χώρο το πρώτο lifestyle free press magazine. Σε μια εποχή που όλα τα περιοδικά εμφανίζονται στα περίπτερα, το GLOW προσφέρει μια πολυτελή έκδοση δωρεάν, χωρίς καμία «έκπτωση» στην ποιότητα και στο περιεχόμενό του. Το κοινό της πόλης αλλά και όλης της Ελλάδας γοητεύεται και αδημονεί για τη συνέχεια!

GLOW 10 | ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006

10.jpg

Πρόκειται για ένα τεύχος που ακόμα και σήμερα θα μπορούσε να θεωρηθεί επίκαιρο και να υποστηρίξει επάξια τις προσπάθειες για ευαισθητοποίηση απέναντι στον καρκίνο του μαστού, αποτελώντας πηγή αναφοράς για την κοινότητα. Σε ένα ειδικό αφιέρωμα στο οποίο φωτογραφίζονται ξεχωριστές γυναίκες της πόλης που έχουν περάσει τη νόσο ή σχετίζονται με την αντιμετώπισή της, οι ειλικρινείς μαρτυρίες και οι σημαντικές συμβουλές τους προκαλούν ρίγη συγκίνησης αλλά και τον αμέριστο θαυμασμό για τη δύναμη της ψυχής.

GLOW 53 | ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

53ib.jpg

Το αχτύπητο σχεδιαστικό δίδυμο καταφτάνει στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά για το GLOW και φωτογραφίζεται για πρώτη φορά για ένα ελληνικό περιοδικό με φόντο σημεία-ορόσημα της πόλης! Μαζί με τους μοναδικούς Dean και Dan Caten, και για όσο τους φιλοξενούμε με τόση χαρά και ενθουσιασμό, έχουμε και την τύχη να ζήσουμε απίστευτες στιγμές celebrity lifestyle που θα θυμόμαστε για πάντα, όπως κι εκείνοι.

GLOW 76 | ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

76-cover.jpg

Είναι η εποχή εκείνη που ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης σημειώνει απίστευτη επιτυχία μετά την πρεμιέρα του «Αν» και, για άλλη μια φορά, επικρατεί πραγματικός σάλος με το όνομά του. Μαζί με την πρωταγωνίστριά του, Μαρίνα Καλογήρου, μας κάνουν την τιμή και λένε το «ναι» στην πρόταση να φιλοξενηθούν στο εξώφυλλο. Ένα τεύχος που μόλις κυκλοφορεί προκαλεί αμέτρητες εκρήξεις ενθουσιασμού!

GLOW 89 | ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

89.jpg

Για πρώτη φορά, σε αυτό το χριστουγεννιάτικο τεύχος, αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα σε δύο λήψεις για εξώφυλλο που είναι εξίσου συγκλονιστικές. Τελικά, αποφασίζουμε να κυκλοφορήσουμε και τις δύο εκδοχές, ανατρέποντας τα δεδομένα και κάνοντας τη διαφορά για την εποχή. Η Τζένη Μπαλατσινού, στη φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, είναι τόσο κομψή και εκθαμβωτική, που, όπως ήταν αναμενόμενο, μας χαρίζει ένα υπέρλαμπρο αποτέλεσμα που αξίζει πράγματι το double shot!

GLOW 100 | ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

100.jpg

Εδώ, σημειώνεται το πρώτο ορόσημο για το GLOW, όταν γιορτάζει τη συμπλήρωση των 100 τευχών του, δημιουργώντας ένα Pop-up store στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοτυπο, διαδραστικό περιεχόμενο που αφήνει εποχή. Ταυτόχρονα, στο επετειακό τεύχος που κυκλοφορεί ξεδιπλώνεται ένα καταπληκτικό αφιέρωμα, το οποίο παρουσιάζει τους 100 πιο επιδραστικούς Θεσσαλονικείς.

GLOW 101 | ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015

101.jpg

Το πρώτο τεύχος της δεύτερης εκατοντάδας -εξίσου φιλόδοξο, όπως αξίζει σε κάθε νέα αρχή- αποσαφηνίζει όλη την εμπειρία του GLOW 100 Pop-up store, για το οποίο επί έναν ολόκληρο μήνα συζητούσε όλη η πόλη. Από το backstage μέχρι και τις ξεχωριστές στιγμές του κάθε event, δείχνει πώς όλα σχεδιάστηκαν στην εντέλεια, αναδεικνύοντας το όραμα του GLOW. Για το εξώφυλλο επιλέχθηκε η Μαίρη Συνατσάκη που φωτογραφήθηκε live εντός του Pop-up store, ενώ το κοινό της πόλης παρακολουθούσε ενθουσιασμένο.

