fbpixel

Search icon
Search
GLOW 200 Anniversary: 20 χώροι που λατρέψαμε για την απαράμιλλη αισθητική τους
GLOW 200 ANNIVERSARY

GLOW 200 Anniversary: 20 χώροι που λατρέψαμε για την απαράμιλλη αισθητική τους

The Most Exclusive Tours


Έγιναν η έμπνευση για να ανιχνεύσουμε τη σχεδιαστική τους ταυτότητα, μας έδωσαν ιδέες για να διερευνήσουμε τις δικές μας προτιμήσεις σε σχέση με το design και την αρχιτεκτονική. 20 χώροι που αντανακλούν την προσωπικότητα των ιδιοκτητών τους και που κυρίως έγιναν σταθμός στην αδιάρρηκτη σχέση αγάπης του GLOW με την υψηλή αισθητική.

GLOW 63 | Creative life

63-monique-mailloux-paros-2.jpg

Οι κεραμικές δημιουργίες της Monique Mailloux στεγάστηκαν για χρόνια σ’ έναν υπέροχο χώρο στις Λεύκες της Πάρου, πριν διαμορφωθεί το brand Yria ceramics. Η περιήγηση στο νησιώτικο ατελιέ της είχε μια ιδιαίτερα αναζωογονητική, νησιώτικη διάθεση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW 04 | Αthenian loft

4.jpg

Με μια απίθανα προχωρημένη για την εποχή της αισθητική, η ολόλευκη κατοικία του φωτογράφου Χάρη Χριστόπουλου που θυμίζει νεοϋορκέζικο loft εμπλούτισε με εξαιρετικό στιλ τα interior όνειρά μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW 95 | Ταξίδι στην Ύδρα

95.jpg

Ένας από τους πιο εμβληματικούς χώρους του κοσμοπολίτικου νησιού, η ιστορική οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη, μας γυρίζει πίσω στον χρόνο και στην αυθεντική ελληνική κουλτούρα, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στην Ιστορία. Η αυλή του εξοχικού στα χρώματα της ώχρας μένει χαραγμένη στη μνήμη για πάντα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW 96 | Στο νησί της Αποκάλυψης

96.jpg

Το χρώμα παίζει ισχυρό ρόλο σ’ ένα από τα πιο μαγικά σπίτια του νησιού της Πάτμου, αυτό της Ιλεάνας Μακρή, στο οποίο η ίδια έχει καταφέρει να αποδώσει στοιχεία της πληθωρικής προσωπικότητάς της με έναν τρόπο σχεδόν εξωπραγματικό. Ένα υπόδειγμα εξαίσιου γούστου από μια αληθινή κυρία που στοχεύει μόνο στο εξαιρετικό!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW 121 | Μαθήματα αισθητικής

121.jpg

Σ’ ένα από τα πιο όμορφα διατηρητέα κτίρια της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Κονιόρδου, που χτίστηκε το 1934, η Αντιγόνη Δάνου μάς έδειξε πώς το παλιό μπορεί με μια ξεχωριστή προσέγγιση να μετατραπεί σε σύγχρονο και μοντέρνο. Η εικόνα του μαγευτικού μπαλκονιού με τον Θερμαϊκό να «απλώνεται» μπροστά δε σταματά να μας μαγεύει!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ STUDIO VD ΝΙΚΟΣ ΒΑΒΔΙΝΟΥΔΗΣ - ΧΡΗΣTOΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

GLOW 126 | Vibes Ανατολής

126.jpg

Ένα αριστουργηματικό διαμέρισμα στην Κίνα, που επιμελήθηκε το studio Minas Kosmidis Architecture, συνδυάζει με υποδειγματικό τρόπο την κουλτούρατης Ανατολής με τον δυτικό τρόπο ζωής. Η παραδοσιακή κινεζική αισθητική επανασυντίθεται με μαεστρία, μέσα από μοναδικά στοιχεία design.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ XIAOWEN JIN

