fbpixel

Search icon
Search
Galerie Dior: Η έκθεση στο Παρίσι που αποκαλύπτει άλλες πτυχές της γοητείας του Dior
FASHION NEWS

Galerie Dior: Η έκθεση στο Παρίσι που αποκαλύπτει άλλες πτυχές της γοητείας του Dior

...και ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε μέσα στην εβδομάδα


Η Galerie Dior διαιωνίζει τη μνήμη της 30 Montaigne, της εμβληματικής διεύθυνσης του οίκου, και παρακολουθεί τη μοίρα του μέσα από αρχειακά κομμάτια που αποτυπώνουν την ουσία του στιλ Dior. Αυτή η πολιτιστική βιτρίνα προσφέρει τώρα ένα νέο ταξίδι, αποκαλύπτοντας άλλες πτυχές της γοητείας του Dior.

9ilb9egm.jpeg

Αυτό το μαγευτικό ταξίδι αναδεικνύει και θέτει σε προοπτική τη γέννηση της Miss Dior, μιας σειράς έτοιμων ενδυμάτων που δημιουργήθηκε το 1967 με την προτροπή του Marc Bohan. Μια κομβική στιγμή που αφηγείται μέσα από το πρίσμα ανέκδοτων ντοκουμέντων, αλλά πάνω απ' όλα μεταφέρεται από ρούχα που διαπνέονται από το ελεύθερο, swinging πνεύμα της δεκαετίας του 1960 και αντανακλούν την επιθυμία του οίκου να ντύσει όλες τις γυναίκες.

Οι σιλουέτες που ονειρεύτηκε η Kim Jones παρουσιάζονται επίσης για πρώτη φορά, κυρίως στην αίθουσα "Artistic Affinities", η οποία μεταμορφώνεται για να γιορτάσει τις πολλαπλές συνεργασίες που ξεκίνησε η καλλιτεχνική διευθύντρια των ανδρικών συλλογών, όπως και οι εμφανίσεις με τα έργα των ζωγράφων και εικαστικών καλλιτεχνών Raymond Pettibon (για την επίδειξη του χειμώνα 2019-2020) και Peter Doig (για τον χειμώνα 2021-2022), προσκαλώντας τους επισκέπτες να βυθιστούν στη μοναδική αφήγηση που ενώνει τον Dior και τη σύγχρονη τέχνη.

Μια θαυμάσια οδύσσεια που συνεχίζεται ταξιδεύοντας ακόμη πιο πίσω στο χρόνο, στον 18ο αιώνα. Αυτές οι ανεξάντλητες εμπνεύσεις αποκαλύπτονται μέσα από μια επιλογή ενδυμάτων, αξεσουάρ και διακοσμητικών, καθώς και μέσα από αντικείμενα και φωτογραφίες που θυμίζουν τη γοητεία του Christian Dior για το μεγαλείο της εποχής του Διαφωτισμού. Ένα θαυμασμό που μοιράζονται οι διάδοχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Maria Grazia Chiuri, η οποία το 2022 συνέλαβε ένα πλισέ φόρεμα από τούλι και δαντέλα για τη σειρά Marie-Antoinette.

Falconeri Linen Collection

c0dlfp10.jpeg

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και το λινό αντανακλά την ουσία του. Ο ιδανικός ταξιδιωτικός σύντροφος για προορισμούς μακριά από τη φασαρία της πόλης. Η σειρά από 100% λινό της Falconeri είναι απολύτως απαραίτητη. Διαπνέον και ευέλικτο, το ύφασμα διατίθεται σε casual-classy στιλ, όπως το κοστούμι με διπλό σακάκι και ίσιο παντελόνι και τρία διαφορετικά άνετα και ελαφριά φορέματα, ιδανικά τόσο για holiday mood όσο και για stylish μέρες στο γραφείο.Ανακαλύψτε την απεριόριστη ελαφρότητα του απαραίτητου καλοκαιρινού νήματος. Απαλά μοτίβα και καλοκαιρινές αποχρώσεις, επιλέξτε φρεσκάδα χωρίς να στερείστε τη διαχρονικότητα στο στιλ σας. 

Kim Cattrall x Vassilis Zoulias

355253637-279768534561031-564967127862021531-n.jpg
Image source: @kimcattrall

H ηθοποιός της iconic σειράς Sex and the City γιόρτασε τον μήνα pride με ένα chic & colourful φόρεμα που έφερε την υπογραφή του Βασίλη Ζούλια. Η Kim Cattrall φόρεσε περήφανα τα χρώματα του pride και το μοιράστηκε με τους ακoλουθούς της στο Instagram.Η φωτογραφία βέβαια δεν δημοσιεύθηκε τυχαία καθώς εχθές ήταν η μεγάλη μέρα της πρεμιέρας της δεύτερης σεζόν του And Just Like That. 

Με τη σειρά του ο ίδιος ο σχεδιαστής αναδημοσίευσε τη φωτογραφία της ηθοποιού. Στη λεζάντα έγραψε «Είμαι τόσο χαρούμενος που βλέπω την αγαπημένη μου Kim Cattrall να φοράει το pride φόρεμα μας! Ευχαριστούμε τη στυλίστα Patricia Field για ακόμη μια φορά».

'Divas and Champagne' Summer Exhibition by V&A

340847691-3364809623785399-3225789163099387722-n.jpg

Το DIVA exhibition του Victoria & Albert Museum στο South Kensington που υποστηρίζεται από το Net-a-porter, ανοίγει τις πόρτες του στις 24 Ιουνίου και θα παρουσιάσει προσωπικές ιστορίες δημιουργικότητας και φιλοδοξίας, με θεατρική σκηνοθεσία και ηχητικά ακουστικά. Η λέξη "diva" έχει ανακτηθεί και επαναπροσδιοριστεί ως έκφραση τέχνης και αίσθησης του εαυτού από τον 19ο αιώνα, έως και σήμερα.

Για τον εορτασμό την έναρξη της DIVA, της επερχόμενης έκθεσης το V&A πραγματοποίησε το καθιερωμένο τους Summer Party και ζήτησε από τους καλεσμένους της από τον χώρο της τέχνης, της μόδας και της ψυχαγωγίας να μοιραστούν τι σημαίνει γι' αυτούς αυτή η υποβλητική λέξη.