fbpixel

Search icon
Search
For Book Addicts: Τα βιβλία αυτοβελτίωσης που πρέπει να διαβάσετε πριν φύγει το 2020
ARTS & CULTURE

For Book Addicts: Τα βιβλία αυτοβελτίωσης που πρέπει να διαβάσετε πριν φύγει το 2020

Όλα τα αναγνώσματα που θα σας κρατήσουν συντροφιά τις τελευταίες ημέρες του έτους


Άλλη μια χρονιά, τελείως διαφορετική από τις υπόλοιπες, φτάνει προς το τέλος της και οι τελευταίες ημέρες αυτής φαντάζουν ως οι ιδανικότερες για να αναθεωρήσουμε και να αφήσουμε ίσως κάποιες παθογενείς καταστάσεις σιγά σιγά πίσω μας. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, είναι η πλέον κατάλληλη για σκέψεις, θέσπιση στόχων και όνειρα -ειδικά η συγκεκριμένη μιας κι έχουν αλλάξει πολλά. Πριν φύγει το 2020, λοιπόν, κρατήστε στα χέρια σας τα απόλυτα αναγνώσματα που θα σας δώσουν motivation για πιο θετική άποψη απέναντι στη ζωή και κυρίως στον ίδιο σας τον εαυτό.

Βρείτε παρακάτω τα must-read βιβλία που οφείλετε να ξεφυλλίσετε τις τελευταίες ημέρες του έτους, τα οποία θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη και θα σας κάνουν να οραματιστείτε το μέλλον με περισσότερη πίστη κι αισιοδοξία!

Το νόημα της ζωής, Frankl Viktor E.

9789604537457-hd.jpg

Μήπως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακαλύψετε το νόημα της ζωής; Το ανάγνωσμα αυτό του Victor Frankl, περιγράφει τις εμπειρίες του ίδιου στα στρατόπεδα αφανισμού και αναλύει την ψυχοθεραπευτική του μέθοδο της λογοθεραπείας. Το Σεπτέμβριο του 1942, ο συγγραφέας και η οικογένειά του συνελήφθησαν κι εκτοπίστηκαν. Ο Frankl πέρασε τα επόμενα τρία χρόνια σε τέσσερα διαφορετικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, απογυμνωμένος από καθετί που τον συνέδεε με τη ζωή, μέχρι την ημέρα της απελευθέρωσής του. Είναι συγκλονιστικό, όμως, το πώς γαντζώθηκε στη ζωή και το πόσο απλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους επιχείρησε, λυσσασμένα και λογικά μαζί, να μείνει ζωντανός. Ο έρως και η γνώση συνθέτουν το νόημα της ζωής για τον ίδιο και το προσωπικό του αυτό νόημα γίνεται ο πανίσχυρος κινητήρας που τον κρατάει στη ζωή. Ένα βιβλίο-σταθμός στην ανθρωπότητα. Ένα βιβλίο-ύμνος στον άνθρωπο.

Πώς να είσαι δυνατός, Anna Barnes

20200219105727-pos-na-eisai-dynatos.jpeg

Η Anna Barnes, καταξιωμένη συγγραφέας που ξεχωρίζει για την καταγραφή βοηθητικών μεθόδων διαλογισμού, αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τις δυσκολίες και τις αναποδιές της ζωής, που συχνά εμφανίζει στο διάβα της, ωστόσο με λίγη βοήθεια, δηλώνει με τεράστια αισιοδοξία πως όλα καταπολεμούνται. Εσείς ως αναγνώστες, οφείλετε να γνωρίζετε από πρώτο χέρι πώς να βασίζεστε στην εσωτερική σας δύναμη και να ξεπερνάτε τις αντιξοότητες που έρχεστε αντιμέτωποι. Εάν κάθε φορά δίνετε τον δικό σας αγώνα ώστε να αντιμετωπίσετε τις μεγάλες αλλαγές ή εύχεστε να διαθέτατε την αντοχή προκειμένου να διαχειριστείτε τις όποιες πιέσεις με ευκολία, μην ψάχνετε αλλού: γεμάτο συμβουλές, ρητά που γαληνεύουν την ψυχή και γεμίζουν το μυαλό σας με ιδέες και δραστηριότητες, το βιβλίο αυτό θα σας μάθει να γίνετε πιο ευέλικτοι, πιο αποφασιστικοί και -πάνω από όλα- περισσότερο δυνατοί.

