fbpixel

Search icon
Search
Girls' night: Οι 8 πιο girly ταινίες για να παρακολουθήσετε με τις κολλητές σας
ARTS & CULTURE

Girls' night: Οι 8 πιο girly ταινίες για να παρακολουθήσετε με τις κολλητές σας

Ακόμη κι αν τις έχετε δει, είναι μια ευκαιρία να της παρακολουθήσετε ξανά


Δεν χρειάζονται πολλά για να διοργανώσετε την τέλεια βραδιά για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, παρά μόνο ντελικάτες γεύσεις, ένα καλό κρασί και ο πιο πιστός μας «φίλος», ο οποίος καθημερινά εξοπλίζεται με νέο υλικό για να μας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Προφανώς, όπως καλά αντιληφθήκατε αναφερόμαστε στη γνωστή σε όλους μας διαδικτυακή πλατφόρμα, Netflix, η οποία είναι πλούσια σε all time classic girly ταινίες, καθώς και σε νέες κυκλοφορίες. Μπορεί να σας ακούγετε ως κάτι πολύ απλό, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θετική επίδραση θα έχει στην διάθεσή σας, θα σας βοηθήσει να πάρετε μια ανάσα, θα γελάσετε και το σημαντικότερο θα χαλαρώσετε.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τις πιο funny & girly ταινίες για να απολαύσετε παρέα με τις κολλητές σας!

Burlesque

movies-1.png

Το Burlesque δεν είναι απλά μια ταινία, είναι ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα musical με πρωταγωνίστριες την Cher και την Christina Aguilera, οι οποίες μας προσκαλούν να μπούμε στον κόσμο του “Burlesque”! Μάλιστα, η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση των δύο star, κάτι το οποίο μας διεγείρει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Στην υπόθεση αυτή κολλάει η φράση «Χρειάζεται ένας θρύλος για να γεννηθεί μια σταρ». Πιο συγκεκριμένα, η Άλι είναι μια κοπέλα από την επαρχία με καταπληκτική φωνή που αποφασίζει να αφήσει την δύσκολη ζωή και το αβέβαιο μέλλον της στην μικρή πόλη που ζει και να κυνηγήσει τα όνειρά της στο Los Angeles. Στην συνέχεια, στον δρόμο της θα βρεθεί το κλαμπ “Burlesque Lounge”, ένα μεγαλοπρεπές θέατρο που ανεβάζει μια εμπνευσμένη, αλλά χωρίς πολλούς θεατές παράσταση. Εκεί, η Άλι θα γνωρίσει την Τες, την ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του κλαμπ που θα της προσφέρει δουλειά ως σερβιτόρα. Τα εξωφρενικά κοστούμια και οι τολμηρές χορογραφίες θα «γοητεύσουν» την Άλι, η οποία υπόσχεται στον εαυτό της πως μια μέρα θα τα καταφέρει και θα ανέβει και εκείνη στην σκηνή. Η ταινία αυτή όχι μόνο θα σας διασκεδάσει, αλλά θα σας επιβεβαιώσει και την φράση “Where there is a will, there is a way”, με λίγα λόγια αν υπάρχει η θέληση, όλα γίνονται.

What a girl wants

movies-2.png

Τώρα θα αναφερθούμε σε μια πιο funny ταινία, στην οποία θα γελάσετε πραγματικά με την ψυχή σας! Η πλοκή της αφορά μια απλή, τυπική, έφηβη και όμορφη αμερικανίδα, την Δάφνη, η οποία ξαφνικά αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα της ζωής της, να συναντήσει τον πατέρα της, που ποτέ δεν έχει γνωρίσει. Αποφασισμένη να ενταχθεί πλήρως στον λαμπερό κόσμο του, κάνει μια μεγάλη «βουτιά» στα βαθιά νερά, του κόσμου της μόδας, των φανταχτερών garden parties και των δεξιώσεων, μελετώντας και αφομοιώνοντας τον κώδικα και τις συνήθειες των πλούσιων και «κοσμικών». Βέβαια, όσο περνάει ο καιρός ξεκινάει να συνειδητοποιεί πως δεν είναι ο εαυτός της και κάτι πρέπει να κάνει για αυτό. Αν και όλοι μας ξέρουμε τι κερδίζει στο τέλος και αυτό δεν είναι άλλο πέρα από την αλήθεια.