GLOW 104 | ΜΑΪΟΣ 2015

104.jpg

Αυτό το τεύχος αποτελεί μια προστιθέμενη αξία για το αρχείο μας, μιας και διακρίνεται ως το μοναδικό εξώφυλλο σε ελληνικό περιοδικό στο οποίο έχει βρεθεί ποτέ η Mareva Grabowski-Μητσοτάκη. Εδώ, μαζί με τη συνεργάτιδά της, Δήμητρα Κολοτούρα, βρίσκονται στο ξεκίνημα της Zeus + Δione στον πλανήτη της μόδας. Η κοινή συνέντευξή τους, εμπνευστική, ενώ η φωτογράφισή τους στην Τήνο από τη Μάρα Δεσύπρη, ανεπιτήδευτη και ονειρική.

GLOW 111 | ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

111-kokosalaki.jpg
111-lexou.jpg
111-kagia.jpg
111-kosioni.jpg

Το GLOW κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει με ένα σαγηνευτικό χριστουγεννιάτικο τεύχος, το οποίο τυπώνεται με 4 διαφορετικά εξώφυλλα. Στο καθένα και μία από τις πιο inspiring γυναίκες της εποχής: Βίκυ Καγιά, Σοφία Κοκοσαλάκη, Σία Κοσιώνη, Κατερίνα Λέχου. Στη συλλεκτική έκδοση, η επέτειος τιμάται παρέα με 10 Ελληνίδες-σύμβολα του νέου θάρρους.

GLOW 118 | ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

118-g8i8K.jpg

Ένα δροσερό κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο συναντάμε στα πρώιμα στάδια της καριέρας του, πολύ πριν εξελιχθεί στη νέα σταρ της μεγάλης οθόνης. Η Κλέλια, με την αθώα ομορφιά της, μας χαρίζει ένα από τα πιο δυνατά editorials μέχρι στιγμής. Ένα τεύχος για το ελληνικό καλοκαίρι, που έκλεψε όλες τις εντυπώσεις.

GLOW 143 | ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

143-atheridis.jpg
143-purpasopoulos.jpg
143-kourkoulos.jpg

Το μοναδικό τεύχος του GLOW επικεντρωμένο στους άντρες παρουσιάζει ένα τριπλό εξώφυλλο-έκπληξη με τους Θοδωρή Αθερίδη, Άλκη Κούρκουλο και Γιώργο Πυρπασόπουλο, τρεις ηθοποιούς που λατρεύουμε, οι οποίοι έρχονται με εξομολογητική διάθεση να μοιραστούν μυστικά τους, ενώ φωτογραφίζονται με ένα κοινό concept. Ένα πλήρες mens’ only αφιέρωμα γι’ αυτούς που θεωρούμε το άλλο μας… ολόκληρο!

GLOW 148 | ΜΑΪΟΣ 2019

148.jpg

Ρίχνοντας μια ματιά στο θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης, αυτό το εξαιρετικά επίκαιρο τεύχος επικεντρώνεται στις 30 επιτυχημένες διαδρομές της Θεσσαλονίκης, γένους θηλυκού. Με το βλέμμα στραμμένο στον πολιτισμό, την επιστήμη και την πολιτική, δίνει «βήμα» σε γυναίκες που αποδεικνύουν περίτρανα τον σύγχρονο ρόλο τους να υψώσουν το ανάστημά τους σε ό,τι έχει σημασία σήμερα.

GLOW 155 | ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

155.jpg

2020, o κόσμος αλλάζει δεκαετία και, με το ξημέρωμα της γιορτής, η κάθε στιγμή είναι -προς το παρόν- πασπαλισμένη με αστερόσκονη. Αυτό το μαγικό χριστουγεννιάτικο τεύχος αποτύπωνε το πάθος για μία νέα αρχή απ’ άκρη σε άκρη της Γης και ήταν γεμάτο όνειρα, προσδοκίες και υποσχέσεις. Είναι ένα τεύχος που νοσταλγούμε, που θα μας θυμίζει πάντα τη γλυκιά εποχή της αγκαλιάς, του «μαζί» και των άπειρων δόσεων ευτυχίας.

