fbpixel

Search icon
Search
First date rules: 5+1 bad signals που δεν πρέπει να αγνοήσετε στο πρώτο ραντεβού
LIFE & CAREER

First date rules: 5+1 bad signals που δεν πρέπει να αγνοήσετε στο πρώτο ραντεβού

Ο απόλυτος οδηγός προκειμένου να γνωρίζετε πού βασίζετε...


Η αλήθεια είναι πως το πρώτο ραντεβού, αποτελεί μία αρκετά αγχώδη... κατάσταση για τους περισσότερους από εμάς. Όταν το προγραμματίζει κανείς -κι όσο περισσότερο πλησιάζει αυτό- είναι φυσικό το κάθε άτομο να επιθυμεί όλα να εξελιχθούν καλά και να δημιουργηθεί -παράλληλα- μια καλή εντύπωση, με σκοπό να υπάρξει και μελλοντική συνέχεια στη σχέση. 

Προφανώς, σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι σύμμαχος το υπερβολικό άγχος κι αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι, είναι πως το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό στον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί μας, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Από εκεί και πέρα, σε δεύτερη φάση, είναι σημαντικό να κάνετε focus στον εν δυνάμει σύντροφό σας και να δώσετε προσοχή σε συγκεκριμένα σημεία. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποια ακριβώς είναι αυτά...

Μερικά σημάδια έχουν τη σημασία τους

Μιλάει πολύ για τις πρώην;

Δεν υπάρχει -πραγματικά- κάτι πιο ενοχλητικό από τη συχνή αναφορά στους πρώην στο πρώτο ραντεβού κι ακόμη κι αν σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζει με... αναγκαίο κακό, είναι κάτι που μπορεί να λειτουργήσει και σαν "καμπανάκι" όταν γίνεται σε υπερβολικό βαθμό. Είναι σημαντικό -συνεπώς- ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί σας να αρκεστεί στις απαραίτητες λεπτομέρειες και πληροφορίες κι όπως σε όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή, έτσι και σε αυτήν, χρειάζεται να υπάρχει ένα μέτρο. Η πολύ συχνή αναφορά κι ο υπερθεματισμός, μπορεί να σημαίνουν πως πολύ απλά το πρόσωπο αυτό δεν έχει ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση του, γι' αυτό και θυμάται πολλές από τις στιγμές που βίωσε μέσα σε αυτήν.

shutterstock-2306079213.jpg

Η κάθε έκφραση έχει τη δική της αξία

Προχωρώντας σε ένα second step, είναι σημαντικό εκτός από να εξεταστεί το πόσο πολύ μιλάει ο -υποθετικά- μελλοντικός σας σύντροφος για τις πρώην σχέσεις του, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στον τρόπο με τον οποίο μιλάει και εκφράζεται γενικότερα γι' αυτές. Μπορεί να το θεωρείτε υπερβολικό ή κάτι... extra, ωστόσο, οι λέξεις που επιλέγει ένα άτομο, στην προσπάθειά του να μιλήσει για έναν άλλον άνθρωπο με τον οποίο έχει μοιραστεί συγκεκριμένες στιγμές σε άλλη φάση της ζωής του, δείχνει πολλά για τον δικό του χαρακτήρα και το πώς αντιμετωπίζει τα πρόσωπα που βρίσκονται/βρίσκονταν στην καθημερινότητά του. Προσοχή και σε αυτό λοιπόν...

Μοιάζει εγωκεντρικός;

Ένας άνθρωπος που θέλει συνεχώς να μιλάει για τον εαυτό του και δε δείχνει διάθεση να αναφερθεί σε οτιδήποτε ή ακόμη περισσότερο, σε οποιονδήποτε άλλον, είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ικανός σε άλλες στιγμές της καθημερινότητάς του να δώσει την απαραίτητη προσοχή σε σημαντικές καταστάσεις που ενδεχομένως θα απασχολήσουν εσάς. Προσπαθήστε να αναπτύξετε μία ώριμη κουβέντα με τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας, ακούγοντας τις απόψεις του και καταθέτοντας κι εσείς τις δικές σας και σε περίπτωση που δεν κάνει καν την προσπάθεια να σας ακούσει, σας διακόπτει και δε σας δείχνει την απαραίτητη προσοχή και σεβασμό, τότε κάτι δεν πάει καλά. 

Ασχολείται με το κινητό του;

Ναι, σαφώς τα social media αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ναι, σαφώς για όλους μας αποτελεί μία σταθερή συνήθεια, που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ειδικά σε ένα first date, όπου δύο άνθρωποι κάνουν μία πρώτη προσπάθεια να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, θα πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη συγκέντρωση και προσοχή σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς, δεν είναι καθόλου όμορφο, ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί σας να περνάει την περισσότερη ώρα και να αφιερώνει τον χρόνο του στο smartphone του, παρά σε εσάς. Είστε και είναι εκεί για να σας γνωρίσει και να τον γνωρίσετε κι αυτό, θα πρέπει να είναι το μοναδικό που σας απασχολεί και τους δύο εκείνη τη στιγμή.

shutterstock-443007352.jpg

Τι γίνεται με τους φίλους του;

Εννοείται πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο χαρακτήρα και δε διαχειρίζονται το χρόνο και την καθημερινότητά τους με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα και μερικά δεδομένα που λειτουργούν σαν... καμπανάκι σε κάθε περίπτωση κι ένα από αυτά, αφορά και το κομμάτι των φίλων. Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι extra κοινωνικοί και να έχουμε έναν τεράστιο κύκλο γνωριμιών, ωστόσο, σε περίπτωση που παρατηρήσετε μέσα από τις συζητήσεις σας πως ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί σας δεν έχει φίλους και δεν τον ενδιαφέρει γενικότερα να έχει έναν σταθερό κύκλο, τότε ίσως είναι η στιγμή να κάνετε μερικές δεύτερες σκέψεις. Όλο αυτό, μπορεί να δείχνει ενδεχομένως πως το άτομο αυτό δυσκολεύεται αρκετά -ή και δεν επιθυμεί- να δημιουργήσει σχέσεις κι ισχυρούς δεσμούς κι αυτό, μπορεί μελλοντικά να επηρεάσει και εσάς.

Πώς αντιμετωπίζει τους γύρω του;

Last but not least. Πόσες φορές έχει τύχει να βρεθείτε σε μία παρέα, όπου ένα από τα μέλη της -ή και περισσότερα- έχουν συμπεριφερθεί με άσχημο τρόπο στους ανθρώπους που κάνουν απλά τη δουλειά τους, στον χώρο που βρίσκεστε; Το ίδιο ακριβώς ισχύει και σε ένα πρώτο ραντεβού. Δώστε προσοχή στον άνθρωπο που πρόκειται να αποτελέσει την σχέση σας και στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται γενικότερα στον χώρο. Είναι ευγενικός και απευθύνεται με χαμόγελο στους απέναντί του ή μοιάζει δύστροπος και δε δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό; Πολύ-πολύ σημαντικό κι αυτό, για το παρόν και το μέλλον...