Clueless

movies-3.png

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει δει το clueless έστω μια φορά στην ζωής της, καθώς είναι και θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να θεωρείται μια old but gold ταινία. Έχει σχέση με μια κοπέλα, η οποία είναι η πιο διάσημη και λαμπερή μαθήτρια στο γυμνάσιο του Μπέβερλι Χιλς. Ωστόσο, μπορεί να έχει όλους αυτούς τους θετικούς τίτλους, αλλά μην ξεχνάτε πως είναι το στόχαστρο πολλών, συγκεκριμένα της ζήλιας των Μπέιτς, των επίμονων Μπάρνεις, καθώς και των καθηγητών. Παρ’ όλα αυτά, τα καταφέρνει μια χαρά! Όλα ξεκινούν όταν εμφανίζεται ο καινούργιος συμμαθητής της, ο Κρίστιαν.

Mean girls

movies-4.png

Πέρα από την Barbie, ίσως η μοναδική ταινία με τόση προώθηση το ροζ, σε ρούχα, σε αντικείμενα, σε όλα! Πώς να μην την κατατάξουμε σε μια από τις πιο girly ταινίες ever; Δεν γίνεται απλά! Η συγκεκριμένη ταινία αφορά μια δεκαεξάχρονη κοπέλα, την Κέιντι Χέρον, η οποία πρόσφατα μετακόμισε από την Αφρική στην πόλη Έβανστον. Οι γονείς της είναι ζωολόγοι και μέχρι τώρα της δίδασκαν τα πάντα από το σπίτι. Έτσι, θα λέγαμε πως πήγε λίγο απροετοίμαστη για την πρώτη μέρα στο δημόσιο λύκειο. Όμως, με την βοήθεια των περιθωριοποιημένων Τζάνις και Ντέμιεν, η Κέιντι μαθαίνει για τις διάφορες κλίκες στο σχολείο. Την προειδοποιούν να μείνει μακριά από την πιο δημοφιλή κλίκα, τις λεγόμενες Plastics, που αποτελείται από τρία αρκετά εμφανίσιμα κορίτσια.

Mamma Mia!

movies-5.png

“Mamma mia, here I go again” και πάμε ξανά! Μια ταινία που θα σας μαγέψει στην κυριολεξία, μέσα από τα παραμυθένια τοπία, τα οποία θα «συναντήσετε» εικονικά, τα υπέροχα τραγούδια που θα θέλετε κι άλλο κι άλλο, καθώς και την πολύ ενδιαφέρον ιστορία. Αφορά, μια εικοσάχρονη κοπέλα, την Sophie, η οποία ζει μαζί με την μητέρα της, την Donna στο νησί Καλοκαίρι. Εν όψη του γάμου της κι έπειτα από την ανάγνωση ενός ημερολογίου που διατηρούσε η μητέρα της όταν έμεινε έγκυος ανακαλύπτει ότι έχει τρεις πιθανούς μπαμπάδες. Μετά, αποφασίζει να στείλει προσκλητήριο γάμου και στους τρεις, εξ ονόματος της μητέρας της, ελπίζοντας ότι θα έρθουν για να βρει επιτέλους ποιος είναι ο πατέρας της. Οι τρεις τους, μαζί με τις δυο κολλητές της Donna, θα φτάσουν ταυτόχρονα κι από κει και μετά ξεκινάει ένας αστείος θα λέγαμε πόλεμος.

