fbpixel

Search icon
Search
Giorgio Armani: Χωρίς κοινό θα πραγματοποιηθεί το νέο fashion show του Ιταλού σχεδιαστή
FASHION NEWS

Giorgio Armani: Χωρίς κοινό θα πραγματοποιηθεί το νέο fashion show του Ιταλού σχεδιαστή

Προσαρμοσμένο στις συνθήκες της τωρινής πραγματικότητας το επερχόμενο Armani Privé runway


Με την πανδημία, τα συνεχή lockdowns και τα μέτρα πρόληψης για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας να συνεχίζονται, όλα τα events προσαρμόζονται στα δεδομένα της τρέχουσας επικαιρότητας κι έτσι όπως ορίζει ο νόμος, προκειμένου να ξεφύγουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομη από όλη αυτήν την κατάσταση. Ήδη από πέρσι, βλέπουμε πως οι μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως παίρνουν διαδικτυακή μορφή, έτσι ώστε να μην αναβληθούν εντελώς, ή πραγματοποιούνται κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, με ελάχιστο ή και καθόλου κοινό. Με λίγα λόγια, όλα έχουν προσαρμοστεί σε ένα πρωτόγνωρο lifestyle το οποίο ελπίζουμε να αποχωριστούμε σύντομα.

Υπό τους κανόνες της νέας πραγματικότητας, λοιπόν, ο Giorgio Armani πήρε την απόφαση να πραγματοποιήσει το Armani Privé runway show του χωρίς την παρουσία κοινού, μιας και δεν έχει άλλη επιλογή για την διεξαγωγή της επίδειξης αυτής. Παρόλο που ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής οραματιζόταν αυτό το fashion show σαν ένα μεγάλο event στα κεντρικά του οίκου του στη Via Borgonuovo στο Μιλάνο, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό μιας και δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει ο νόμος.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, πως κατά τον περασμένο Ιούλιο ο σχεδιαστής δε συμμετείχε στο Fashion Week στο Παρίσι, κάτι που προκάλεσε απορίες στους fashion lovers. Απ' ό,τι φαίνεται, ο Armani ήθελε να αφοσιωθεί στην τωρινή του συλλογή, δημιουργώντας unique κομμάτια, τελείως διαφορετικά από τις υπόλοιπες collections του, καθώς επίσης και να ξεκινήσει από τότε να διοργανώνει την εντυπωσιακή επίδειξη όπου θα παρουσιάζονταν τα κομμάτια, δεδομένου ότι μετά από τόσους μήνες θα είχαμε ξεφύγει από την κατάσταση που βιώνουμε ακόμα και σήμερα. Τελικά, η κρίση της πανδημίας ανέτρεψε τα σχέδιά του και τον έκανε να σκεφτεί εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιτυχώς το fashion show του.

683240cf72ac711b491e22cbd101ab54.jpg

«Λόγω της έκτακτης κατάστασης, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το event όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Με λύπη, ο Giorgio Armani ανακοινώνει ότι παρά την επιθυμία του, το επόμενο Giorgio Armani Privé show θα πραγματοποιηθεί πίσω από κλειστές πόρτες, στο Μιλάνο, χωρίς παρουσία κοινού», ανέφερε συγκεκριμένα η επίσημη ανακοίνωση του οίκου.

Η επίδειξη θα μεταδοθεί μέσω livestreaming από τα social media του οίκου, ενώ σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο Giorgio Armani από το καλοκαίρι, όταν προσπέρασε την Εβδομάδα Μόδας, σκοπεύει να παρουσιάσει μια seasonless collection που θα περιλαμβάνει κομμάτια χειμερινά και καλοκαιρινά.

Μια πρώτη γεύση από τη νέα συλλογή 

Εάν κρίνουμε από τη συλλογή Spring/Summer '21 την οποία παρακολουθήσαμε online πριν από μερικούς μήνες, ο σχεδιαστής για την επερχόμενη Armani Privé collection του έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της δημιουργικότητάς του σε loose γραμμές ρούχων. Μέσα από τα ολοκαίνουρια κομμάτια του, δίνει έμφαση στην άνεση που, ωστόσο, δε στερείται σε καμία περίπτωση τη λάμψη και την πολυτέλεια.

giorgio-armani-ss21-38.jpg
Από την SS21 collection

Oversized κοστούμια, blazers με έντονα patterns, αεράτες παντελόνες και παντελόνια pajama, robe coats, φαρδιά και αέρινα πουκάμισα, μακριές φούστες από μετάξι και οργάντζα σε γκρι, μπεζ, απαλό μπλε και πράσινο, όπως και λαμπερά chic evening σύνολα, ξεχωρίζουν από τη συλλογή για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021, καλωσορίζοντας τη χαλαρότητα και την άνεση με αυτοπεποίθηση στα outfits της επόμενης σεζόν. Ένα συνονθύλευμα από λιτές αλλά εντυπωσιακές υφές, ουδέτερα χρώματα και δόσεις πολυτέλειας που πρόκειται για άλλη μια φορά να απασχολήσει τη βιομηχανία της μόδας.

Φέρνοντας στο επίκεντρο τη μινιμαλιστική κομψότητα και την αίσθηση του μέτρου που επιβάλλει η εποχή, ο Ιταλός σχεδιαστής έχει ετοιμάσει κομμάτια που υπόσχεται να κάνουν τη διαφορά και που θα λατρέψουν όλοι οι fashion maniacs!