GLOW 157 | ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

157.jpg

Η Μάρα Δεσύπρη πιάνει τον φακό και η Ευγενία Σαμαρά μπαίνει απευθείας στον ρόλο και μεταμορφώνεται με αβανταδόρικα, θεατρικά σύνολα στην πιο γοητευτική πρωταγωνίστρια ενός τσίρκου, με παρτενέρ της έναν real-life showman. Πέρα από το γεγονός ότι το τεύχος αυτό ξεχωρίζει διότι παρουσιάζει μία από τις πιο ισχυρές conceptual φωτογραφίσεις που έχει αναλάβει ποτέ το GLOW, φιλοξενεί κι ένα θέμα για τη νέα εποχή της Θεσσαλονίκης, με αφορμή το ξημέρωμα της καινούριας δεκαετίας, που συζητήθηκε πολύ.

GLOW 169 | ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

169.jpg

Αυτό το τεύχος όλοι το θυμόμαστε να εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ από κάθε σημείο διανομής, ενώ οι αναγνώστες το αναδεικνύουν αργότερα και ως το καλύτερο της χρονιάς 2021 μέσα από τα social media του GLOW. Η συνέντευξη της Εριέττας στο πρώτο της εξώφυλλο ever, μάς συστήνει στις πιο ευαίσθητες πτυχές του εαυτού της, αλλά και μας ανοίγει πολλά παράθυρα στη γνώση.

GLOW 181 | ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

181-uhfMi.jpg

Τη συγκεκριμένη εποχή, ένα ξεχωριστό πολιτισμικό καλοκαίρι μάς παρασύρει στον ρυθμό του, εξού και στο τεύχος αυτό αποφασίζουμε να συναντήσουμε όλους τους σπουδαίους ενορχηστρωτές του. Σε μια σπάνια εμφάνισή της, η Κατερίνα Ευαγγελάτου μιλάει για το πώς αντιμετωπίζει τους σκηνοθετικούς στόχους της με γενναιότητα.

GLOW 187 | ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

187.jpg

Με αφορμή την απενοχοποίηση που συζητιέται ως επίκεντρο του τεύχους, η Μαρία Καβογιάννη αποκαλύπτεται, σπάζοντας για λίγο τους κανόνες. Η ίδια πετυχαίνει να κατακτήσει και τον τίτλο του most-liked εξωφύλλου στις κοινωνικές πλατφόρμες του GLOW.

GLOW 188 | ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

188-5RKBV.jpg

Έπειτα από μια πενταετία αποχής, η Ζέτα Μακρυπούλια επιστρέφει και δέχεται να δώσει την πρώτη της συνέντευξη αποκλειστικά στο GLOW. Αποτέλεσμα, να θέλουν να πάρουν όλοι στα χέρια τους αυτό το τεύχος, το οποίο φιλοξενεί την πιο αποκαλυπτική εκδοχή της ως τώρα. Μια δίνη βραδυφλεγών αλλαγών, εσωτερικής παλίρροιας και βελούδινων απομακρύνσεων που την άλλαξαν, της δίνει την αφορμή να αποκαλύψει τη νέα τάξη πραγμάτων της.

GLOW 189 | ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

summer.jpg

Αφιερωμένο στην Ελλάδα, ξεχωρίζει για τα αξιόλογα πρόσωπα που φιλοξενεί και για την ιδιαίτερη δημοσιογραφική του προσέγγιση. Οι αλλεπάλληλες πρωτιές που κερδίζει εκείνο το διάστημα η χώρα μας γίνεται αφορμή για να συγκεντρώσουμε τους λόγους που διατηρούν κομμάτια της αψεγάδιαστα, ονειρεμένα και προοδευτικά.

GLOW 196 | ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

mono-living-cover.jpg

Οι εμβληματικές cover stars, τόσο στο κυρίως σώμα όσο και στην έκδοση Living, μας εμπνέουν να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό τεύχος με 100% άρωμα Γαλλίας, το οποίο αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο. Οι Frenchie κατευθυντήριες γραμμές του στιλ και οι Γαλλίδες που αξίζει να παρακολουθήσουμε, αναδεικνύονται όπως ποτέ άλλοτε.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ GLOW 200 ANNIVERSARY