101 Διδάγματα ζωής, Γιώργος Παπαδόπουλος - Κυπραίος

1e7049c3412d01b4d84b694b270e9d26.png

Ένα ένα βιβλίο-απόσταγμα ζωής γεμάτο διδάγματα που εμπνέουν κι ενθαρρύνουν. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Κυπραίος συνέλεξε από την εμπειρία μιας ολόκληρης ζωής, ιδέες και αξίες που άντεξαν στον χρόνο και τις διατύπωσε με τρόπο ώστε να γίνουν κατανοητές από όλους. Το συγκεκριμένο ανάγνωσμα έχει σαν στόχο να κινητοποιήσει τον αναγνώστη του, ενθαρρύνοντάς τον να σημειώσει τις σκέψεις του και να συμπληρώσει τα λεγόμενα του κάθε διδάγματος σαν ένα μάθημα ζωής. Η πρωτοτυπία του βιβλίου που συνδυάζει διδάγματα με συμπαντικούς νόμους και θεμελιώδεις αρχές, το καθιστούν μοναδικό στο είδος του και μπορεί εύκολα να κάνει τον καθένα να θέσει του ιδανικούς στόχους για μια νέα, αισιόδοξη και τυχερή χρονιά.

Η ώρα της επιτυχίας, Muncy Jim

605280.jpg

«Όσα κάνετε σήμερα δημιουργούν την όποια πραγματικότητα θα ζήσετε στο μέλλον»: είναι η φράση που χαρακτηρίζει αυτό το ανάγνωσμα, που αποτελεί το τέλειο εγχειρίδιο για να πορευθείτε στη ζωή σας. Ένας αποτελεσματικός οδηγός διαχείρισης χρόνου για να επιτυγχάνετε τους στόχους σας κάθε λεπτό της ημέρας, για τον οποίο ο Jim Muncy ασχολήθηκε πολλά χρόνια μαθαίνοντας τι χρειάζονται οι άνθρωποι για να τα καταφέρουν. Όταν ο πρόεδρος του τμήματός του στο πανεπιστήμιο όπου εργάζεται ως καθηγητής marketing του ζήτησε να σχεδιάσει ένα μάθημα που θα βοηθούσε πραγματικά τους φοιτητές προετοιμάζοντάς τους για τον κόσμο των επιχειρήσεων, εισήγαγε ένα σύστημα διαχείρισης χρόνου. Οι φοιτητές έμαθαν να βρίσκουν τον χρόνο για να κάνουν όλα όσα είχαν διδαχθεί στα άλλα μαθήματα. Ήρθε η ώρα να το κρατήσετε κι εσείς στα χέρια σας!

Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου, Αύγουστος Κορτώ

11.jpeg

Το πιο πρόσφατο βιβλίο αυτής της λίστας που ο Αύγουστος Κορτώ έγραψε σκεπτόμενος τον άνθρωπο. Κάνοντας λόγο για την κατάθλιψη και τις μικρές και μεγάλες αρνητικές στιγμές τη ζωής μας, δίνει μία προς μία τις λύσεις για να συμφιλιωθεί κανείς με τον εαυτό του, τη μοναξιά, αλλά και τους γύρω του και να σκεφτεί εκ νέου τι ζητάει από τη ζωή. Ένα self-love ανάγνωσμα που σας πείσει πως οι καταθλιπτικές τάσεις βρίσκονται μέσα στη ζωή και είναι απόλυτα λογική η ύπαρξη της μέσα σε έναν κόσμο που όλα διαδραματίζονται με ιλιγγιώδη ρυθμό κι εμείς στεκόμαστε σαν απλοί παρατηρητές. Πέρα από αυτό, διαβάζοντάς το θα νιώσετε χωρίς καμία αμφιβολία πως όλοι είμαστε φτιαγμένοι για καλύτερες ημέρες, οι οποίες σύντομα θα έρθουν.