fbpixel

Search icon
Search
For your eyes only: Αυτή είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην οφθαλμολογία
MAGAZINE

For your eyes only: Αυτή είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην οφθαλμολογία

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Αντώνης Αριστείδου μάς τη συστήνει, καθώς με αυτήν εξοπλίζεται η Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης του Ομίλου Euromedica, δίνοντας λύση σε χρόνια προβλήματα όρασης


Προσφέροντας στους ασθενείς της την τεχνολογία αιχμής Femtosecond Laser για οφθαλμικές επεμβάσεις, όπως οι LASIK (laser μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού), καταρράκτη-πρεσβυωπίας (με ένθεση ενδοφακών) και κερατοειδούς (κερατόκωνος και μεταμοσχεύσεις), η Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης εστιάζει σε καινοτόμες μεθόδους θεραπείας οφθαλμολογικών περιστατικών. 

Έτσι, η πλατφόρμα VICTUS® Femtosecond Laser του αμερικανικού οίκου Bausch + Lomb -το πρώτο μηχάνημα στην Ελλάδα- εισάγεται στην πρακτική της, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στη χειρουργική της ομάδα να χρησιμοποιεί εξελιγμένη τεχνολογία λέιζερ για τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και την παρακολούθηση των κρίσιμων σταδίων της επέμβασης των ματιών. Ανάμεσα στα οφέλη που προσφέρει η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι η δυνατότητα να εκτελούνται τα κρίσιμα βήματα της επέμβασης του καταρράκτη με τη βέλτιστη ακρίβεια και ορθότητα. Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, το χειρουργείο διεξάγεται και παρακολουθείται -από την αρχή ως το τέλος- ζωντανά μέσω οπτικής τομογραφίας (OCT), χαρίζοντας τον απόλυτο έλεγχο. Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, ο χειρουργός προεπιλέγει το προσωπικό σας οφθαλμολογικό προφίλ, προκειμένου να προσαρμόσει τα ανατομικά χαρακτηριστικά του οφθαλμού σας εύκολα και γρήγορα πριν από την επέμβαση.

shutterstock-179369546.jpg

Όσον αφορά στους αριθμούς, στην κλινική θεραπεύονται με τη συγκεκριμένη μέθοδο περίπου 600 περιστατικά τέτοιας πάθησης τον χρόνο. Η αφαίρεση του θολού κρυσταλλοειδούς φακού (καταρράκτης) και η εμφύτευση ενός τεχνητού ενδοφθάλμιου φακού αποτελούν σήμερα πια επεμβάσεις ρουτίνας. Η χρήση laser έρχεται να αντικαταστήσει, λοιπόν, τον παραδοσιακό κατακερματισμό και την τελική αφαίρεση του καταρράκτη με τη χρήση υπερήχων και νυστεριού, που ακολουθείται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και στα περισσότερα ιδιωτικά κέντρα. Η ακρίβεια της καψουλοτομής που επιτυγχάνεται μέσω laser, επιτρέπει στον χειρουργό να επιλέξει τον premium ενδοφακό που σας ταιριάζει, όπως είναι αυτοί για την πρεσβυωπία.

Παράλληλα, διορθώνει τον αστιγματισμό, ώστε ο ασθενής ν’ απαλλαγεί πλήρως από τα γυαλιά του. Πρόκειται για τη μοναδική και πιο σύγχρονη επεμβατική μέθοδο για τη θεραπεία της πρεσβυωπίας και του καταρράκτη, με τη δυνατότητα ταυτόχρονης διόρθωσης της όρασης για μακριά, ενδιάμεσα και κοντά, μέσω της τοποθέτησης πολυεστιακού ενδοφακού. Για τον κερατόκωνο, η νέα πλατφόρμα μπορεί να δημιουργήσει ειδικά tunnels εντός του κερατοειδούς, όπου ο οφθαλμίατρος μπορεί να εισαγάγει ειδικούς δακτυλίους για τη βελτίωση της όρασης των ασθενών, οι οποίοι δε χρειάζεται να φορούν πια φακούς επαφής ή γυαλιά.

Τέλος, η Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης του Ομίλου Euromedica κατέχει άδεια για μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη τις πρώτες της με επιτυχία. Είναι η μοναδική κλινική στην Ελλάδα όπου μπορεί να εφαρμοστεί τμηματική ή ολική μεταμόσχευση κερατοειδούς με τη χρήση Femtosecond Laser.

2-As1Fu.jpg

Ευχαριστούμε τον δρα Αντώνη Αριστείδου, MD, Ph, Χειρουργό Οφθαλμίατρο, Επιστημονικά Υπεύθυνο του Οφθαλμολογικού Τμήματος Euromedica - Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, για τις πληροφορίες.

Info: Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, Μαρίας Κάλλας 11, 546 45 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 895100, Email: info@eyerobotica.gr, www.euromedica.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022