GLOW 129 | Αυθεντική ελληνικότητα

129-b.jpg

Με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική παράδοση, η αναβίωση μιας κατοικίας του 19ου αιώνα στη Μήλο, από την αρχιτεκτονική ομάδα K-Studio, γίνεται αληθινό παράδειγμα προς μίμηση. Οι αρχιτέκτονες θεώρησαν χρέος τους να σεβαστούν αυτόν τον «οργανισμό», αφήνοντας άθικτο το κέλυφος και σχεδιάζοντας μια πολύ στοχευμένη παρέμβαση, με αφαιρετικό τρόπο, ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του κτιρίου και η σχέση του με το τοπίο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

GLOW 143 | Τhe upper floor

143-aristotelous.jpg

Ανατρεπτικός σχεδιασμός, σύγχρονη ματιά και μοντέρνα υλικά μεταμόρφωσαν ένα διαμέρισμα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης σ’ ένα εντυπωσιακό σκηνικό που έκλεψε τις καρδιές μας. Τόσο για το ονειρικό location όσο και για την πρωτοποριακή διαχείριση του χώρου από τους Ubu Plan Architects, αυτό το σπίτι ξεχωρίζει σε κάθε εποχή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ STUDIO VD NIKOΣ ΒΑΒΔΙΝΟΥΔΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

GLOW 153 | Manhattan era

153-manhattan.jpg

Με έμφαση στη μοντέρνα Τέχνη που του χαρίζει art χαρακτήρα σε κάθε γωνιά του και παρουσιάζοντας μια σειρά από καταπληκτικά στοιχεία συνδυασμένα αριστουργηματικά μεταξύ τους, ένα loft στην καρδιά της Νέας Υόρκης φέρει ελληνική υπογραφή, αυτήν της αρχιτεκτονικής ομάδας Studiolav, και μας μαγεύει. Γίνεται αληθινή έμπνευση για την εξαιρετική ματιά του στον κόσμο του σύγχρονου design!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ DLUX CREATIVE

GLOW 155 | Αθηναϊκή φινέτσα

155-karatza-art-of-style-5.jpg

Το κομψό νεοκλασικό σπίτι της Εύης Καρατζά στην Πλάκα συνδυάζει στοιχεία από το χαρισματικό της γούστο και την αρχοντική γοητεία μιας άλλης εποχής. Ο εκλεκτικός του χαρακτήρας διαμορφώνεται υπέροχα με μια σειρά από φίνες λεπτομέρειες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW 156 | Joie de vivre

156-kranioths-art-of-style-1.jpg

Γεμάτο Τέχνη και έντονα χρώματα για μια αίσθηση ανάτασης, το ανοιχτόκαρδο διαμέρισμα του Χρήστου Κρανιώτη της Kristiboni στη Θεσσαλονίκη αποπνέει τη χαρά της ζωής. O χώρος γίνεται case study, αφού εκπληκτικές ιδέες αποκαλύπτουν το δημιουργικό ταλέντο του ιδιοκτήτη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW 161 | Απέραντο γαλάζιο

161.jpg

Μια κατοικία της Cycladica, στην καλντέρα της Σαντορίνης, με θέα στο απόκοσμο τοπίο του νησιού, δεν μπορεί παρά να μας συνεπάρει. Ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο που «κόβει» την ανάσα, αποτυπώνοντας ιδανικά τον slow living κυκλαδίτικο τρόπο ζωής που όλοι ονειρευόμαστε για τα καλοκαίρια μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

GLOW 168 | High-end living

168.jpg

Ιδανικές δόσεις διακριτικής πολυτέλειας, Τέχνης και υψηλής αισθητικής, συνδυάζονται αρμονικά σ’ ένα ξεχωριστό διαμέρισμα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και συμμετέχουν σ’ έναν μοναδικής ποιότητας τρόπο ζωής. Κάθε λεπτομέρεια, σχεδιασμένη ειδικά από το αρχιτεκτονικό γραφείο Εsestudio -των Σωτήρη Μάλλα και Aaron Ritenour-, αποδεικνύει πως τίποτε δε λειτουργεί τυχαία σ’ έναν άρτιο χώρο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

