fbpixel

Search icon
Search
Φεύγετε για διακοπές; 5+1 last minute δουλειές που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας
INTERIORS

Φεύγετε για διακοπές; 5+1 last minute δουλειές που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας

Αφήστε τους προσωπικούς σας χώρους καθαρούς και νιώστε απόλυτη ασφάλεια!


Η σκέψη πως κάτι μπορεί να έχετε ξεχάσει είναι αυτή που πολλές φορές στερεί μερική από την απόλαυση των διακοπών σας, μέχρι τουλάχιστον να σιγουρευτείτε πως όλα είναι τακτοποιημένα. Όσες φορές κι αν κάνετε check σε κάθε χώρο του σπιτιού σας, πάντα θα έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως μπορεί κάποια αρμοδιότητα να σας έχει διαφύγει, γι' αυτό λοιπόν εμείς συγκεντρώσαμε όλες τις last minute δουλειές που πρέπει να κάνετε πριν αφεθείτε στο απόλυτο summer mood.

Μάθετε ποιες είναι αυτές, πραγματοποιήστε τες και νιώστε ασφαλείς για όσα πρόκειται να αφήσετε για λίγο πίσω σας!

1. Βάλτε σε τάξη το ψυγείο & τα τρόφιμά σας

1-8SOnY.jpg

First of all, αποφύγετε να επισκεφθείτε το super market για τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την αναχώρησή σας, εκτός εάν θέλετε να προμηθευτείτε πράγματα για το ταξίδι. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει λόγος να γεμίσετε το ψυγείο και τα ράφια σας με τρόφιμα που θα παραμείνουν για μέρες ανέγγιχτα, ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα που χαλούν εύκολα από τη στιγμή που θα ανοιχτούν. Εξοπλιστείτε μόνο με ό,τι χρειάζεστε, προκειμένου να μην αναγκαστείτε να πετάξετε ολόκληρες συσκευασίες ή φρέσκα φρούτα και λαχανικά αφότου επιστρέψετε.

2. Καθαρίστε προσεχτικά 

velvet-minimal-bedroom-inspiration-stoleninspirationcom-nz-fashion-lifestyle-blogger-3.jpg

Είναι πραγματικά άσχημο το να γυρίσετε από τις διακοπές σας και να αντικρίσετε ένα σπίτι γεμάτο σκόνη, ασκούπιστο και με βρώμικα σεντόνια. Κρατήστε, λοιπόν, αυτό στο μυαλό σας και καθαρίστε με προσοχή ένα προς ένα τα δωμάτια, απομακρύνοντας τη σκόνη και τακτοποιώντας τα προσωπικά σας αντικείμενα. Ακόμα, αλλάξτε σεντόνια και μαξιλαροθήκες, ώστε να τα βρείτε ολόφρεσκα όταν γυρίσετε. Plus, αφήστε για αρκετές ώρες ανοιχτά τα παράθυρα για να ανακυκλωθεί ο αέρας, διότι θα παραμείνουν για αρκετές μέρες κλειστά.

3. Περιποιηθείτε τα φυτά σας

83727826a3a887801dfe990a72012f70.jpg

Να και κάτι που πολλές φορές δεν περνάει από το μυαλό σας. Φρόντισε να ποτίζονται τα φυτά σας όποτε και όσο πρέπει, είτε ενεργοποιώντας μια συσκευή αυτόματου ποτίσματος είτε δίνοντας τα κλειδιά σας σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο που θα αναλάβει αυτήν τη διαδικασία. Επίσης, κατεβάστε τις πολύ βαριές γλάστρες από τα κάγκελα και τα πρεβάζια σας, σε περίπτωση κάποιου δυνατού αέρα ή μιας βροχόπτωσης.

4. Καθαρίστε την επιφάνεια της κουζίνας σας

2-V3L9X.jpg

Αυτοί οι μικροσκοπικοί λεκέδες και τα ψίχουλα που δεν εντοπίζονται με γυμνό μάτι, μπορεί να σταθούν ως αφορμή για να συσσωρευτούν ζωύφια στους πάγκους της κουζίνας σας, κάτι το οποίο κανείς δε θα ήθελε να φανταστεί. Καθαρίστε καλά όλους τους πάγκους με λευκό ξύδι ή κάποιο ειδικό απορρυπαντικό, ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά κι έπειτα καθαρίστε όσο το δυνατόν καλύτερα τον φούρνο σας μαζί με την εστία του, σε περίπτωση που έχουν στάξει λύπη από τα ψησίματα.

5. Ασφαλίστε την κατοικία σας

800-milano-sink-portrait-01.jpg

Κι επειδή τα αναπάντεχα μπορούν να καταστρέψουν τις διακοπές σας, μην ξεχάσετε να κατεβάσετε τον γενικό του νερού, καθώς και όλες τις ασφάλειες. Σε περίπτωση, βέβαια, που έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία του αυτόματου ποτίσματος δεν μπορείτε να κλείσετε την παροχή νερού. Αφαιρέστε, επίσης, όλες τις πρίζες από κάθε παροχή ρεύματος σε όλους τους χώρους και απομακρύνετε οτιδήποτε εύφλεκτο από ηλεκτρονικές εστίες.

6. Μην παραλείψετε τους εξωτερικούς σας χώρους

4a785d3f2cd2edc107cef459e7c6f8ba.jpg

Από τις τελευταίες αλλά εξίσου σημαντικές αρμοδιότητές σας είναι πραγματοποιήσετε τις κατάλληλες ενέργειες στο μπαλκόνι και τον κήπο σας, έτσι ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Απομακρύνεται όλα τα έπιπλα κήπου που μπορούν να μετακινηθούν και τοποθετήστε τα σε κάποιον στεγαζόμενο χώρο, για να είστε βέβαιοι πως σε περίπτωση βροχή θα μένουν προστατευμένα για όσο θα λείπετε. Ακόμα και ο ήλιος μπορεί να καταστρέψει τα έπιπλά σας, διότι εύκολα μπορούν να ξεβάψουν και να αλλοιωθούν ειδικά εάν είναι δημιουργημένα από ξύλο. Επιπλέον μαζέψτε τις τέντες ή οποιαδήποτε κατασκευή σκίασης έχετε εγκατεστημένη, όπως επίσης και τα χαλιά εξωτερικού χώρου.