fbpixel

Search icon
Search
#FreeBritney: Για πρώτη φορά η Britney Spears «σπάει» τη σιωπή της και μιλάει για όλα όσα στερείται
PEOPLE & MOMENTS

#FreeBritney: Για πρώτη φορά η Britney Spears «σπάει» τη σιωπή της και μιλάει για όλα όσα στερείται

Όσα είπε εχθές στο δικαστήριο του Los Angeles


Η απότομη άνοδος κι η αντίστοιχη πτώση. Ένα παραμύθι που -για την ώρα- δεν έχει happy end, μία γυναίκα που παλεύει για το αυτονόητο. Η Britney Spears βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτήν τη φορά ωστόσο όχι για μία νέα μουσική επιτυχία, αλλά για την προσωπική της ζωή. Η πασίγνωστη, pop star δίνει την πιο μεγάλη μάχη κι απέναντί της, βρίσκεται ο πατέρας της, Jamie Spears που τα τελευταία 13 χρόνια έχει πάρει τη ζωή της κόρης του στα χέρια του και στην κυριολεξία, ορίζει αυτός τη ζωή της.

Η Αμερικανίδα απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, προκειμένου να απαλλαγεί από την κακοποιητική κηδεμονία του πατέρα της και σήμερα, βρέθηκε στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει και να ξεκινήσει τον αγώνα με φόντο την ελευθερία. Την ίδια ώρα, το #FreeBritney κατακλύζει τα social media, με την κοινή γνώμη να στέκεται στο πλευρό της και να ζητά την απόδοση δικαιοσύνης. 

Μία ζωή-όνειρο. Ή μήπως όχι;

Η αρχή του κακού

Γεννήθηκε το 1981 και προέρχεται από μια μικροαστική και θρησκευτική οικογένεια. Τα πρώτα χρόνια της ζωής της, τα πέρασε στο Mississippi κι από μικρή ηλικία ξεχώρισε για τις φωνητικές της ικανότητες, ενώ ξεκίνησε τη σπουδαία της καριέρα ως μέλος της παιδικής εκπομπής The Mickey Mouse Club, μαζί με άλλα παιδιά που μετέπειτα έγιναν stars του Hollywood, όπως η Christina Aguilera, ο Justin Timberlake κι ο Ryan Gosling. Ακολούθησε η τεράστια επιτυχία με το Baby One More Time και κάπου εκεί, άλλαξαν όλα για την Britney Spears.

britney-spears-catsuit-costume.jpg

Αποτελούσε ένα από τα πιο hot πρόσωπα, είχε εκατοντάδες fans σε κάθε σημείο του πλανήτη και φαινομενικά, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Ωστόσο, αυτή ήταν η μία μεριά του νομίσματος. Το 2007 εμφάνισε σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα κι ένα χρόνο μετά, νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική για πέντε ημέρες. Τότε ήταν που ο Jamie Spears, υποστηρίζοντας ότι η κόρη του δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τον εαυτό της και να διαχειριστεί τα προβλήματά της, ανέλαβε την πλήρη νομική κηδεμονία της. Ουσιαστικά, ήταν και είναι υπεύθυνος για όλες τις επαγγελματικές, οικονομικές και προσωπικές της αποφάσεις. Η απόφαση πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και παρά το γεγονός ότι θα είχε ισχύ για ένα χρόνο, δεν έχει αλλάξει τίποτα μέχρι σήμερα. Ο Jamie είχε όλα αυτά τα χρόνια το νομικό δικαίωμα να παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τη ζωή της Britney. Τα οικονομικά της, η υγεία της, η προσωπική της ζωή, η δουλειά της, όλα είναι στα χέρια του πατέρα της, με την ίδια να κάνει λόγο για μία “καταχρηστική και κακοποιητική κηδεμονία” και να εμφανίζεται έτοιμη να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό.

