fbpixel

Search icon
Search
Fresh & Tasty: Τα 6 καλοκαιρινά snacks για όλες τις ώρες με λιγότερες από 150 θερμίδες
WELLNESS

Fresh & Tasty: Τα 6 καλοκαιρινά snacks για όλες τις ώρες με λιγότερες από 150 θερμίδες

Νόστιμες γεύσεις που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές


Παγωτά, cocktails, καλοκαιρινά τραπέζια σε φιλικά και οικογενειακά σπίτια...το καλοκαίρι είναι γεμάτο με ακόμη περισσότερους πειρασμούς, από τους οποίους προσπαθούμε να ξεφύγουμε και να μη τους δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, ώστε να μην πέσει στα δίχτυα των διατροφικών αυτών “αμαρτιών”. Παρόλα αυτά, όταν η κοιλιά μας αρχίζει να γουργουρίζει και εμείς θέλουμε να τσιμπήσουμε κάτι ελαφρύ και δροσιστικό τις περισσότερες φορές βρίσκουμε παρηγοριά στο παγωτό που έχει ξεμείνει στην κατάψυξη και λιγουρευόμαστε εδώ και αρκετές ημέρες. Ε, λοιπόν όχι πια! Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί ξανά. Από εδώ και πέρα το πήραμε απόφαση και θα αρχίσουμε να τρώμε λίγο πιο συνειδητά σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές. Για να σας εξάψουμε τη φαντασία και να σας βοηθήσουμε να ακολουθήσετε το σωστό “μονοπάτι” παρακάτω σας παραθέτουμε 6 απολαυστικά καλοκαιρινά σνακ για όλες τις ώρες που δεν είναι μόνο πεντανόστιμα, αλλά έχουν και ελάχιστες θερμίδες. Τι λέτε, ξεκινάμε;

Γιαούρτι με φρέσκα μούρα

shutterstock-1475926145.jpg

Τι πιο δροσιστικό, ελαφρύ, αλλά παράλληλα ιδιαίτερα χορταστικό από ένα στραγγιστό γιαουρτάκι χαμηλών λιπαρών με ζουμερά, φρέσκα μούρα ή φρούτα της επιλογής μας; Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι μας προσφέρει απλόχερα μια απολαυστική πληθώρα από αυτά και εμείς δεν έχουμε παρά να τα προτιμήσουμε χωρίς ενοχές.

Θερμίδες: 120

Γιατί να το επιλέξετε;

Το γιαούρτι ως γνωστόν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού μας βάρους. Παράλληλα, τα μούρα είναι πλήρη σε φυτικές ίνες, γεγονός που συνεπάγεται την πληρότητα και τον κορεσμό που αισθανόμαστε για πολλές ώρες.

Σπιτικές γρανίτες γιαουρτιού με καλοκαιρινά φρούτα

shutterstock-1359473300.jpg

Ποιος είπε, ότι το καλοκαίρι δεν μπορούμε να απολαύσουμε μια υγιεινή, σπιτική γρανίτα με φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα; Φυσικά και μπορούμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε σε ένα μπολ δυο κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι, να ρίξουμε μέσα λίγο μέλι και ψιλοκομμένα φρούτα, να τα ανακατέψουμε, να βάλουμε το μείγμα μας σε φόρμα για γρανίτες και να το καταψύξουμε για 4 ώρες. Τόσο απλά!

Θερμίδες: 80

Γιατί να το επιλέξετε;

Όπως προαναφέραμε το γιαούρτι είναι άκρως ωφέλιμο για τον οργανισμό μας και απολύτως χορταστικό, ενώ σε συνδυασμό με τα καλοκαιρινά φρούτα της επιλογής μας οι γρανίτες μας θα απογειωθούν σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Φέτες μήλου με φυστικοβούτυρο

shutterstock-323548955.jpg

Το all-time classic snack δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Ανεξάρτητα από την εποχή σας κρατά χορτάτους για αρκετές ώρες, ενώ μπορεί να ετοιμαστεί σε μόλις 1 λεπτό. Ωστόσο, αν δεν είστε οπαδός του φυστικοβούτυρου μπορείτε να προσθέστε πάνω από το φρούτο σας κάποιο άλλο βούτυρο ξηρού καρπού ή ταχίνι.

Θερμίδες: 93

Γιατί να το επιλέξετε;

Αρχικά, ο συνδυασμός γλυκών και αλμυρών γεύσεων είναι ακαταμάχητος. Δεύτερον, το μήλο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, προάγει την καρδιακή λειτουργία και την οστική πυκνότητα, ενώ το φυστικοβούτυρο έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση και συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους.

Ρυζογκοφρέτες με τυρί και καπνιστή γαλοπούλα

shutterstock-245610031.jpg

Οι ρυζογκοφρέτες είναι μια light επιλογή που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους. Ένας εξ αυτών είναι το τυρί και η γαλοπούλα. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, τότε σίγουρα αξίζει να ρίξετε μια ματιά στη συγκεκριμένη επιλογή, αφού σίγιουρα θα την ερωτευθείτε.

Θερμίδες: 145

Γιατί να το επιλέξετε;

Το σνακ αυτό είναι πλήρες σε θρεπτικές ουσίες, συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ανεπανάληπτη και πολλές φορές εθιστική γεύση του.

Τι φετινό μας καλοκαίρι θα γεμίσει με χρώματα, αρώματα και μεθυστικές γεύσεις. Πειραματιστείτε, δοκιμάστε νέους συνδυασμούς και επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε.