fbpixel

Search icon
Search
Γιατί η πρόληψη της γήρανσης (aka pre-ageing) είναι η νέα αντιγήρανση
MAGAZINE

Γιατί η πρόληψη της γήρανσης (aka pre-ageing) είναι η νέα αντιγήρανση

Ανακαλύπτοντας τη φωτεινή πλευρά της ενήλικης ηλικίας


Η διαδικασία της γήρανσης αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Αντί να αντιμετωπίζεται ως αναπόφευκτη διαδικασία, πολλές αναζητούν τρόπους για να υιοθετήσουν μια υγιή προσέγγιση της ενήλικης ηλικίας. Στην εποχή μας, βέβαια, οτιδήποτε αφορά στην ομορφιά και στην υγεία έχει υποστεί επαναστατικές αλλαγές. Έτσι, από τον παραδοσιακό όρο «αντιγήρανση» παρατηρούμε μια νέα τάση να αναδεικνύεται: την προ-γήρανση. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν μια ολοκληρωμένη ρουτίνα φροντίδας που στοχεύει στην πρόληψη των σημαδιών γήρανσης, πριν καν αυτά εμφανιστούν. Σύμφωνα με τους δερματολόγους και τους beauty experts, η καλύτερη περιποίηση του δέρματος είναι η προληπτική δράση, η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και η παρατήρηση των μεταβαλλόμενων αναγκών του δέρματός σας. Δεν μπορούμε άλλωστε να σταματήσουμε τη γήρανση! Είναι κάτι φυσιολογικό.

shutterstock-2227464511.jpg

Βασικός πυλώνας η αυτοφροντίδα

Ο όρος «προ-γήρανση» (‟pre-ageing”) αντικατοπτρίζει την αλλαγή στη σκέψη μας για την ομορφιά και την υγεία. Η περιποίηση του δέρματος αφορά πλέον την αυτοφροντίδα. Επομένως, δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς φαίνεστε εξωτερικά, αλλά και με το πώς αισθάνεστε εσωτερικά. Όταν εστιάζετε στην αυτοφροντίδα, είναι πιο πιθανό να φροντίσετε τη γενική σας υγεία – η οποία περιλαμβάνει την ψυχική και συναισθηματική σας ευεξία. Η αυτοφροντίδα μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την τακτική άσκηση μέχρι την υγιεινή διατροφή. Ένα όμως είναι σίγουρο: όταν φροντίζετε τον εαυτό σας, φαίνεται εξωτερικά. Έτσι, εάν θέλετε να αγκαλιάσετε τη φιλοσοφία της προ-γήρανσης, ξεκινήστε να γυμνάζετε το σώμα μσας, να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας, να ενισχύετε την πρόληψη αντιοξειδωτικών και να φροντίζετε για την κυτταρική ανανέωση με σκοπό το δέρμα να δείχνει καλύτερο. Αντί να περιμένετε να εμφανιστούν τα ορατά σημάδια γήρανσης για να τα αντιμετωπίσετε, προλάβετε τη διαδικασία, διατηρώντας τη φυσική σας ομορφιά και υγεία. Ακολουθείστε δηλαδή ένα ενισχυτικό πρόγραμμα ή σύστημα υποστήριξης της περιποίησης της επιδερμίδας. Κι αυτό γιατί η επιδερμίδα μας αντανακλά τη συνολική μας υγεία, πράγμα που σημαίνει ότι ο επαρκής ύπνος, η ενυδάτωση και η υγιεινή διατροφή είναι εξίσου σημαντικά για ένα δέρμα υγιές.

