fbpixel

Search icon
Search
Flawless skin:  Τι πρέπει να κάνετε καθημερινά, τι εβδομαδιαία και τι μηνιαία
FACE & BODY

Flawless skin: Τι πρέπει να κάνετε καθημερινά, τι εβδομαδιαία και τι μηνιαία

Η κάθε διαδικασία απαιτεί τη δική της επαναληψιμότητα


Στην εποχή των δωρεάν πληροφοριών και της απόλυτης ενημέρωσης γνωρίζετε περισσότερα από ποτέ για το πώς να φροντίζετε το δέρμα σας. Οι δερματολόγοι έγιναν οι καλύτεροι φίλοι σας και οι beauty experts η δική σας on-the-go επιλογή για εύκολη πρόσβαση σε όλα όσα αφορούν την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Παρόλα αυτά -αμέτρητα προϊόντα και αρκετές διαθέσιμες θεραπείες μετά- είναι βέβαιο πως χρειάζεστε και εσείς έναν οδηγό για το χρονοδιάγραμμα πάνω στο οποίο μπορείτε να κινηθείτε. Αν, λοιπόν, έχετε ένα καλάθι αγορών γεμάτο ορούς, ενυδατικές κρέμες και απολεπιστικά διαβάστε τον παρακάτω χρήσιμο οδηγό.

Τι να κάνετε καθημερινά

derma-peripoihsh-2.jpg

1. Καθαρισμός κάθε βράδυ: Το δέρμα σας μπορεί να επιβιώσει αν παραλείψετε μερικές φορές το πρωινό πλύσιμο αλλά το ίδιο δεν ισχύει για τη βραδινή ρουτίνα. Ο καθαρισμός του μακιγιάζ, του αντιηλιακού, των ριπών και του λαδιού που  γεμίζουν στους πόρους σας είναι απαραίτητος. Προτιμήστε το μικκυλιακό νερού: Καθαρίζει, αφαιρεί το μακιγιάζ και ενυδατώνει σε ένα βήμα χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά μόρια - μικκύλια - που τραβούν τη βρωμιά και το λάδι έξω από τους πόρους σας. Αν προτιμάτε να κάνετε διπλό καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με βάση το λάδι για να "σπάσετε" το μακιγιάζ και το αντηλιακό, ακολουθούμενο από ένα αφριστικό καθαριστικό.

2. Φορέστε αντηλιακό:  Ναι, όλοι έχετε ακούσει τις προειδοποιήσεις και εξακολουθείτε να μπαίνετε στον πειρασμό να βγαίνετε έξω χωρίς αυτό. Κάνοντας μια γρήγορη επανάληψη θα δείτε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία είναι πίσω από τη φωτογήρανση, τη φλεγμονή και τον καρκίνο του δέρματος. Συνίσταται, λοιπόν, εφαρμογή με προστασία UVA και UVB και SPF 30. 

3. Περάστε κάποια βήματα: Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να κάνετε τα πάντα κάθε μέρα. Αντ 'αυτού, εστιάστε σε αυτό που χρειάζεται το δέρμα σας τη συγκεκριμένη στιγμή. Χρειάζεται ενυδατική κρέμα για την καταπολέμηση της ξηρότητας ή μ΄της απαιτείται να βάζετε καθημερινά τη συνταγή για την ακμή που σας χορήγησε ο δερματολόγος; Οι ανάγκες του δέρματός σας μπορεί να αλλάξουν ​​λόγω του κλίματος, της εποχής, του καιρού και της ηλικίας. Εάν ξυπνήσετε μια υγρή ημέρα και δεν αντέχετε τη σκέψη να εφαρμόσετε τη συνηθισμένη πλούσια ενυδατική σας, παραλείψτε το! Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο πράγμα κάθε μέρα. Άλλωστε, η ρουτίνα σας  πρέπει να είναι ευχάριστη και χαλαρωτική.

Τι να κάνετε εβδομαδιαία

derma-peripoihsh.jpg

1. Δοκιμάστε την απολέπιση: Δεν πρέπει όλοι να κάνουν απολέπιση στο δέρμα τους, αλλά ακόμη και με τακτικό καθαρισμό, τα στρώματα νεκρού δέρματος μπορούν να συσσωρευτούν στην επιφάνεια, αφήνοντας το πρόσωπο σας να έχει την αίσθηση τραχύτητας και θαμπότητας. Η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει το βοηθήσει για να απαλλαγεί από αυτά τα χαρακτηριστικά και να δείξει πιο φωτεινό στη στιγμή. Ακόμη θα μειώσει την πιθανότητα απόφραξης των πόρων. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο ενός χημιού απολεπιστικού με AHA ή ΒΗΑ.

2. Αποφράξτε τους πόρους σας: Ελέγξτε την κατάσταση των πόρων σας: Η μύτη σας γεμίζει με σπυράκια και σμηγματογόνες ίνες; Ακόμα κι αν δεν πρέπει να προσπαθήσετε να τα εξαγάγετε μόνοι σας, οι κορεσμένοι πόροι είναι ενοχλητικοί και εντείνουν το πρόβλημα της ακμής. Μια καθαριστική μάσκα προσώπου, όπως μια μάσκα με άργιλο ή άνθρακα ή ένα απαλό μασάζ λαδιού μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τα φράγματα και να αλλάξετε την εμφάνιση των πόρων σας. 

Τι πρέπει να κάνετε μηνιαία

1. Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης: Από τις μάσκες προσώπου έως του ορούς, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε προϊόντα μετά από τη λήξη τους. Μία φορά το μήνα, ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων σας για οτιδήποτε πρόκειται να πεταχτεί. Αναπτύσσονται βακτήρια ή μολυσματικοί παράγοντες που ευδοκιμήσουν στο στις ανοιχτές συσκευασίες. Εξετάστε, λοιπόν, το ενδεχόμενο απόρριψης αυτών των προϊόντων μετά από έξι μήνες χρήσης.

2. Αυτοέλεγχος δέρματος: Μια μηνιαία αυτοεξέταση του δέρματος για να εντοπιστούν τυχόν αλλαγές είναι απαραίτητη. Με αυτό τον τρόπο θα αποφασίσετε αν κάτι απαιτεί τη συμβουλή ενός δερματολόγου και θα κινηθείτε αναλόγως. 

Τι πρέπει να αφήνετε στους ειδικούς

derma-peripoihsh-3.jpg

1. Τα χημικά peelings: Η εβδομαδιαία απολέπιση είναι κάτι διαφορετικό από τα χημικά peeling που οδηγούν το δέρμα σας στο ξεφλούδισμα. Άλλωστε, το γλυκολικό οξύ, που ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα απολεπιστικά άλφα-υδροξυ οξέα, προκαλεί αυξημένη φωτοευαισθησία που μπορεί να διαρκέσει έως μια εβδομάδα. Λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές συγκεντρώσεις και τον αυξημένο κίνδυνο βλάβης αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο γραφείο ενός επαγγελματία. 

2. Συμπίεση και σπάσιμο των φραγμένων πόρων: Αν ξυπνήσετε ένα πρωί και έχετε μια ανεπιθύμητη κηλίδα αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να επιχειρήσετε να την αφαιρέσετε μόνοι σας. Όσο δελεαστικό και αν σας ακούγετε, επισκεφτείτε το δερματολόγο σας καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να καταλήξετε με κάποια μόλυνση.