fbpixel

Search icon
Search
Γιατί πρέπει να αφήνετε το δέρμα σας να «αναπνεύσει»;
MAGAZINE

Γιατί πρέπει να αφήνετε το δέρμα σας να «αναπνεύσει»;

Σκεφτείτε ότι υπάρχουν φορές που δε χρειάζεται να βάζετε τίποτα πάνω στην επιδερμίδα σας, απλά για να την ξεκουράσετε


Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, η ανάγκη για ανακούφιση αποτελεί πλέον μύθο, καθώς το δέρμα λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως όταν έχετε βάλει foundation. Ουσιαστικά, ένα «ρεπό» δε βοηθάει όσο φαντάζεστε, γι’ αυτό ενδώστε σε προϊόντα που θα σας προστατέψουν από την ηλιακή ακτινοβολία, την περιβαλλοντική μόλυνση και τη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Χαρίστε στο πρόσωπό σας συστατικά για τα οποία θα σας «ευγνωμονεί» αργότερα.

1. Ενεργός άνθρακας

Είναι ο υπερ-μαγνήτης των ρύπων και του σμήγματος. Καθαρίζει σε βάθος, απολεπίζει ήπια, ενώ ταυτόχρονα αποτοξινώνει, αναδεικνύοντας ένα δέρμα που σφύζει από υγεία. Παράλληλα, απομακρύνει τα μαύρα στίγματα κι αφήνει λιγότερο ορατούς πόρους και μια επιδερμίδα απαλή σαν βελούδο.

Ο ενεργός άνθρακας είναι εμπλουτισμένος με οξυγόνο και κατάλληλος για κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμη και για μεικτές ή λιπαρές. Πέρα από τα καλλυντικά περιποίησης, θα τον ανακαλύψετε και σε σαμπουάν ή οδοντόκρεμες, με τις ετικέτες Charcoal, Activated Charcoal ή Charcoal Powder.

2. Βιταμίνη C

Η καθαρή βιταμίνη C είναι γνωστή για μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Ευνοεί τον σχηματισμό κολλαγόνου από τους ινοβλάστες, ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης, περιορίζει τον βλαβερό αντίκτυπο του οξειδωτικού στρες, βελτιώνει τον χρωματικό τόνο, ανανεώνει την υφή και την όψη των πόρων, μειώνει την τραχύτητα και την πιθανότητα δημιουργίας δερματικών φλεγμονών. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει βιταμίνη C, γι’ αυτό φροντίστε να τη λαμβάνετε μέσω της διατροφής σας ή μέσω καλλυντικών προϊόντων. Προσφέρει άμεσα αποτελέσματα όταν την επιλέγετε σε εμπλουτισμένους ορούς και εξειδικευμένες αγωγές προσώπου. Θα τη βρείτε ως L-Ascorbic Acid, Ascorbic Αcid, Ascorbate και Ascorbyl Palmitate.

shutterstock-1786086026.jpg

3. Υαλουρονικό οξύ

Αποτελεί συστατικό-κλειδί για νεανικό πρόσωπο, με πολλά οφέλη και για την ευρυθμία του οργανισμού. Δρώντας ως φυσικό σφουγγάρι υγρασίας, είναι τόσο ισχυρό, που ένα γραμμάριό του συγκρατεί ως και 6 λίτρα νερό. Αυξάνει την υγρασία, βελτιώνει την ελαστικότητα και μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών. Γι’ αυτό το συναντάμε σε πλούσιες ενυδατικές και αντιρυτιδικές κρέμες, ορούς, μάσκες, αλλά και σαμπουάν. Τσεκάρετε για τις τυχόν άλλες ονομασίες του, όπως Glycoaminoglycane, Sodium Hyaluronate, Hyaluran, Hyaluronan, Hyaluronate Sodium ή Hyalu.

4. Βιταμίνη Ε

Από τους πιο ενισχυμένους και δημοφιλείς αντιοξειδωτικούς παράγοντες για τη θωράκιση των κυττάρων από την περιβαλλοντική μόλυνση. Επιδιορθώνει τις φθορές και ενδυναμώνει το ταλαιπωρημένο από τον ήλιο δέρμα. Πλούσια σε βιταμίνη Ε είναι διάφορα έλαια, όπως το καστορέλαιο για τα μαλλιά, το αμυγδαλέλαιο, το αργκανέλαιο και, φυσικά, το ελαιόλαδο, ενώ ταυτόχρονα εμπεριέχεται σε διάφορα αντιγηραντικά ή μαλακτικά καλλυντικά. Αναζητήστε την και ως τοκοφερόλη (Tocopherol).

5. Tea Tree Oil

Ένα θαυματουργό φυσικό συστατικό. Το έλαιο τεϊόδεντρου προσφέρει ισχυρές αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες σε πρόσωπο και μαλλιά. Καταπολεμά την ακμή, βοηθάει στη γρηγορότερη ανάπλαση των ουλών, ενώ προλαμβάνει τις πρόωρες ρυτίδες. Ακόμη, προστατεύει από μολύνσεις, αντιμετωπίζει την κακοσμία των άκρων, δρα κατά των μυκητιάσεων και αποτρέπει την τριχόπτωση.


img-20210306-wa00003.jpg

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα Μυστικά» και «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», καθώς και δημιουργός του site www.omorfamystika.gr και του application omorfamystika.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021