The age of Adaline

movies-6.png

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμάς αυτή η ταινία μας «στοίχειωσε» κατά κάποιο τρόπο, καθώς μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε πως θα ήταν να ζούμε για πάντα και πραγματικά μετά απ’ όλες αυτές τις σκέψεις καταλάβαμε την αξία της ζωής. Η πλοκή της έχει σχέση με μια νεαρή γυναίκα, η οποία ήταν γεννημένη το 1908 και ξαφνικά μια μέρα υφίσταται ένα περίεργο ατύχημα που της επιτρέπει να παραμένει ανέγγιχτη στα σημάδια του χρόνου. Με λίγα λόγια, από εδώ και πέρα δεν θα γερνάει. Και εδώ είναι που αναρωτιόμαστε, δώρο ή κατάρα; Η Adaline αποφασίζει να ζήσει μια μοναχική ζωή, αλλάζοντας συνεχώς ταυτότητα και δραπετεύοντας από δεσμούς και καταστάσεις. Ύστερα από σχεδόν 80 χρόνια σιωπής, ωστόσο, θα εισβάλλει στην ζωή της ένας άντρας που θα ξανά ξυπνήσει μέσα της το πάθος και την ολοκληρωτική επίδραση της αγάπης και θα περιπλέξει τα πράγματα.

P.S. I Love you

movies-7.png

Μια συγκινητική και ταυτόχρονα ρομαντική ταινία, που καταφέρνει κατά ένα περίεργο τρόπο να «μπει» στις καρδιές μας είναι το P.S. I Love you. Όπως και στις παραπάνω ταινίες, έτσι και εδώ η ταινία εστιάζει σε μια κοπέλα, την Holly, η οποία χάνει ξαφνικά τον άντρα της, τον Gerry, τον έρωτα της ζωής της, λόγω ασθένειας και μαζί με αυτόν, χάνει και την γη κάτω από τα πόδια της, καθώς δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί την τόσο σημαντική για εκείνην απώλεια. Εκείνο που την κρατάει είναι τα γράμματα του Gerry, που φτάνουν στα χέρια της μυστηριωδώς, εμψυχώνοντάς την να συνεχίσει την ζωή της. Σε αυτή της την προσπάθεια, έχει δίπλα της τις φίλες και την μητέρα της.

The notebook

movies-8.png

Πέρα από το γεγονός, ότι δεν υπάρχει γυναίκα που να λατρεύει της ρομαντικές ταινίες και να μην την έχει δει, δεν υπάρχει επίσης περίπτωση να μην δάκρυσε έστω και λίγο στο τέλος της ταινίας. Για εσάς που δεν την έχετε δει, η ταινία αφορά μια γυναίκα μέσα σε ένα γηροκομείο, που έχει χάσει την μνήμη της και απολαμβάνει να ακούει ξανά και ξανά από έναν συνομήλικό της, την ιστορία δύο ερωτευμένων, όπως ακριβώς έχει καταγραφεί και στο ημερολόγιο τους. Η ιστορία ξεκινάει με την Allie και τον Noah, οι οποίοι γνωρίζονται στις αρχές της δεκαετίας του 1940, ζουν έναν παθιασμένο καλοκαιρινό έρωτα σε μια παραθαλάσσια πόλη της Βόρειας Καρολίνας, παρόλο που και οι δυο προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Δυστυχώς, ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος θα τους χωρίσει και θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξανασυναντηθούν. Βέβαια, η Allie όλον αυτόν τον καιρό δεν ήταν μόνη της, αντιθέτως έχει γνωρίσει έναν νεαρό στρατιώτη, τον Lon, με τον οποίον κιόλας σχεδιάζουν να παντρευτούν. Όλα όμως αλλάζουν όταν εκείνη θα διαβάσει μια είδηση για τον Noah, θα ανησυχήσει και θα τον αναζητήσει στο σπίτι του. Με το πρώτο τους βλέμμα μετά από χρόνια οι δυο νέοι θα καταλάβουν πως εκείνος ο καλοκαιρινός έρωτας δεν έχει σβήσει ακόμα.