fbpixel

Search icon
Search
Τελικά τι περιμένει -πια- ο κόσμος από τη Madonna;
PEOPLE & MOMENTS

Τελικά τι περιμένει -πια- ο κόσμος από τη Madonna;

Η βασίλισσα της pop βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο κι αποτελεί θέμα συζήτησης


Από όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική, ήταν ξεκάθαρο πως η Madonna δεν ήταν μία γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Λατρεύει να προκαλεί. Δεν αναγνωρίζει τα όρια και γι' αυτό, συχνά τα λόγια κι η συμπεριφορά της γίνονται αντικείμενο συζήτησης. Έχει μία έντονη προσωπικότητα, δε διστάζει να τοποθετηθεί ακόμη και με πολύ έντονο τρόπο για διάφορα topics, ακόμη κι αν δεν την αφορούν ή δεν την επηρεάζουν άμεσα και γενικότερα, δε φοβάται να εκτεθεί. Δεν παρουσίασε ποτέ την εικόνα της «τέλειας» περσόνας κι αντιθέτως, αγαπήθηκε γι' αυτό που πραγματικά είναι. Γιατί -λοιπόν- ο κόσμος εξακολουθεί να περιμένει ακόμη κάτι διαφορετικό από αυτήν; Γιατί τα τελευταία χρόνια οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτησή της συνοδεύεται από διάφορες ταμπέλες κι έναν αρνητισμό άνευ προηγουμένου; Η Madonna δε μας δείχνει τίποτα διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε...

3.webp
Ο κόσμος δείχνει -μονίμως- το σκληρό του πρόσωπο

H Madonna ήταν πάντα ανοικτή και ξεκάθαρη

Αν κάτι χαρακτηρίζει την Madonna πρώτα σαν γυναίκα και μετά σαν καλλιτέχνη, είναι το γεγονός ότι δεν προσποιήθηκε ποτέ κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι. «Τσαλακώθηκε» πολλές φορές μπροστά στο κοινό και μας έδειξε ότι είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Με τα ελαττώματά της, με τα σημάδια που της άφησε ο χρόνος. Η Μadonna, είναι μία γυναίκα που έχει περάσει πολλά, που όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στη Νέα Υόρκη έπεσε θύμα βιασμού και μίλησε ανοικτά γι' αυτό. «Όταν πήγα για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη ήμουν έφηβη. Η Νέα Υόρκη δεν ήταν αυτό που νόμιζα ότι θα ήταν. Δεν με καλωσόρισαν με ανοιχτές αγκάλες. Τον πρώτο χρόνο, βρέθηκα αντιμέτωπη με απειλή όπλου. Με βίασαν στην ταράτσα ενός κτιρίου με ένα μαχαίρι στην πλάτη μου και μου έκλεψαν το διαμέρισμα τρεις φορές. Δεν ξέρω γιατί. Δεν είχα τίποτα αξίας. Παρά το γεγονός ότι ήταν καταστροφικό εκείνη τη στιγμή, ξέρω ότι με έκανε ένα πολύ ισχυρότερο πρόσωπο στη συνέχεια. Με ανάγκασε να γίνω μαχήτρια», έχει εξομολογηθεί κι ίσως αν έκαναν τον κόπο να την ακούσουν όλοι αυτοί που με τεράστια ευκολία την κακαδικάζουν, να μπορούσαν να αντιληφθούν τον ψυχισμό της. 

