fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Focus on Repair: Επανόρθωση μαλλιών με αυτά τα hair products

Ανακαλύψτε τα must-have προϊόντα που θα δυναμώσουν τα μαλλιά σας, ώστε να είναι λαμπερά και υγιή


Focus on Repair: Επανόρθωση μαλλιών με αυτά τα hair products

Το χλώριο, το θαλασσινό νερό, η έκθεση στον ήλιο, οι βαφές, αλλά και οι δυσμενείς επιπτώσεις της περιποίησης σε υψηλή θερμοκρασία, για να αντιμετωπίσετε το φριζάρισμα του καλοκαιριού, δε βοήθησε σε τίποτα την υγεία των μαλλιών σας. Το χλώριο από τη μία θάμπωσε και επηρέασε το χρώμα τους, ενώ το θαλασσινό νερό, αν και λειαντικό –με ιδανικό το αποτέλεσμα salty hair– προκάλεσε μεγαλύτερη ζημιά, σπάζοντας τις τρίχες και αποδυναμώνοντάς τες. Έτσι, μετά το καλοκαίρι τα μαλλιά σας συνήθως είναι αφυδατωμένα, ταλαιπωρημένα και θαμπά. Το φθινόπωρο, λοιπόν, έχουν ανάγκη από ένα after-summer pampering. Φυσικά, η λύση έρχεται από τις σχετικές θεραπείες και τα εξειδικευμένα προϊόντα, που, χάρη στα συστατικά τους, όπως τα αμινοξέα, έχουν την ικανότητα να επιδιορθώνουν τους σπασμένους δεσμούς σε βαθύτερο επίπεδο, δουλεύοντας στον φλοιό και όχι μόνο στο επίπεδο της επιφάνειας των μαλλιών.

shutterstock-1141306019.jpg


1. Time for a Trim: Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον κομμωτή σας για να καθαρίσετε τις άκρες που κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται ταλαιπωρημένα και φθαρμένα.

2. Treat Your Scalp: Η υγεία της τρίχας ξεκινά από τη ρίζα, επομένως όσο πιο υγιείς είναι οι ρίζες σας, τόσο καλύτερα δείχνουν τα μαλλιά σας και ανταποκρίνονται στο styling και στα προϊόντα. Έτσι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσετε μια εβδομαδιαία αποτοξίνωση του τριχωτού της κεφαλής για να απαλλαγείτε από καθετί έχει συσσωρευτεί εκεί.

3. Focus on Repair: Το επόμενο βήμα είναι η περιποίηση των μαλλιών και η αντιμετώπιση της ζημιάς που προκλήθηκε σε αυτά το καλοκαίρι, με στόχο την αναδόμηση και τη θρέψη τους.

Δοκιμάστε:

• Την εβδομαδιαία τελετουργία damage remedy™ intensive restructuring treatment της Aveda με πρωτεΐνη κινόα, που συμβάλλει στη βαθιά αναδόμηση των μαλλιών, χαρίζοντάς τους υγεία, απαλότητα και δύναμη. Εμπλουτισμένη με πρωτεΐνες και λιπίδια με επανορθωτική δράση, εστιάζει στα σημεία που χρειάζονται φροντίδα, ενισχύοντας την τρίχα από τη ρίζα έως τις άκρες, ενώ το πλούσιο σε λιπίδια μίγμα από καστορέλαιο και έλαιο jojoba ενισχύει τη φυσική άμυνά της απέναντι στη μελλοντική φθορά.

• Το σαμπουάν Grown Alchemist Nourishing Shampoo, που χάρη στην απαλή και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σύνθεσή του αφήνει τα μαλλιά καθαρά, λαμπερά, γεμάτα θρέψη και ζωντάνια, ενώ είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους και ειδικά για όσα είναι αφυδατωμένα.

4. Mask Up: Το επόμενο βήμα για την περιποίηση και αναδόμηση των μαλλιών σας είναι μια κρεμώδης, πλούσια και μαλακτική μάσκα. Χρησιμοποιήστε την τακτικά, σίγουρα μια φορά την εβδομάδα (μπορεί και παραπάνω ανάλογα με τις ανάγκες σας) για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα και την αφυδάτωση.

Δοκιμάστε:

• Τη Nourish & Repair Hair Mask της Apivita, μια σύνθεση με ελιά και μέλι που προσφέρει εντατική και βαθιά θρέψη, ενώ παράλληλα αναδομεί και επανορθώνει τα ξηρά ταλαιπωρημένα μαλλιά, αφήνοντάς τα ενυδατωμένα και απαλά, ενώ μειώνει και την εμφάνιση φριζαρίσματος, κάτι στο οποίο συμβάλλουν το θυμαρίσιο μέλι και η αλόη.

• Την ιδιαίτερα συμπυκνωμένη μάσκα επανορθώσεως No. 8 Βοnd Intense Moisture Mask της Olaplex (Sephora) που ενυδατώνει, μαλακώνει και προσθέτει λάμψη, ενώ παρέχει έντονη υγρασία για τη θεραπεία της ταλαιπωρημένης τρίχας.

5. Oil Treatments: Τέλος, ένα σημαντικό κομμάτι της περιποίησης είναι οι εντατικές θεραπείες με λάδι, που έχουν στόχο την ενυδάτωση και την ενδυνάμωση των μαλλιών σας, χρησιμοποιώντας τες πριν από ή μετά το λούσιμο, σε νωπά ή στεγνά μαλλιά, ως τελική πινελιά λάμψης σε κάθε hair look.

Δοκιμάστε:

• Το Darphin L' Huile Revitalisante 3 in 1, ένα λάδι για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Τέσσερα αιθέρια και εννέα πολύτιμα φυτικά έλαια συνδυάζονται καλύπτοντας τέλεια τις ανάγκες της ομορφιάς μας κάθε εποχή του χρόνου, ενώ βοηθά στην αποφυγή θραύσης των τριχών και στην άμεση θρέψη τους.

• Το Νuxe Huile Prodigieuse, το best-seller ξηρό λάδι για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά, που ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει καθώς είναι πλούσιο σε φυτικά έλαια και βιταμίνη Ε. Χρησιμοποιήστε το ως μάσκα πριν από το σαμπουάν για έντονη θρεπτική δράση.

1

No. 8 Βοnd Intense Moisture Mask της Olaplex, Sephora BUY HERE

2

Grown Alchemist Nourishing Shampoo BUY HERE

3

Darphin L' Huile Revitalisante 3 in 1 BUY HERE

4

Damage remedy™ intensive restructuring treatment Aveda BUY HERE

5

Νuxe Huile Prodigieuse BUY HERE

6

Nourish & Repair Hair Mask της Apivita BUY HERE

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023