CLEANSERS

Ο σωστός και επιμελής καθαρισμός της επιδερμίδας είναι το πρώτο και ίσως πιο βασικό βήμα στην καθημερινή περιποίησή της.

athonites-athonites-cleanse-and-comfort-face-oil.jpg
Face Oil Cleanse and Comfort, Athonites
lmi-exfoliating-lotion.jpg
Exfoliating Lotion με AHAs Skin Charisma, NACO (lmi-makeup-school.com)
nuxe-creme-fraiche-ps-produit-star-creme-3en1-100ml-l4-rvb.jpg
Crème fraiche de beaute 3 σε 1 (ενυδατική κρέμα, make up remover γαλάκτωμα και μάσκα), Nuxe

SERUMS

Στοχευμένη δράση με τη χρήση των κατάλληλων serums προσώπου για την αντιμετώπιση της γήρανσης καθώς και για πρόληψη.

tzimas-vitamin-c-serum.png
Ορός Βιταμίνης C με αντιγηραντική, συσφιγκτική, φωτοπροστατευτική και λευκαντική δράση, Tzimas Cosmetics
athonites-stimulate-and-revitalize-antioxidant-moisturizing-serum-face-neck.jpg
Αντιοξειδωτικός ενυδατικός ορός αναζωογόνησης προσώπου και λαιμού, Athonites
lancome-genifique-microbiome-serum.jpg
Ο εμβληματικός αντιγηραντικός ορός Génifique Microbiome Serum με την επιστήμη του μικροβιώματος, Lancôme
lancaster-365-skin-repair-youth-renewal-serum.jpg
Ορός 365 Skin Repair Youth Renewal Serum για προστασία, επανόρθωση και ανανέωση, Lancaster
dior-prestige-la-micro-huile-de-rose-advanced-serum-agedefying-face-serum.jpg
Αντιγηραντικός ορός επανόρθωσης La Micro-Huile de Rose Advanced Serum, Dior
lierac-premium-to-apolito-serum.jpg
Τhe Absolut Serum με αντιγηραντική δράση της σειράς Premium, Lierac
lmi-naco-serum-crystal-glow-system.jpg
Αντιγηραντικό Serum Crystal Glow System, NACO (lmi-makeup-school.com)

Η Αλλαγή της Προσέγγισης

shutterstock-1956150712.jpg

Ο όρος «προ-γήρανση» (‟pre-ageing”) αντικατοπτρίζει την αλλαγή στη σκέψη μας για την ομορφιά και την υγεία. Αντί να περιμένουμε να εμφανιστούν ορατά σημάδια γήρανσης για να τα αντιμετωπίσουμε, προσπαθούμε να προλάβουμε τη διαδικασία, επιτυγχάνοντας να διατηρήσουμε τη φυσική μας ομορφιά και υγεία.

EYE CREAMS

Οι κρέμες για τα μάτια είναι από τα προϊόντα που θεωρούνται απαραίτητα για την πρόληψη καθώς η περιοχή αυτή του προσώπου δείχνει έντονα τα σημάδια της γήρανσης.

athonites-athonites-anti-fatigue-and-restore-eye-cream.jpg

Η Anti Fatigue and Restore Eye Cream της σειράς Athonites αποτελεί μια δραστική σύνθεση με εκχυλίσματα βιολογικών βοτάνων και υαλουρονικό οξύ 3 διαφορετικών μοριακών βαρών.

hondos-0747930123255-p-1.jpg

Η The Eye Concentrate της La Mer (Hondos Center) με το τριπλό συμπυκνωμένο Miracle Broth™, βοηθά στην αναζωογόνηση της ευαίσθητης περιοχής των ματιών δρώντας ενυδατικά και επουλωτικά, για να μειώσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και των γραμμών σε 21 ημέρες.

lierac-premium-h-creme-mation.jpg

Η Crème Ματιών της Lierac διορθώνει όλα τα σημάδια της γήρανσης, όπως ρυτίδες, λεπτές γραμμές, σακούλες, έλλειψη σφριγηλότητας και λάμψης, και αφυδάτωση.

lancaster-lancaster-suractif-comfort-lift-lifting-eye-cream-15-ml.jpg

Η Suractif Comfort Lift - Lifting Eye Cream της Lancaster έχει υφή που προσφέρει άνεση και διαθέτει το σύμπλεγμα ρετινόλης, που μειώνει τα οιδήματα και τους μαύρους κύκλους.

