fbpixel

Search icon
Search
Φεστιβάλ Βενετίας 2021: Το επίσημο πρόγραμμα του κινηματογραφικού θεσμού που έρχεται τον Σεπτέμβριο
ARTS & CULTURE

Φεστιβάλ Βενετίας 2021: Το επίσημο πρόγραμμα του κινηματογραφικού θεσμού που έρχεται τον Σεπτέμβριο

Όλα όσα πρόκειται να διαδραματιστούν στην 78η Mostra


To Φεστιβάλ Βενετίας ήταν από πάντα ο αγαπημένος θεσμός των σινεφίλ και φέτος πρόκειται να μας απασχολείσει ιδιαίτερα, μιας και οι παραγωγές που συνθέτουν το πρόγραμμα έχουν ήδη «απορροφήσει» τους λάτρεις του είδους. Μερικά 24ωρα πριν, ο σκηνοθέτης της διοργάνωσης Alberto Barbera, βρέθηκε στη Ρώμη όπου κι έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις πολυαναμενόμενες ταινίες που πρόκειται να προβληθούν στην 78η Mostra.

Παρακάτω, όλες οι λεπτομέρειες για τον επερχόμενο κινηματογραφικό θεσμό!

Οι ταινίες που θα προβληθούν

venice.jpg
Στιγμιότυπο από το περσινό Φεστιβάλ


Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το event θα ανοίξει η νέα ταινία του Pedro Almodóvar, "Madres Paralelas". Την ίδια ημέρα, την 1η Σεπτεμβρίου δηλαδή, θα προβληθεί και η πολλά υποσχόμενη ταινία "Mona Lisa and the Blood Moon", με πρωταγωνιστές τους Kate Hudson και Craig Robinson, σε σκηνοθεσία της Αμερικανίδας Ana Lily Amirpour.

Φυσικά και από τη διοργάνωση δε θα μπορούσαν να λείπουν οι γαλλικές παραγωγές, οι οποίες ήδη έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα, το "Un Autre Monde" από τον Stéphane Brizé, με τους Sandrine Kiberlain και Vincent Lindon, και το "Illusions Perdues" σε σκηνοθεσία Xavier Giannoli -εμπνευσμένο από ένα μυθιστόρημα του Honoré de Balzac με τους Xavier Dolan , Vincent Lacoste και Gérard Depardieu-, είναι οι παραγωγές που θα λάβουν μέρος.

Xavier Giannoli
Xavier Giannoli


Ο κινηματογράφος της διοργανώτριας χώρας Ιταλίας, εκπροσωπείται από τους αδελφούς Damiano και Fabio D'Innocenzo, που οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να παρουσιάσουν το τελευταίο τους έργο, "America Latina", από τον Michelangelo Frammartino, ο οποίος με τη σειρά του θα παρουσιάσει σε avant premiere την ταινία του "Il Buco", αλλά και από τους Gabriele Mainetti, Mario Martone και Paolo Sorrentino, που θα προβάλουν τις νέες τους ταινίες.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως στο μη διαγωνιστικό τμήμα, θα προβληθεί η νέα ταινία του Ridley Scott, "The Last Duel", αλλά και η ταινία επιστημονικής φαντασίας, "Dune" του Denis Villeneuve, με τους Timothée Chalamet και Zendaya.

baf1a44efffa47b47c0ef071a8739c29.jpg
Dune


Ακόμα, στην κατηγορία «Ορίζοντες» θα προβληθούν ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο, όπως το "Once Upon a Time in Calcutta" του Aditya Vikram Sengupta από την Ινδία, το "The Falls" του Chung Mong-Hong από την Taiwan και το "Rhino" του Oleg Sentsov από την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της φετινής επιτροπής

1-8me2n.png
Bong Joon-Ho


Η 78η χρονιά έχει ήδη απασχολήσει τα media και η ανακοίνωση του ονόματος του προέδρου έχει συνεισφέρει στο να ετοιμαζόμαστε για μια θεαματική διοργάνωση. Ο επιτυχημένος Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης, ο γνωστός Bong Joon-Ho, θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. 

Τον γνωρίσαμε από την πολυβραβευμένη ταινία «Παράσιτα» κι έκτοτε έχει διαγράψει μια λαμπρή καριέρα στον χώρο του κινηματογράφου. Σε δηλώσεις του ίδιου, επισημαίνει: «Το φεστιβάλ της Βενετίας είναι πλούσιο με μακρά ιστορία και είναι τιμή μου να συνδεθώ με την εξαίρετη κινηματογραφική παράδοσή του. Ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, και κυρίως ως αμετανόητος σινεφίλ, είμαι έτοιμος να θαυμάσω και να χειροκροτήσω όλες τις σπουδαίες ταινίες που επελέγησαν από το φεστιβάλ. Είμαι γεμάτος αληθινή χαρά κι ελπίδα».

Η Chloé Zhao στην κριτική επιτροπή

zhao.jpg
Chloé Zhao


Η πολυβραβευμένη σκηνοθέτης του "Nomadland" αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Bong Joon-Ho. Η γυναίκα που αποτέλεσε το πρόσωπο της χρονιάς, σαρώνοντας πολλαπλά βραβεία και κάνοντας ιστορικά ρεκόρ στα βραβεία Oscar, φαίνεται να είναι το next big thing του κινηματογράφου και η θέση στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ σίγουρα δικαιώνει το ταλέντο της. Τα υπόλοιπα μέλη που πλαισιώνουν την επιτροπή, είναι η γαλλίδα ηθοποιός Virginie Efira, η Cynthia Erivo και η Sarah Gordon.

To Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 1 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2021. Stay tuned!