Δε γεννήθηκε σκληρή, αλλά αναγκάστηκε να γίνει. Δε γεννήθηκε για να προκαλεί, αλλά έμαθε -ενδεχομένως- να φοράει σε μόνιμη βάση έναν προστατευτικό μανδύα, κόντρα σε όσα της συνέβαιναν. Η ζωή δεν της φέρθηκε ποτέ καλά. Έχασε τη μητέρα της μόλις στα πέντε της χρόνια κι υπέστη αμέτρητα βασανιστήρια από τη μητριά της, είδε πολλά αγαπημένα της πρόσωπα να χάνουν τη ζωή τους με διαφορετικούς τρόπους, από τη μία στιγμή στην άλλη, υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κι όλα αυτά, την ώρα που μονίμως ο κόσμος είχε στραμμένη την προσοχή του επάνω της. Κάθε της κίνηση, κάθε δημόσια εμφάνιση ή τοποθέτηση αποτελεί θέμα συζήτησης κι η Madonna, έχει μάθει να ζει πια με την έντονη κριτική. 

1-H1608.jpg

Γιατί πρέπει να αλλάξει τώρα;

«Πότε θα ωριμάσει η Madonna, πότε θα φερθεί σύμφωνα με την ηλικία της;». Πόσες φορές έχουμε ακούσει ή διαβάσει κάτι τέτοιο στα social media τα τελευταία χρόνια; Αμέτρητες φορές, είναι η απάντηση. Όλοι περιμένουν κάτι διαφορετικό, όλοι ψάχνουν την Madonna που θα μπει σε κουτάκια και καλούπια, που θα πάψει να εκφράζεται με τον τρόπο που η ίδια θέλει και θα αποτελέσει πρότυπο για τη νέα γενιά. Γιατί όμως; Πότε το έκανε αυτό η βασίλισσα της pop ή μάλλον, πότε είπε πως την ενδιαφέρει να το κάνει; Και γιατί η ηλικία μπαίνει ξαφνικά στην εξίσωση; Δηλαδή ένας άνθρωπος που μεγαλώνει, δεν μπορεί να τοποθετηθεί για συγκεκριμένα ζητήματα, δεν μπορεί να βαφτεί και να φορέσει ό,τι ο ίδιος θέλει; Ποιος ορίζει τα όρια και τα «πρέπει» και γιατί εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και σήμερα αυτός ο ηλικιακός ρατσισμός, που το μόνο που μπορεί να προσφέρει στην ανθρώπινη κοινωνία είναι σκοτάδι κι αποξένωση.

2.webp

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους celebrities, που διαρκώς παρακολουθούν τις εξελίξεις, αλλά δεν τοποθετούνται, δεν επεμβαίνουν, δεν εκτίθενται, η Madonna ήταν πάντα εκεί. Πάντα ήθελε να υπερασπίζεται τις θέσεις της, ακόμη και με ακραίο τρόπο και πάντα έβρισκε -και βρίσκει- τον τρόπο να ακουστεί. Δεν την ενδιέφερε ποτέ αν συνοδευόταν από άνδρες μικρότερης ηλικίας, αν σόκαρε το κοινό επιλέγοντας να εμφανιστεί ακόμη και με τα εσώρουχά της σε live shows ή αν προκαλούσε αντιδράσεις με τα λεγόμενά της, όπως δεν τη νοιάζει και τώρα. Γι' αυτό κι είναι εντελώς ανούσιο το γεγονός ότι πολλοί την κατηγορούν για κάθε της κίνηση και κάθε βήμα. Και στο παρελθόν ήταν «προκλητική», αλλά τότε δεν υπήρχαν τα social media, για να υπερθεματίσουν και να δώσουν τεράστια έκταση σε ό,τι κι αν έκανε. Τώρα, ο κόσμος παρακολουθεί το κάθε step και σχολιάζει με τον πιο σκληρό τρόπο, γιατί απλά μπορεί να το κάνει, αγνοώντας -προφανώς- πως η Madonna ήταν, είναι και θα είναι μία γυναίκα που στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή κοινωνικής νόρμας. Η βασίλισσα της pop είναι εδώ για να επηρεάσει με τον δικό της τρόπο τον κόσμο, να εμπνεύσει και να προβληματίσει. Είναι μία κατηγορία μόνη της κι όσοι επιμένουν να περιμένουν κάτι διαφορετικό, μάλλον κάνουν ένα μεγάλο λάθος...