fbpixel

Search icon
Search
Γλυκές συνταγές με καλοκαιρινά φρούτα που πρέπει να δοκιμάσετε
TASTE

Γλυκές συνταγές με καλοκαιρινά φρούτα που πρέπει να δοκιμάσετε

Πεντανόστιμες και healthy δημιουργίες που θα σας γλυκάνουν αυτές τις ημέρες


Μπορεί το καλοκαίρι να προσέχουμε λίγο παραπάνω τις τροφές που καταναλώνουμε και πολλοί από εμάς ενδεχομένως να βρισκόμαστε στην προσπάθεια απώλειας βάρους, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε τα γλυκά από τα οποία δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Κι επειδή το καλοκαίρι είναι εδώ και η θερμοκρασία βρίσκεται στα ύψη, ιδανική επιλογή αποτελούν τα desserts που έχουν ως βάση φρούτα εποχής, τα οποία μπορούν να μας γλυκάνουν, αλλά και να μας δροσίσουμε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, είναι ό,τι πρέπει ακόμα και για ένα κάλεσμα φίλων στο σπίτι!

Δείτε παρακάτω μερικές super tasty συνταγές για γλυκά με εποχικά φρούτα και προσπαθήστε να τις εκτελέσετε!

Healthy παγωτό choco-banana

chocolate-banana-ice-cream-scoop.jpg

Υλικά:

  • Μια ώριμη μπανάνα
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο ή σκόνη σοκολάτας

Εκτέλεση:

Κόβουμε την μπανάνα σε κομμάτια και τη βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα. Μόλις παρέλθει το απαραίτητο χρονικό διάστημα, χτυπάμε τα κομμάτια στο blender ώσπου να πάρουν μια soft υφή. Προσθέτουμε τη βανίλια -εάν θέλουμε-, το μέλι και το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα.

Μπάρες από frozen yogurt φράουλας

00.jpg

Υλικά:

  • 400 γραμμάρια φράουλες
  • 400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι ή άλλο σιρόπι
  • Μερικές σταγόνες από χυμό φρέσκου λεμονιού, προαιρετικά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ, προαιρετικά

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια, αφού πρώτα τις πλύνουμε. Χτυπάμε το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψει και βάζουμε μέσα το μέλι, το λεμόνι και το κονιάκ. Έπειτα, ρίχνουμε και τις φράουλες. Το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα. Το βγάζουμε και το στρώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τους δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε. Άλλη μία στην κατάψυξη και οι μπάρες είναι έτοιμες! 

Γλυκό ψυγείου με κρέμα & ζελέ ροδάκινο

972f240f109f1c089167e31174b8d4eb.jpg

Υλικά:

Για τη βάση

  • 100 γρ. αμύγδαλα, ωμά
  • 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κ.σ. μέλι
Για την κρέμα
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. μέλι
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το ζελέ
  • 4 φέτες ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
  • 100 γρ. σιρόπι, από την κομπόστα
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • Ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • Χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα αμύγδαλα, τα μπισκότα, τα βερίκοκα, το βούτυρο, το μέλι, και τα χτυπάμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα, όπου και το απλώνουμε. Τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μουλιάσει για 5 λεπτά. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα 50 γρ. από την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 45-50 δευτερόλεπτα στα 800 Watt. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το μπολ και προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Χτυπάμε στο mixer όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τη ζελατίνη και ομογενοποιούμε με το υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, πάνω από τη βάση των μπισκότων και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Βάζουμε στο πολυμηχάνημα τα κομμάτια της κομπόστας με το σιρόπι και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε βρασμό. Βάζουμε σε ένα μπολάκι με κρύο νερό τη ζελατίνη να μουλιάσει. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τον χυμό και ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την παγωμένη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες για να σφίξει το ζελέ.

Light τάρτα με κεράσια

cherry-tart-121.jpeg

Υλικά:

  • 400 γρ. αλεύρι ολικής
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη, προαιρετικά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. βούτυρο light, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. νερό, παγωμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
  • 2 κιλά κεράσια, (1.500 γρ. καθαρισμένα)
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το παγωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, το αβγό και τα πλάθουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και με τον πλάστη ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε κύκλο διαμέτρου 30 εκ. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά του και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30'. Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα κεράσια, τον χυμό λεμονιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 5'. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης στην τάρτα. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 30' και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185οC στον αέρα. Αλείφουμε την τάρτα με τον κρόκο αβγού, τον οποίο έχουμε αραιώσει σε 1 κ.σ. νερό και την ψήνουμε για 50-60'. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 ώρες.