fbpixel

Search icon
Search
Festive SKG: Το πιο ενημερωμένο calendar με ξεχωριστές εκδηλώσεις στην πόλη
MAGAZINE

Festive SKG: Το πιο ενημερωμένο calendar με ξεχωριστές εκδηλώσεις στην πόλη

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη


Όπως τα εορταστικά advent calendars αποκαλύπτουν εκπλήξεις, σας δίνουμε μία πρόταση για κάθε μέρα, από την εβδομάδα που ξεκινούν οι γιορτές μέχρι να φτάσει το νέο έτος, για να απολαύσετε ό,τι μαγικό φιλοξενεί φέτος η Θεσσαλονίκη.

19/12

0077-scaled.jpg

Η εβδομάδα των φετινών γιορτών ξεκινάει με κάλαντα! Χριστούγεννα στο Μέγαρο, και η Νεανική Χορωδία Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης ζεσταίνει τις καρδιές μας με τα πιο μελωδικά παραδοσιακά άσματα, τραγουδώντας ευχές και παινέματα για καλή τύχη τη νέα χρονιά. Τη βραδιά επιμελείται ο ΟΜΜΘ και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης.

20/12

asterokosmos.jpg

Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο χριστουγεννιάτικο πάρκο είναι πάλι κοντά μας! O Αστερόκοσμος επιστρέφει στο Διεθνές ΕκθεσιακόΚέντρο Θεσσαλονίκης, σκορπώντας τη χαρά κάθε μέρα μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023. Ένα λαμπερό υπερθέαμα, με15 παιχνίδια λούνα παρκ, 2 παγοδρόμια, αλλά και παραστάσεις, συναυλίες, δρώμενα και πολλές εκπλήξεις, μας περιμένει φέτος ακόμη πιο συναρπαστικό!

21/12

relic-photo-by-miltos-athanasiou-001.jpg

Ημέρα πρεμιέρας στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) για τους «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη, οι οποίοι θα συγκλονίσουν το κοινό της πόλης, παραθέτοντας τρεις μόνο παραστάσεις για τις γιορτές (21-23 Δεκεμβρίου). Στη σκηνή, το σκοτάδι συναντά το φως, η σοβαρότητα και ο σαρκασμός εναλλάσσονται, όσο ένα σύμπαν παλαιότερο από τον κόσμο βρίσκει θέση στο όραμα του σκηνοθέτη.

22/12

2-dikaiakos-willow-tree.jpg

Η Γεωκουλτούρα είναι ο γενικός θεματικός προσανατολισμός που διατρέχει ολόκληρη την 8η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάζει τις εκθέσεις “Graceland: Ο θρίαμβος μιας αβέβαιης πορείας και «Ιχνηλάτες της Φύσης», στοMOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Συλλογή Κωστάκη, αντίστοιχα. Προτείνουμε οπωσδήποτε μία επίσκεψη!

23/12

andreas-tselikas.jpg

Οι δύο εμβληματικοί θεσμοί της πόλης ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν στους λάτρεις της μουσικής το σπουδαιότερο πολιτιστικό γεγονός τωνγιορτών. Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΚΟΘ για τη ΧΑΝΘ λαμβάνει χώρα και φέτος στο κλειστό γυμναστήριο «Μίμης Τσίκινας», αυτήν τη φορά με τον τίτλο “A Christmas Festival”. Στη διεύθυνση ορχήστρας, ο Ανδρέας Τσέλικας.

24/12

monasty-ii-59632.jpg
MonAsty Hotel

Παραμονή Χριστουγέννων και το πάρτι ξεκινά στην πόλη! Στο Apallou, η μουσική δυναμώνει από τις 15.00 και οι Θεσσαλονικείς δίνουν ραντεβού στο πιο ξεσηκωτικό event. Στο MonAsty Hotel, οι “Street & Glam” φιέστες έχουν εξίσου την υπογραφή του Apallou Group. Νωρίς το μεσημέρι, τραγούδια από resident DJs και live bands και cocktails on-the-go «μιξάρονται» στο απόλυτο open-air πάρτι. Οι ρυθμοί της διασκέδασης συνεχίζουν στην υπέροχα στολισμένη Lavalbone του Ολύμπιον, όπου από τις 18.00 το κέφι απογειώνεται με ελληνικά. Το ίδιο βράδυ, στο εστιατόριο Βοtargo, o βραβευμένος σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης και ο executive chef Κώστας Μποβιάτσης συνεπαίρνουν γευστικά στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με συνοδεία live μουσικής.

