fbpixel

Search icon
Search
Φτιάξτε τώρα μία healthy γιορτινή πιατέλα
WELLNESS

Φτιάξτε τώρα μία healthy γιορτινή πιατέλα

Η διατροφολόγος Keri Glassman αποκαλύπτει συμβουλές για την ιδανική party platter


Στις γιορτές τα καλέσματα σε σπίτια, είτε φίλων είτε συγγενών, είναι συνηθισμένα. Εάν λοιπόν σκοπεύετε φέτος να φωνάξετε  αγαπημένα σας πρόσωπα στο σπίτι σας για φαγητό ή απλά για ένα κρασί το βράδυ, μια πιατέλα με ορεκτικά ή μικρές μπουκίτσες είναι απαραίτητη. Πολλές φορές όμως δυσκολεύεστε να αποφασίσετε για τους συνδυασμούς των φαγητών και των συνοδευτικών τους, καθώς οι περισσότερες επιλογές για μια πιατέλα είναι αρκετά θερμιδογόνες αφού απαρτίζονται από κασέρια, αλλαντικά, ψωμί και σάλτσες ή ντιπ. Μία διάσημη, αναγνωρισμένη διατροφολόγος και διαιτολόγος, η Keri Glassman, αποκαλύπτει χρήσιμες συμβουλές και μυστικά για την τέλεια γιορτινή πιατέλα, που μπορεί να είναι υγιεινή και νόστιμη ταυτόχρονα, καθώς και φιλική προς τους vegan.   

"Οι paty platters είναι ιδανικές για κάθε περίσταση. Μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε πάρτι, για λίγους ή πολλούς καλεσμένους, σε κάθε ιδιοτροπία, γεύση και αλλεργία που μπορεί να έχει κάποιος. Επίσης, είναι αρκετά εύκολες και διασκεδαστικές καθώς τις φτιάχνεις και τις στήνεις" - Keri Glassman

Παρακάτω θα δείτε τα 5 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την τέλεια πιατέλα:

1. Πολλά λαχανικά

Εδώ δεν μπορείτε να κάνετε λάθη, όλα τα λαχανικά είναι υπέροχα. Θα πρέπει να θυμάστε, όμως, τρεις άξονες: τη γεύση, την υφή και το χρώμα. Έτσι, όχι μόνο η πιατέλα σας θα δείχνει πολύ όμορφη αλλά και οι καλεσμένοι σας θα έχουν μια ποικιλία σε γεύσεις και θρεπτικά συστατικά, καθώς τη δοκιμάζουν. Αγαπημένες επιλογές της Keri είναι το μπρόκολο, οι ντομάτες, το κουνουπίδι, οι πιπεριές και το αγγούρι, αλλά οι επιλογές είναι ατελείωτες. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μερικά τραγανά kale τσιπς.

holiday-platter-7.jpg


2. Χρησιμοποιήστε το τυρί ως τον ακρογωνιαίο λίθο της πιατέλας

H Glassman βάζει το τυρί σε τρία διαφορετικά σημεία στην πιατέλα, ως οπτική "άγκυρα". Συνιστά την επιλογή μιας ποικιλίας από τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: σταθερή, μαλακή, aged και μπλε. Τα δικά της go-tos είναι: για σταθερά ή aged, η παρμεζάνα είναι η αγαπημένη της, καθώς διαρκεί πολύ χρόνο στο ψυγείο (και επίσης έχει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα λακτόζης). Και για το μαλακό τυρί είναι fan του chèvre.

holiday-platter-2.jpg

3. Προσθέστε κρακεράκια, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Για να δώσετε μια γιορτινή νότα στην πιατέλα σας και να δημιουργήσετε λίγη γευστική "φασαρία", τοποθετήστε μερικά κρακεράκια, ένα μπολ με διάφορους ωμούς ξηρούς καρπούς, καθώς και unsweetened αποξηραμένα φρούτα. Τα κρακεράκια και το τυρί πηγαίνουν χέρι-χέρι ενώ οι ξηροί καρποί είναι μια νόστιμη, αλμυρή επιλογή για τους επισκέπτες να προσθέσουν στο πιάτο τους.

4. Ένα dip είναι απαραίτητο

Ποιος είπε, ότι οι συνοδευτικές σάλτσες για βουτιές πρέπει να είναι παχυντικές και γεμάτες λιπαρά; Με τα σωστά υλικά μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα, διαιτητικά και υγιεινά dips. Η αγαπημένη συνταγή της Keri αποτελείτε από παντζάρι, γιαούρτι και άνηθο. Το dip αυτό είναι φωτεινό, όμορφο και συνοδεύει τέλεια όλα τα αγαπημένα σας λαχανικά.

holiday-platter-4.jpg

5. Στρώσεις, στρώσεις, στρώσεις

Για να είστε σίγουροι, ότι θα φάνε όλοι οι καλεσμένοι σας, χρησιμοποιείστε τη layering τεχνική. Τοποθετήστε τα λαχανικά σας γύρω από τα κρακεράκια, τα τυριά και τους ξηρούς καρπούς έτσι, ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση και φυσικά μεγάλες ποσότητες το ένα πάνω στο άλλο για να είναι επαρκή και να μη μείνει κανένας παραπονεμένος.

Πηγή: Η ιστοσελίδα Well and Good