fbpixel

Search icon
Search
Γιατί η Ferrari απαγόρευσε τις Kardashians από την αγορά των αυτοκινήτων της;
PEOPLE & MOMENTS

Γιατί η Ferrari απαγόρευσε τις Kardashians από την αγορά των αυτοκινήτων της;

Μια κίνηση που μας υπενθυμίζει πως τελικά ένα «μεγάλο όνομα» δε σημαίνει τίποτα τελικά


Τι σημαίνει, τελικά, να είσαι διάσημος και πόσα μπορείς να καταφέρεις με έναν τέτοιο τίτλο; Από πάντα, ένα «μεγάλο όνομα» -όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε- ή ένας άνθρωπος με χρήματα και δόξα είχε τον τρόπο να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο, όποιο κι αν ήταν το τίμημα αυτού. Ως επόμενο γεγονός, κολοσσιαίες εταιρίες υποκλίνονται σε τέτοιου είδους προσωπικότητες, παραχωρώντας τους προϊόντα και κομμάτια πολύτιμης αξίας. Ή μήπως οι εποχές έχουν αλλάξει και, πλέον ένας τέτοιος άνθρωπος δεν ασκεί τελικά και τόση επιρροή ώστε να τα έχει όλα δικά του;

Την απάντηση έρχεται να δώσει η Ferrari, καθώς σάλος έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά της. Συγκεκριμένα, η πασίγνωστη ιταλική εταιρία απαγόρευσε από αστέρες του Hollywood την αγορά των αυτοκινήτων της. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η οικογένεια Kardashian, τα μέλη της οποίας είναι από τα πιο επιδραστικά όλων των εποχών.

Ποιος είναι ο λόγος στον οποίο οφείλεται το "ban";

newlyengagedkimkardashianstopsquickchatbh0smlzjl9fx.jpg
Kim Kardashian

Τα πράγματα είναι απλά και απόλυτα κατανοητά! Εταιρίες όπως η Ferrari αρνούνται να «θυσιάζονται» στον βωμό των χρημάτων μιας celebrity προσωπικότητας, είτε αυτή ακούει στο όνομα Kardashian είτε σε κάποιο άλλο εξίσου «δυνατό». Αυτό που, ουσιαστικά, η εταιρία αρνείται να δεχθεί είναι να αμαυρώνεται το κύρος και η εικόνα της από οποιονδήποτε.

Στις μέρες μας, συνηθίζεται από τις διασημότητες να χρησιμοποιούν το χρήμα ως το πιο «ισχυρό» μέσο προβολής τους, περνώντας -έστω και υποσυνείδητα- την ανάγκη στον καθένα μας να αποκτήσει κάτι από τα γεμάτα λάμψη προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία. Στην προκειμένη περίπτωση, τα αυτοκίνητά τους προβάλλονται σε τόσο μεγάλο βαθμό τόσο στις media πλατφόρμες όσο και στις δημόσιες εμφανίσεις τους, είτε τα οδηγούν αυτοί είτε οι σοφέρ τους.

nintchdbpict000712744931.jpg
Kylie Jenner


Ωστόσο, δεν είναι μόνο η εκτός ορίων προβολή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι celebrities επιλέγουν να χαρίσουν costum χαρακτήρα στα αυτοκίνητά τους, γεγονός που ενδεχομένως προσβάλει τις αυτοκινητιστικές εταιρίες. Αμάξια στα οποία αλλάζουν το χρώμα μέσα κι έξω, τα υλικά κατασκευής τους και, γενικότερα, τον αρχικό μοναδικό τους χαρακτήρα.

Όπως γνωρίζουμε, η Ferrari περιλαμβάνει και υπογραμμίζει στους όρους αγοράς κάθε νέου της μοντέλου πως δεν επιτρέπεται η παραποίηση του αυτοκινήτου με διάφορες μη εργοστασιακές βελτιώσεις, απαγορεύεται η βαφή πέραν της προβλεπόμενης, ενώ συνιστάται η καλή συντήρηση του κάθε μοντέλου.

Στην περίπτωση των Kardashians, δεν είναι λίγες οι φορές που ο φακός τις έχει απαθανατίσει εντός κι εκτός των αυτοκινήτων τους, στα οποία φαίνεται πως αποτυπώνουν με οποιονδήποτε τρόπο την προσωπική τους ταυτότητα, προκειμένου να «ταιριάζουν» με την προσωπικότητα και τη δική τους αισθητική.

justin-bieber-cars-embed1.jpg
Justin Bieber


Το ίδιο έχει κάνει και ο Justin Bieber πολλές φορές μέσα στα χρόνια. Συγκεκριμένα, ο superstar είχε το 2015 μια Ferrari 458, στην οποία είχε προσθέσει διάφορα extras, καθώς και μια μεμβράνη διαφορετικού χρώματος. Συχνά, μάλιστα, την πάρκαρε σε απαγορευτικά σημεία ή ακόμη κι επέτρεπε σε μεθυσμένους φίλους του να την οδηγούν.

Πέρα από τις Kardashians και τον Bieber, η "black list" της Ferrari είχε ξεκινήσει να γεμίζει στο παρελθόν με εξίσου διάσημα ονόματα, μεταξύ των οποίων οι 50 Cent, Tyga, Floyd Mayweather και Nicolas Cage.

tyga-flexes-a-ferrari-laferrari-aperta-in-his-latest-post-does-he-own-it-180191-1.jpg
Tyga


Όλα τα δίκια, λοιπόν, πηγαίνουν στην εταιρία, που μέσα από αυτήν την απαγόρευση προσπαθεί να διατηρήσει ακλόνητο το όνομα και ανέγγιχτη την εικόνα των αυτοκινήτων της, γεγονός που σημαίνει πως είναι σχεδόν απίθανο να δούμε κάποια από τις παραπάνω celebrity προσωπικότητες να οδηγούν σύντομα ένα καινούριο μοντέλο με την υπογραφή της Ferrari. Μπορεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα να είναι από τα ελάχιστα που έχουν την οικονομική δυνατότητα για μια τέτοια αγορά, αλλά τελικά αποδεικνύεται πως τα χρήματα δεν μπορούν να εξαγοράσουν τα πάντα!