GLOW 171 | Ταξίδι στο όνειρο

171.jpg

Ένα απόλυτα ονειρικό σπίτι στη Μύκονο φλερτάρει με τα modern twists του design και απολαμβάνει την μποέμ γοητεία του νησιού με τρόπο δελεαστικό. Η interior designer Anna Maria Coscoros κατάφερε να μας γοητεύσει με το χαλαρό και ανεπιτήδευτο στιλ που επέλεξε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ YIORGOS KORDAKIS

GLOW 177 | Μυστικός παράδεισος

177.jpg

Μια πέτρινη, ειδυλλιακή βίλα στο Καρπενήσι γίνεται το ιδανικό καταφύγιο απόδρασης από την πόλη, συνδυάζοντας ένα κομψό interior design που επιμελήθηκε η ομάδα του Love it Concept και την ομορφιά της ορεινής φύσης. Η πολυτέλεια συναντά τη χαλάρωση με φόντο το θεïκό καταπράσινο τοπίο!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW 178 | Super stylish

178v.jpg

Στο διαμέρισμα του στιλίστα Μιχάλη Πάντου, σε μια ενδιαφέρουσα οικοδομή στο κέντρο της Αθήνας, όλα φέρουν μια ιδιαίτερη υπογραφή και αποκαλύπτουν την πολύπλευρη προσωπικότητα ενός ανθρώπου που γνωρίζει πολύ καλά την έννοια του στιλ. Υπέροχες επιλογές, ευρηματικό mix & match και μια αίσθηση του πρωτοποριακού που μαγνητίζει!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW 181 | Her Way

extra-181.jpg

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για τον χώρο, η ιδιοκτήτρια των 10AMLofts στην Αθήνα, Εύα Παπαδάκη, παρουσιάζει τη δική της προσωπική, ανατρεπτική και πρωτοποριακή ματιά, συστήνοντάς μας τον υπέροχα δομημένο κόσμο της, έναν καμβά ανεξάντλητης δημιουργίας κι έμπνευσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ SALVA LOPEZ

GLOW 188 | Αίσθηση υπεροχής

188-1.jpg

Η Villa Messenia ενσαρκώνει το απόλυτο όνειρο μιας κατοικίας στην εξοχή. Σχεδιασμένη από την αρχιτεκτονική ομάδα Block 722 συνδυάζει την αστική σχεδιαστική κομψότητα, την άνεση και την αβίαστη πολυτέλεια, ενώ προσφέρει τα προνόμια μιας μαγευτικής απόδρασης κοντά στη γενναιόδωρη φύση της Πελοποννήσου. Ένα αληθινό αριστούργημα αρχιτεκτονικής σύνθεσης!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GAELLE LE BOULICAUT

GLOW 192 | Ερμηνεύοντας το τοπίο

192.jpg

Ως ένα εξαιρετικό αρχιτεκτόνημα, μια λιτή εξοχική κατοικία από εμφανές μπετόν στην Τζια, σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό δίδυμο Μαρίας Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλα, γίνεται το φόντο της οικογενειακής ευτυχίας της designer Λυδίας Βουσβούνη. Εδώ, ο μινιμαλισμός και η απόλυτη λειτουργικότητα υπηρετούν με σεβασμό το μοναδικό φυσικό τοπίο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΣ

GLOW 196 | Αυθεντική διαχρονικότητα

196.jpg

Η αρχιτέκτονας και designer Λήδα Αθανασοπούλου αποτυπώνει τη φωτεινή και σύγχρονη ματιά της για τον χώρο σε μια κατοικία στον Λυκαβηττό, η οποία γίνεται σπουδή στην υψηλή αισθητική και στα interiors. Μια χωρική αφήγηση που συνδέει παρελθόν και παρόν με έναν τρόπο ονειρικό και απόλυτα πρωτοποριακό!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MIGUEL FLORES-VIANNA

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ GLOW 200 ANNIVERSARY