lancome-lancome-absolue-revitalizing-eye-cream.jpg

Η κρέμα ματιών Absolue Revitalizing Eye Cream της Lancôme αντιμετωπίζει τα σημάδια κούρασης, ενώ το πρήξιμο και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια μειώνονται.

dior-prestige-le-concentre-yeux.jpg


Η κρέμα Le Concentre Yeux με την υπογραφή Dior ενισχύει την ανάπλαση των γραμμών της περιοχής των ματιών χάρη σε έναν μοναδικό συνδυασμό περιποίησης και μασάζ.

Πώς επιτυγχάνεται το Pre-ageing;

shutterstock-2313102425.jpg

Υγιεινή Διατροφή: Η ισορροπημένη διατροφή παίζει καίριο ρόλο στην προ-γήρανση. Επιλέγοντας τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, μπορούμε να ενισχύσουμε την υγεία του δέρματος και του οργανισμού μας γενικότερα. Προσθέστε, λοιπόν, φρούτα, λαχανικά, ψάρια και υγιεινά λιπαρά στο διατροφολόγιό σας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικές οι τροφές με προβιοτικά που θρέψουν το μικροβίωμα του εντέρου, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο και στο μικροβίωμα του δέρματος, τη γήρανση και τη μακροζωία. Προτιμήστε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το κεφίρ, το γιαούρτι με ζωνταντές καλλιέργειες, το ξινολάχανο και το τουρσί.

Προστασία από τον Ήλιο: Η πρόληψη από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι βασική για την προ-γήρανση. Η χρήση αντηλιακών και η αποφυγή έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία μπορούν να διατηρήσουν το δέρμα νεανικό. Χρησιμοποιήστε -ακόμη και τον χειμώνα- αντηλιακό και φορέστε γυαλιά ηλίου.

Σωματική Δραστηριότητα: Η σωματική άσκηση δε συμβάλλει μόνο στην καλή φυσική μας κατάσταση, αλλά επίσης συνδέεται με την ανανέωση του δέρματος και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Ποιοτικός Ύπνος: Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι ουσιώδης για την ανανέωση του δέρματος και την αντιγήρανση, αφού τότε επιτελείται η αποκατάσταση των φθορών. Προσπαθήστε να διατηρείτε το ωράριό του σταθερό. Οι Νέες Τάσεις στο Pre-ageing

Προσωπική Φροντίδα με Έξυπνη Τεχνολογία: Εφαρμογές και συσκευές παρακολούθησης μπορούν να προσφέρουν εξατομικευμένες συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος με βάση τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Γονιδιακή Προσαρμογή: Η γενετική έρευνα επιτρέπει την προσαρμογή των προϊόντων περιποίησης σύμφωνα με το γενετικό προφίλ του καθενός, επιτρέποντας ατομικές λύσεις.

Ψυχο-Ευεξία: Η προσπάθεια για επίτευξη ισορροπίας στον ψυχικό και τον σωματικό τομέα είναι θεμελιώδης στην προ-γήρανση, με τεχνικές όπως η διαχείριση του άγχους και η μεσογειακή διατροφή.

Καθώς η προ-γήρανση καθιστά τη διατήρηση της ομορφιάς και της υγείας μια συνειδητή πράξη, η πρόληψη γίνεται πιο σημαντική από ποτέ και μια ευκαιρία για ανακάλυψη νέων και πρωτοποριακών μεθόδων που μπορούν να συντηρήσουν τη φρεσκάδα και την ομορφιά με το πέρασμα του χρόνου. Καθώς η επιστήμη συνεχίζει να εξελίσσεται, κάθε γυναίκα μπορεί να υιοθετήσει μια προσωπική προσέγγιση που στοχεύει όχι μόνο στην εξωτερική ομορφιά, αλλά και στη συνολική ευεξία της.

Pre - Ageing VS Anti - Ageing

H διαφορά, λοιπόν, μεταξύ της προ-γήρανσης και της αντιγήρανσης βρίσκεται στις διαφορετικές προσεγγίσεις όσο αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Αν θα μπορούσαμε να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, η αντιγήρανση είναι μια πιο διεγερτική και παρεμβατική προσέγγιση με σκοπό να προσπαθήσει να σταματήσει ή ακόμη και να αναστρέψει τη φυσική εξέλιξη της γήρανσης του δέρματος. Τα αντιγηραντικά προϊόντα συνήθως διεισδύουν στο δέρμα σε βαθύτερο επίπεδο.

Από την άλλη πλευρά, με τον όρο προ-γήρανση περιγράφεται μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση, με την πρόληψη να είναι το Α και το Ω, με τον καθαρισμό, την προστασία και την ενυδάτωση να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

shutterstock-2172078539.jpg

Οι Βασικές Μέθοδοι Αντιγήρανσης

• Κοσμετολογικές Θεραπείες: Σύγχρονες τεχνικές Κοσμετολογίας, όπως θεραπείες lazer και ενέσιμες επεμβάσεις, μπορούν να βοηθήσουν στην ανανέωση της επιδερμίδας.

Κρέμες και Συμπληρώματα: Η χρήση κρεμών με ενυδατικά συστατικά και συμπληρωμάτων, όπως κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ, μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος.

FACE CREAMS

Τα essentials για μια ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς είναι οι κρέμες προσώπου που έχουν ως στόχο την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

charlottes-magic-cream-moisturiser-web-only-exclusive.jpg

H βραβευμένη, best-seller ενυδατική Magic Cream της Charlotte Tilbury (αποκλειστικά στο sephora.gr) πλημμυρίζει την επιδερμίδα με υγρασία, δημιουργώντας έναν λαμπερό, πιο ελαστικό καμβά.

lancaster-lancaster-total-age-correction-amplified-retinol-in-oil-night-cream-glow-amplifier-50-ml.jpg

Η Total Age Correction Amplified Anti-Aging Retinol-In-Oil Night Cream & Glow Amplifier της Lancaster είναι μια κρέμα νυκτός που προσφέρει την άνεση μιας κρέμας και την αίσθηση ενός ελαίου που θρέφει εντατικά.

dior-capture-totale-firming-wrinkle-correcting-creme.jpg

Η Capture Totale Firming & Wrinkle-Correcting Crème της Dior προσφέρει ολοκληρωμένη αντιγηραντική περιποίηση, για λαμπερό νεανικό και υγιές δέρμα.

7611773139670-p-1.jpg

Η καινοτομία της Skin Caviar Luxe Cream της La Prairie έγκειται στη μοναδική της σύνθεση με εκχύλισμα χαβιαριού και ενεργών συστατικών, ώστε να παρέχει σύσφιξη και ανόρθωση στο πρόσωπο. (Hondos Center)

lierac-lift-integral-h-sisfighktiki-krema-hmeras.jpg

Η Κρέμα Ημέρας Lift Integral της Lierac ενισχύει τη δομή του δέρματος, το οποίο ανακτά τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα lifting.

lancome-renergie-hpn-peptide-cream.jpg

Ανακαλύψτε μια μοναδική φόρμουλα υαλουρονικού οξέος, με 300 είδη πεπτιδίων και τη δύναμη της νιασιναμίδης στη Rénergie H.P.N. 300-Peptide Rich Cream της Lancôme.

tzimas-fruit-gel.png


Το gel με οξέα φρούτων της Tzimas Cosmetics φρεσκάρει, ενυδατώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, επαναφέροντας τη λάμψη της.

sephora-drunk-elephant.jpg


H κρέμα ρετινόλης A-Passioni™ Retinol Cream της Drunk Elephant (Sephora) μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των βαθιών ρυτίδων αποκαλύπτοντας μια επιδερμίδα με νεανική όψη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024