Enough is enough

“Λατρεύω την κόρη μου και μου λείπει πάρα πολύ. Όταν ένα μέλος της οικογένειας χρειάζεται ειδική φροντίδα και προστασία, οι οικογένειες πρέπει να βγαίνουν μπροστά, όπως έχω κάνει τα τελευταία 13 χρόνια και πλέον, για να προστατέψω και να συνεχίσω να αγαπώ την Britney”. Αυτή ήταν η οπτική του Jamie Spears. Όμως η αλήθεια είναι μάλλον λίγο διαφορετική… Στα 39 της, η Britney αποφάσισε να πάρει ξανά τη ζωή στα χέρια της. Μιλάει πλέον ξεκάθαρα για όσα έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια κι οι περιγραφές της σοκάρουν. Η κακή σχέση με τον πατέρα της, ήταν γνωστή εδώ κι αρκετό καιρό, ωστόσο κανείς δεν γνώριζε όλα όσα συνέβαιναν και τώρα ήρθε η ώρα να δουν όλα το φως της δημοσιότητας. “Αξίζω να έχω μία φυσιολογική ζωή, δουλεύω από όταν ήμουν παιδί. Αξίζω να κάνω ένα break για 2-3 χρόνια”. Η ατάκα αυτή, που ειπώθηκε στο δικαστήριο, μόνο τυχαία δεν είναι.

“Αυτή η κηδεμονία μου κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Δεν είμαι ευτυχισμένη, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Είμαι πολύ θυμωμένη και κάθε μέρα κλαίω”. Τα λόγια της σοκάρουν. “Αυτό που ζητάω είναι να έχω τα δικά μου χρήματα και να τελειώσει όλο αυτό. Να μπορώ να πάω με τον αγαπημένο μου μια βόλτα με το αμάξι. Και ειλικρινά θέλω να έχω το δικαίωμα να κάνω μήνυση στην οικογένειά μου. Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτή η κηδεμονία είναι κακοποιητική. Οι άνθρωποι που μου το έκαναν αυτό δεν θα πρέπει να γλιτώσουν τόσο εύκολα”, αναφέρει σε άλλο σημείο της κατάθεσής της.

britney-sam-2-1567696504.jpg


Ενδεικτικό των όσων βιώνει όλα αυτά τα χρόνια η πασίγνωστη pop star, που έχει αποκτήσει δύο παιδιά, είναι το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι θέλει να μείνει και πάλι έγκυος, δεν της το επιτρέπουν οι όροι της κηδεμονίας! “Θέλω να είμαι σε θέση να παντρευτώ και να αποκτήσω μωρό. Μου είπαν τώρα ότι υπό την κηδεμονία αυτή, δεν είμαι σε θέση να παντρευτώ ή να αποκτήσω μωρό”, αναφέρει, ενώ ακόμη κι ο ίδιος ο σύντροφός της δεν επιτρέπεται να τη μεταφέρει με το αμάξι του. Η Britney μίλησε και για τη φαρμακευτική αγωγή που της χορηγήθηκε αυτά τα χρόνια, σημειώνοντας ότι περιελάμβανε ένα δυνατό ναρκωτικό, ενώ την ίδια στιγμή ήταν υποχρεωμένη να συνεχίζει τις δημόσιες εμφανίσεις της, μεταξύ άλλων στο Las Vegas ή και στο X - Factor, όπου ήταν κριτής, προσπαθώντας να κρύψει όσα περνούσε.

Το κίνημα #FreeBritney

Γιατί τώρα; Γιατί δεν πάει άλλο! Στο ξεκίνημα της ακρόασής της στο δικαστήριο, η Spears εξήγησε πως δεν είχε κάνει ανάλογη κίνηση μέχρι τώρα, καθώς αισθανόταν ότι κανείς από τους δικαστές δεν θα άκουγε τη δική της εκδοχή. Υπέμενε πολλά, είδε άλλους ανθρώπους να αποφασίζουν για τη δική της ζωή, ωστόσο πλέον δεν υπάρχει γυρισμός. Ο κόσμος στέκεται στο πλευρό της και ζητάει το αυτονόητο. Να αποδοθεί δικαιοσύνη και να πάρει η Αμερικανίδα όσα της αξίζουν, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια. 

Το #FreeBritney αποτελεί ένα από τα πιο popular hashtag αυτή τη στιγμή στα social media, ενώ με αφορμή αυτήν την υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο κι ένα ακόμη “καυτό” θέμα. Η κουβέντα για τα δικαιώματα των γυναικών έχει ανοίξει και πάλι, σε μία χρονική περίοδο όπου τα περιστατικά κάθε είδους βίας συνεχώς αυξάνονται. Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν πως κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να συμβεί σε καμία περίπτωση αν στη θέση της Britney ήταν κάποιος άνδρας. Έστω και μετά από τόσα χρόνια, θα υπάρξει happy end; Η απάντηση θα δοθεί άμεσα…