fbpixel

Search icon
Search
ESCAPE

Fine Dining News: Το νέο γαστρονομικό project που παρουσιάζει ο Γιώργος Παπαδόπουλος στη Χαλκιδική

Μια γαστρονομική πρόκληση στάθηκε η αφορμή για να επιστρέψουμε στο πανέμορφο Miraggio Thermal Spa Resort


Fine Dining News: Το νέο γαστρονομικό project που παρουσιάζει ο Γιώργος Παπαδόπουλος στη Χαλκιδική

Υπάρχουν κάποια «κομμάτια» γης στην Ελλάδα που βρέχονται από θάλασσα και συμπυκνώνουν μια τόσο «επίγεια» αίσθηση της ζωής. Πλασμένα από κάθε θεό, φτιάχτηκαν για να σας τα δίνουν όλα αυτά τα απλά και ωραία στον υπερθετικό: πράσινο, ζεστή άμμο, παραλίες ατέλειωτες να χάνεστε, φαγητό νόστιμο, πρώτη ύλη, ηρεμία. Για να σας προσγειώνουν και να σας επαναφέρουν σε μια «κανονικότητα». Σε ένα σκηνικό που θέλετε να βρίσκεστε. Η Χαλκιδική είναι ένα από αυτά τα κομμάτια γης. Έχει κάτι για όλους. Κι όσα χρόνια και να περάσουν από πάνω της θα παραμένει διαχρονική για αυτά που έχει να προσφέρει.

6-32.jpeg

Όταν το Miraggio Thermal Spa Resort μπήκε στο χάρτη των 5*-θέρετρων της Ελλάδος, επιλέγοντας το Κάνιστρο στο Παλιούρι ως τοποθεσία, είχε όλα τα φόντα για να ανέβει στο podium και να γίνει πόλος έλξης. Κάντε εικόνα μια έκταση 136 στρεμμάτων, στην πλαγιά του λόφου που υπάρχει σε εκείνο το σημείο της περιοχής. Και πραγματικά ίσως αυτό να είναι το εντυπωσιακότερο κομμάτι της όλης εμπειρίας. Το μάτι χάνεται στον ορίζοντα κοιτώντας προς το Άγιο Όρος και τον κόλπο του Τορωναίου. Τα νερά είναι ζεστά και η παραλία 800 μέτρων που εκτείνεται στο ακρωτήρι στο Κάνιστρο, απέχει ελάχιστα –κυριολεκτικά-, βήματα από τις πισίνες. Κοινώς; Τα έχετε όλα. Ή τουλάχιστον αρκετά ώστε να έρθετε σε ένα momentum προσωρινής ευφορίας.

69164939-2304400669672871-4273470215884374016-o.jpg

Σε επίπεδο υποδομών, δεν υπήρχαν ημίμετρα: 5 a-la-carte εστιατόρια, εξαιρετικά νόστιμο φαγητό, ατελείωτες επιλογές σε επίπεδο πρωινού, health bar, pool/beach bar, lobby bar, wine bar με αρκετά ιδιαίτερες ετικέτες Παλαιού και Νέου Κόσμου που σετάρονται γευστικά με διαφόρων ειδών premium κοπές κρεάτων. Αλλά και ιδιωτική μαρίνα, ένα super πολυτελές Thermal Spa χωροθετημένο στο κέντρο του resort πάνω σε μια φυσική υπόγεια θερμή πηγή με δύο πισίνες θαλασσοθεραπείας, η μία εκ των οποίων καταλήγει έξω από το κτίριο σε μια infinity pool, ξεχωριστή πτέρυγα με 48 σουίτες με ιδιωτική πισίνα και αποκλειστικά προνόμια, εξαιρετικά amenities και sur-mesure υπηρεσίες.

interiors-5-of-12.jpeg

Σας κάνω αυτή την εισαγωγή, για έναν και μόνο λόγο: γιατί ανήκω στη συνομοταξία όλων εκείνων που κάθε φορά που ταξιδεύουν έχουν την αίσθηση πως καμία εμπειρία, είτε σας βρίσκει στα πιο σπουδαία θέρετρα του πλανήτη, είτε στα πιο mainstream και αδιάφορα καταλύματα 2 αστέρων, δε μπορεί να εκτιμηθεί αν δε βιώσετε ολιστικά όλο αυτό που σας δίνει η τοποθεσία, οι άνθρωποι, και η ίδια η υποδομή. Όλα είναι κομμάτι της εμπειρίας. Το πιο umami πιάτο μπορεί να χάνει κάτι από τη μαγεία και την απόλαυση αν δε σας περιποιηθούν ανάλογα οι σωστοί άνθρωποι. Το πιο comfort και high lux δωμάτιο δε θα σας κάνει να αφεθείτε, αν το service δεν ανταποκριθεί ανάλογα. Η αρτιότερη υποδομή χάνει πρόσημα όταν η τοποθεσία δε βοηθάει.

