fbpixel

Search icon
Search
Φωτεινή Μπαλαμπανίδου: Η co-founder του Luccia B σχεδιάζει νυφικά για γυναίκες με προσωπικότητα
PEOPLE & MOMENTS

Φωτεινή Μπαλαμπανίδου: Η co-founder του Luccia B σχεδιάζει νυφικά για γυναίκες με προσωπικότητα

Τη συναντήσαμε στο Luccia B showroom, που στεγάζεται σ’ ένα διατηρητέο νεοκλασικό στολίδι του 1931 στη Θεσσαλονίκη


Με τη Φωτεινή Μπαλαμπανίδου, co-founder και σχεδιάστρια του brand Luccia B, συζητάμε για τη γοητεία και τις προκλήσεις του bridal design, την «απόλυτη μούσα» της, την πολυτέλεια του μέλλοντος, αλλά και όσα την οδήγησαν στο να ανοίξει έναν διάλογο μεταξύ μόδας και βιωσιμότητας, αποδεικνύοντας πως τελικά μπορείς δημιουργήσεις ονειρεμένες νυφικές δημιουργίες με τα πιο προσιτά υλικά.

Όταν σχεδιάζεις ένα νυφικό, εκφράζεις επιθυμίες, προσωπικότητες, όνειρα. Το «σενάριο» είναι μοναδικό κάθε φορά. Στον Luccia B κόσμο, το τοτέμ της δημιουργίας είναι αυτή η απόλυτη γοητεία του μοναδικού. «Οι πεποιθήσεις για τον γάμο αλλάζουν, όταν όμως έρθει αυτή η στιγμή, κάθε γυναίκα θέλει να ζήσει την πραγματοποίηση ενός κοριτσίστικου ονείρου», μου εξηγεί. Η ίδια διέγραψε μια αναγνωρισμένη πορεία ως creative designer, ζυμώθηκε, βραβεύτηκε, ώσπου ήρθε το momentum για το χτίσιμο της Luccia B, που σήμερα μετρά 27 χρόνια πορείας και 37 ολοκληρωμένες συλλογές: «Είναι σπουδαίο να βλέπουμε το Luccia B να ανθίζει. Κάθε σεζόν, παρουσιάζουμε μια μοναδική συλλογή. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα μιας sur mesure δημιουργίας». Τη συναντήσαμε στο Luccia B showroom, που στεγάζεται σ’ ένα διατηρητέο νεοκλασικό στολίδι του 1931. Νεο-ρομαντισμός, μινιμαλισμός και eco-friendly φιλοσοφία, που περνάει σε όλο το interior design. Είναι μάλιστα το πρώτο bridal showroom στην πόλη που έχει αγκαλιάσει την pet-friendly κουλτούρα, κι αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Η γοητεία του bridal design και η Luccia B νύφη


Η «απόλυτη μούσα» της γιορτάζει τη μοναδικότητά της. Έχει άποψη, δυναμισμό. Σέβεται τη ζωή, το περιβάλλον, έχει μεγάλα όνειρα. Ξεχωρίζει. «Το να σχεδιάζουμε ένα απόλυτα χειροποίητο, σχεδιαστικά άρτιο, φόρεμα, που αναδεικνύει τον πραγματικό και καλύτερο εαυτό της, είναι το παν. Σε αυτό μας οδηγεί η σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε. Είμαστε μαζί της σε κάθε βήμα», μου λέει. Η ματιά της έχει κάτι ανατρεπτικό, βαθιά καλλιτεχνικό. Τα φορέματα, αιθέρια, σύγχρονα, minimal, έχουν έναν ρομαντισμό, καθόλου στατικό: «Η ολοκλήρωση έρχεται με τη συλλογή “Luccia B Bridal Hair Headpiece” και τα χειροποίητα πέπλα, που συμπληρώνουν τον “πίνακα” της δικής μας, απόλυτης τελειότητας».

Bιώσιμο design

lucci-2696.jpg

Η στροφή στο βιώσιμο design, στο δικό της λεξικό, δεν είναι τάση, αλλά καθήκον, στάση ζωής, η «πολυτέλεια του μέλλοντος», όπως τη χαρακτηρίζει. Επενδύει σταθερά σε βιώσιμα και φυσικά υλικά, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει διαμορφώσει μια καινοτόμο, σύγχρονη, διάσταση στην έννοια της πολυτέλειας, μέσα από ένα σπουδαίο εγχείρημα, το “New Thread of Life”: «Τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου, πολιτικός μηχανικός Αργύρης Πέτρου, καταγόμαστε από τη Βέροια. Το γεγονός πως στις βιομηχανίες ροδάκινου χιλιάδες τόνοι απο τους φλοιούς απορρίπτονται κάθε χρόνο, οδήγησε στην ιδέα χρήσης νήματος απο ροδάκινο στις δημιουργίες μου. Ο καθηγητής κ. Πρινιωτάκης και η ομάδα του από τον χώρο των ακαδημαϊκών ερευνητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι δίπλα μας. Μαζί συμμετέχουμε στο Ερευνητικό Πρόγραμμα IBDPTEC που διακρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό τη δημιουργία καινοτόμου υφάσματος από ροδάκινο. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι και αισιόδοξοι πως αυτή είναι μόνο η αρχή».

Credits Video

Dimitris Pavlidis
www.dimitrispavlidisfilms.com
@dimitris.pavlidis.filmmaker

Atelier: Προξένου Κορομηλά 58, Showroom: Μορκεντάου 5, τηλ.: 2310 221100, lucciab.com, newthreadoflife.com

Facebook: @LucciaB, Instagram @luccia_b