fbpixel

Search icon
Search
Friendcation: 5+1 tips για να ταξιδέψετε με τις φίλες σας χωρίς να υπάρξουν παρεξηγήσεις
PSYCHOLOGY

Friendcation: 5+1 tips για να ταξιδέψετε με τις φίλες σας χωρίς να υπάρξουν παρεξηγήσεις

Δοκιμάστε τα και είναι σίγουρο πως θα περάσετε υπέροχες στιγμές


Τα ταξίδια είναι καταπληκτικά. Τα ταξίδια με φίλους όμως είναι ακόμα πιο φοβερά, αρκεί βέβαια να πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Σε αυτά μπορείτε να δοκιμάσετε περιπετειώδεις εμπειρίες, να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί ή ακόμη και να γυρίσετε πίσω στην πόλη, γεμάτοι εκνευρισμό. Έτσι, αυτό το καλοκαίρι έφτασε η στιγμή να το τολμήσετε και φυσικά να θυμάστε τις διακοπές σας για πάντα. Με τις καλύτερες εντυπώσεις. Για αυτόν τον λόγο συγκεντρώσαμε όλες εκείνες τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε από τις διακοπές σας ήρεμες και με ευχάριστες αναμνήσεις. 

diakopes-me-files-1.jpg

Μιλήστε ειλικρινά πριν καν συμφωνήσετε να πάτε διακοπές μαζί

Αυτό είναι το κλειδί για να κατανοήσετε καλύτερα το στιλ ταξιδιού. Ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις κι έτσι είναι σημαντικό να κατανοείτε εκ των προτέρων όλα όσα θα χρειαστεί να κάνετε ή θα πρέπει να στερηθείτε σε αυτή σας την εμπειρία. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τις παρεξηγήσεις που μπορεί να δημιουργηθούν. Εξετάστε εάν θέλετε όλοι -στις διακοπές- να επισκεφτείτε ιστορικούς χώρους, ή αν ενδιαφέρεστε περισσότερο για ψώνια και φαγητό. Φυσικά, μην παραλείψετε να θίξετε το θέμα των χρημάτων. Μια συζήτηση δύσκολη αλλά αναμφίβολα απαραίτητη, καθώς θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον κατάλληλο προϋπολογισμό.

Επικοινωνήστε κατά τον προγραμματισμό 

Είναι καλύτερο να αποφύγετε τις ομαδικές συνομιλίες στο facebook και τα αμέτρητα μηνύματα από πολλά άτομα. Αντ' αυτού, δοκιμάστε εφαρμογές, όπως η Prava ή η Travefy, οι οποίες σας βοηθούν να οργανώσετε τα δρομολόγιά σας, να αποθηκεύσετε λεπτομέρειες, όπως πληροφορίες πτήσεων -όλων των ατόμων- και να έχετε επίσης λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων. Εναλλακτικά, σκεφτείτε να συνεργαστείτε με έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο, που μπορεί να σας δώσει όλες τις απαραίτητες συμβουλές ή να προβλέψει τυχόν απρόοπτα. 

files-diakopes-2.jpg

Ορίστε έναν leader

Επιλέξτε έναν «υπεύθυνο λήψης αποφάσεων» που θα ξέρει τις βασικές πληροφορίες και θα είναι αυτός που θα τις παρουσιάζει στους υπόλοιπους φίλους. Αυτό απαιτεί από εσάς να έχετε ανοιχτό μυαλό και να είστε έτοιμοι να δεχτείτε τις ιδέες των άλλων ή ακόμη και να συμβιβαστείτε. Μπορεί αυτή η λέξη να ακούγεται κάπως περίεργα, αλλά σε ένα ομαδικό ταξίδι αποτελεί προαπαιτούμενο στοιχείο. Φυσικά, ο leader οφείλει να είναι κάποιος ο οποίος έχει κάνει αρκετά ταξίδια και που ταυτόχρονα πετυχαίνει να διατηρεί τις ισορροπίες στην παρέα. 

Μην κάνετε υπερβολικούς σχεδιασμούς

Ξεκινήστε κάθε σας μέρα με όρεξη να είστε ανοιχτοί σε αλλαγές. Μια ατζέντα γεμάτη πλάνα μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση σε μια ομάδα και να δημιουργήσει εκνευρισμό. Έτσι, αρκεστείτε στο να σχεδιάσετε σε ποια μέρη θα φάτε ή θα πιείτε το ποτό σας, καθώς και τον πρώτο προορισμό που θα επισκεφθείτε μέσα στην ημέρα σας. Τα υπόλοιπα θα έρθουν με τη σειρά τους. 

files-diakopes-3.jpg

Πάρτε χρόνο για τον εαυτό σας 

Καλές οι διακοπές με τους φίλους σας, καλές και οι κοινές στιγμές, αλλά για να περάσετε ακόμη καλύτερα είναι σημαντικό να έχετε χρόνο και για τον εαυτό σας. Το «κλειδί» για ένα επιτυχημένο ομαδικό ταξίδι είναι να έχετε ιδιωτικό χρόνο και χώρο. Είτε πρόκειται για ψώνια είτε για μια επίσκεψη σε spa ή ακόμη και αν αυτό απαιτεί να πάτε σε ένα μουσείο μόνοι σας. Μετά θα δείτε την ενέργειά σας να αυξάνεται και τις ώρες να κυλούν πιο εύκολα. 

Να είστε προσεκτικοί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι και να θέλετε να αναδείξετε τις χαρούμενες στιγμές σας στο Instagram ή στο Facebook, αλλά οι φίλοι σας μπορεί να προτιμούν το απόρρητο. Είναι διαφορετικό να δημοσιεύετε φωτογραφίες του εαυτού σας και διαφορετικό να βάζετε και τους αγαπημένους σας μέσα σε αυτές. Για αυτόν τον λόγο, συζητήστε και αυτό το ευαίσθητο κομμάτι και φυσικά σεβαστείτε κάθε τους επιθυμία χωρίς να παραβιάζετε την ιδιωτικότητά τους.