Gastronomia: The Memories Philosophy Concept

Από την πρώτη φορά που επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο resort όταν πρωτοάνοιξε μέχρι και σήμερα έχουν περάσει γύρω στα τρία χρόνια. Πέρα από όλα όσα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει, έχει ένα εξαιρετικά δυνατό χαρτί που ανεβάζει τα πρόσημα: Οι γεύσεις του. Φέτος, και με αφορμή μια φρέσκια γαστρονομική προσέγγιση, βρήκαμε μια καλή δικαιολογία για να επιστρέψουμε με αρκετά ανεβασμένες προσδοκίες και ωραία περιέργεια.

chef-miraggio20-s2gIM.jpg


Ίσως γιατί το signature μενού και των 5 εστιατορίων φέτος έχει σχεδιαστεί από τον σεφ Γιώργο Παπαδόπουλο και το concept έχει ταξιδιάρικες διαθέσεις. Υπάρχει νοσταλγία και μια πιο συναισθηματική προσέγγιση του φαγητού. Όσοι έχετε δοκιμάσει πιάτα του, γνωρίζετε ότι ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων της κουζίνας που δε φλυαρούν και ποντάρουν περισσότερο στην ειλικρίνεια, παρά στη «φασαρία», στην επίδειξη, στο πυροτέχνημα. Τι σημαίνει αυτό; Χρήση ποιοτικών πρώτων υλών και μαγείρεμα τόσο, ώστε αυτές να αναδεικνύονται. Για προσγειωμένους gourmands. Αν τον ρωτήσετε θα σας πει ότι το συγκεκριμένο concept στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ήταν και ο λόγος-πρόκληση που επέστρεψε από την Αμερική. 

Οι «Γεύσεις μνήμης – Memories Philosophy» -έτσι ονομάστηκε το νέο γαστρονομικό concept- είναι κομμάτι της όλης εμπειρίας, στο συγκεκριμένο θέρετρο. Με μια πρώτη γεύση, θα σας πω ότι αν σας εξιτάρει το σενάριο του να δοκιμάζετε πιάτα φτιαγμένα και μαγειρεμένα με παραδοσιακό τρόπο, είστε στο σωστό σημείο. Τα υλικά που ο Γιώργος θα ντύσει τα πιάτα, θα είναι βιολογικά και μέσα στην εποχή τους. Δε θα υπάρχουν «αλχημείες» ως προς την καταγωγή και την ποιότητα. Κάθε πιάτο και μια προέλευση. Μια τοπική έμπνευση από προϊόντα της Χαλκιδικής που ξεκινάνε από τον πιο μικρό παραγωγό και καταλήγουν στον μεγαλύτερο, και μαγείρεμα όπως αυτό ορίζει η παράδοση.

thumbnail-3.jpg
47188727-1883488145097461-2780507874051227648-o-rVuCf.jpg

Κι εδώ είναι που μπαίνει το συναίσθημα αλλά και η πρόκληση. Κάνετε διακοπές σε ένα ultra lux θέρετρο, μόνος ή με παρέα, με την οικογένειά σας, και ό,τι δοκιμάζετε σε επίπεδο γεύσης σας θυμίζει κάτι από τις γεύσεις που μάθατε όσο ήσασταν παιδιά. Γεύεστε και αντιλαμβάνεστε τα ίδια συστατικά, απλώς με «πειραγμένη» ή αν θέλετε με μια πιο εξελιγμένη μορφή. Μια απλότητα, προσεκτική. Όπως τον τηγανητό, νόστιμο γαύρο με την αέρινη σκορδαλιά και τις τραγανές, σπιτίσιες τηγανητές πατάτες  που έφτιαχνε η μητέρα του Γιώργου. Σήμερα, αυτή η τόσο παιδική και καθαρή του γεύση ραφινάρεται και παρουσιάζεται -όπως θα δείτε σε επερχόμενα γαστρο-project- σε μια πολύ εντυπωσιακή εκδοχή, πάνω σε τραγανή πατάτα, με τσιπς από φύκια, χαβιάρι από ελαιόλαδο και αφρό από σκορδαλιά. Κρατώντας δηλαδή τη σπιτική ζεστασιά και προσθέτοντας τις νέες τεχνοτροπίες και τους γευστικούς συνδυασμούς που έχει κατακτήσει στην πορεία.

Η πρόκληση βέβαια είναι διπλή. Έχεις να κατακτήσεις και να κερδίσεις σε επίπεδο γεύσης τον Έλληνα που έχει ανάλογες μνήμες στις γεύσεις, αλλά ακόμη περισσότερο, να δώσεις μια αίσθηση εντοπιότητας σε ανθρώπους με εντελώς διαφορετικές κουλτούρες και καταβολές που ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο. Δε θα σας πω περισσότερα. Ο ίδιος ο προορισμός άλλωστε μιλάει από μόνος του. Και το ίδιο νομίζω θα συνεχίσει να ισχύει και για τις γεύσεις. 

1-vaT60.jpg

Κρατήστε μόνο ότι έρχονται κ' αλλά ωραία γαστρό-concept όπως το Miraggio Chef's Table, με πρώτο και δυνατό καλεσμένο του Γιώργου Παπαδόπουλου για αυτή τη σεζόν τον Πάνο Ιωαννίδη ο οποίος είπε το ναι στο κάλεσμα του Σεφ. Το Σάββατο 11 Ιουλίου, οι δύο σεφ θα μας προσφέρουν γεύσεις που έχουν ανασύρει από τις μνήμες της παιδικής τους ηλικίας, ταξιδεύοντάς μας από το χθες στο σήμερα μέσα από ένα μενού 6 πιάτων.

Ο Πάνος Ιωαννίδης

Κάντε την έρευνά σας, αξίζει!

Info: 

Site: www.miraggio.gr

Fb: Miraggio Thermal Spa Resort

Instagram: @miraggiothermalspa