fbpixel

Search icon
Search
Fitness Rules:  Tips για να «εκτοξεύσετε» τις καύσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας
WELLNESS

Fitness Rules: Tips για να «εκτοξεύσετε» τις καύσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας

Κάψτε τις διπλάσιες θερμίδες ακολουθώντας τα πιο απλά βήματα!


Απώλεια βάρους. Ένα «αγκάθι», αν θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, που «πονάει» και ταλανίζει τις περισσότερες γυναίκες. Πόσες είναι οι φορές που η ζυγαριά έχει κολλήσει και δείχνει ακριβώς το ίδιο νούμερο, εδώ και αρκετό καιρό; Πόσες είναι οι στιγμές απογοήτευσης και ανησυχίας για το αν, τελικά, θα καταφέρετε να κατακτήσετε τον στόχο σας; Αν και έχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές πως τα κιλά μας δεν μας ορίζουν, οφείλουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας και να φροντίζουμε πάντα τόσο την ψυχική, όσο και την σωματική μας υγεία. Σχετικά με την τελευταία, λοιπόν, το σημερινό μας θέμα είμαστε σίγουρες πως θα σας συναρπάσει, καθώς θα αναλύσουμε μαζί όλους τους πιθανούς και απλούς τρόπους, με τη συμβολή των οποίων μπορείτε να εκτοξεύσετε την καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας στο άψε σβήσε. Ας ξεκινήσουμε!

Συνεχείς εναλλαγές

shutterstock-1153360258.jpg

Η μονοτονία δεν «σκοτώνει» μόνο το ενδιαφέρον μας, αλλά αναστέλλει και την έντονη θερμιδική καύση, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εναλλάσσετε όσο το δυνατόν συχνότερα μπορείτε τόσο το είδος της εκγύμνασης που ακολουθείτε, όσο και την ένταση των ασκήσεων του προγράμματος σας. Αξίζει να υπογραμμίσουμε σε αυτό το σημείο πως το σώμα μας «συνηθίζει» και ακολουθεί μια συγκεκριμένη πεπατημένη, χωρίς να θέτει επαναλαμβανόμενα challenges και, φυσικά, δίχως να φτάνει στα όρια του. Επομένως, αυτό είναι το σημείο - κλειδί, στο οποίο πρέπει να δώσετε βάση!

Aerobic, my love

shutterstock-419353927.jpg

Η πολυαγαπημένη αεροβική άσκηση, οφείλει να λάβει δεσπόζουσα θέση στο πρόγραμμα της εκγύμνασης σας. Προτιμήστε ασκήσεις υψηλής έντασης (HIIT) και επωφεληθείτε από τον αυξημένο ρυθμό των καρδιακών σας παλμών που συνεπάγεται και την θερμιδική καύση. Έτσι, αν προσπαθείτε να χάσετε το περιττό σωματικό βάρος με κάθε δυνατό τρόπο, δεν έχετε παρά να στραφείτε στο aerobic, στο οποίο πρέπει να αφιερώνετε το 60% του χρόνου της προπόνησης σας, ενώ το υπόλοιπο 40% στα βάρη ή σε άλλου είδους άσκηση. Ταυτόχρονα, χρειάζεται να γνωρίζετε πως και τα βάρη είναι βασικά, αφού με αυτά θα μπορέσετε να χτίσετε και να ενδυναμώσετε κατά πολύ τον μυϊκό σας ιστό, ενώ θα μπορέσετε να ξεφορτωθείτε και το λίπος.

Προσοχή στα διαλείμματα

shutterstock-756932065.jpg

Ναι, φυσικά και τα διαλείμματα είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας και δε χρειάζεται να τα παραλείπετε ποτέ, αφού τότε έχετε τη δυνατότητα να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να αναπνεύσετε αργά και σταθερά λιγάκι παραπάνω. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει ποτέ να το παρακάνετε με τον χρόνο που αφιερώνετε σε αυτά, καθώς λίγα δευτερόλεπτα (15-30 ανάλογα με τον τύπο της προπόνησης που ακολουθείτε) αρκούν. Ταυτόχρονα, όλες εσείς που ακολουθείτε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης, χωρίς να παίρνετε “ανάσα”, σταματήστε τώρα τη δεδομένη συνήθεια, γιατί θέτετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας και ταλαιπωρείτε υπέρμετρα το σώμα σας, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Τα μικρά και συχνά διαλείμματα δεν είναι χαμένος χρόνος!

Εν τέλει, αν θέλετε να αυξήσετε την καύση των θερμίδων που έχετε λάβει, κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα προαναφερθέντα μυστικά κάθε φορά που έρχεται η ώρα να γυμναστείτε. Μην καταπονείτε το σώμα σας, αλλά αγαπήστε το, φροντίστε το και σεβαστείτε το κάθε ημέρα, λεπτό και ώρα που περνά. Προσπαθήστε για το καλύτερο και πετύχετε όλους σας τους στόχους με πειθαρχία, υπομονή, θέληση και επιμονή.

Don’t let your mind bully your body!