25/12

17a1883.jpg

Το Mediterranean Palace Hotel ξέρει να καλωσορίζει με τον πιο μαγευτικό τρόπο το πνεύμα της εποχής. Για την ημέρα των Χριστουγέννων, στήνει από τις 13.30 την πιο εξαίσια γαστρονομική εμπειρία της πόλης. Ένα ιδιαίτεροset menu 4 πιάτων «ξεδιπλώνεται» σιγά σιγά, τη στιγμή που à la carte ποτά σερβίρονται για μοναδικές προπόσεις. Κι όλα αυτά υπό τους ήχους εκλεπτυσμένης ακουστικής μουσικής!

26/12

unnamed-3.jpg

Στο θέατρο «Αριστοτέλειον», ο Άρης Σερβετάλης, υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα, ξεναγεί το κοινό στο «Όνειρο ενός γελοίου» του ρώσου μεγαλοδασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας, Ντοστογιέφσκι, οδηγώντας τον στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αοράτου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας. Μια παράσταση υπνωτιστική, γεμάτη πνευματική ενέργεια και συμβολισμούς.

27/12

fragkoulis-perris-afisa-2022-11-001.jpg

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα ζήσουν δύο λαμπερές βραδιές. Στις 27 & 28 Δεκεμβρίου, ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής θα βρεθούν στο Radio City Theatre για το μουσικό πρόγραμμα “Be Out Guest” - μια άκρως λαμπερή και εναρμονισμένη στο πνεύμα των Χριστουγέννων εκδήλωση, με το πιο festive ρεπερτόριο. Κλασικά και αγαπημένα τραγούδια με εορταστικές -κι όχι μόνο- μελωδίες, αποσπάσματα από διάσημα μιούζικαλ και ρυθμοί βαλς, θα ξεσηκώσουν, θα συγκινήσουν και θα πασπαλίσουν την καρδιά μικρών και μεγάλων με τη μαγεία της σεζόν. Από τη λαμπερή τους συναυλία δε θα λείψουν τα τραγούδια από ταινίες της Disney, που πάντα σκορπίζουν χαρά.

28/12

a124.jpg

Το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο, σε μια ανανεωμένη εκδοχή, συνεχίζοντας την πετυχημένη του πορεία. Μια κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις, η οποία αναδεικνύει μοναδικά τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, που ο αγαπημένος σκηνοθέτης ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα.

29/12

image.jpg

Η αντίστροφη μέτρηση για την πολυαναμενόμενη ταινία που είναι αφιερωμένη στη ζωή και την καριέρα της απαράμιλλης Whitney Houston μόλις τελείωσε, αφού κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας. Δύο μέρες πριν από τη λήξη του χρόνου, η παραγωγή “I WannaDance with Somebody”, σε σκηνοθεσία Kasi Lemmons και σενάριο Anthony McCarten, με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Bafta Naomi Ackie, θα μας κάνει να χορέψουμε στα ωραιότερα τραγούδια των εποχών.

30/12

r0-0-3000-2250-w3000-h2250-fmax.jpg

The Italian Tenors, οι τρεις ιταλοί ερμηνευτές όπερας, υποδέχονται μαζί με τη Mousa το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στο Μέγαρο». Ένα γιορτινό μουσικό ταξίδι αποκλειστικά για μία βραδιά, με ιταλική μουσική από το απόλυτο Bel Canto, με τους: Sabino Gaita, Luca Sala και Evans Tonon.

31/12

img-5023.jpg

Παραμονή Πρωτοχρονιάς γιορτάζουμε με επιπλέον λάμψη στο πιο υψηλό event της πόλης, στο Ballroom, που διοργανώνει το Makedonia Palace. Εκεί, οι εμφανίσεις ξεκινούν στις 21.30, για ευχές γύρω από τον συναρπαστικό εορταστικό μπουφέ. Συντροφιά σε αυτήν τη μοναδική βραδιά: οι Les Au Revoir. Σε άλλο σκηνικό, στο Salonika restaurant του ξενοδοχείου, το εορταστικό à la carte μενού της βραδιάς συνοδεύεται από live των Toot Sweet.

01/1

316935011-5569383983169637-5155452617653595322-n.jpg

Και καλωσορίζουμε τo νέο έτος στο Hyatt Regency Casino Thessaloniki, τσουγκρίζοντας φυσαλίδες, στο υπέροχα στημένο champagne breakfast με τον πλούσιο πρωτοχρονιάτικο μπουφέ του Ambosia Restaurant! Για το πρωτοχρονιάτικο brunch, το Grand Ballroom ανοίγει τις πόρτες τους και μας υποδέχεται με εορταστική διάθεση και ισχυρές δόσεις πολυτέλειας. Θα το απολαύσουμε με συνοδεία ζωντανής μουσικής από το μουσικό δίδυμο Αχιλλέα Σοφούδη και Θάνου Γκιουλεντζή. Το καλύτερο ξεκίνημα για τις πρώτες ώρες του καινούριου χρόνου έχει τον κλασικό και απόλυτο προορισμό του!

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΡΙΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ, ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΣΙΜΙΤΖΙΔΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023