fbpixel

Search icon
Search
Φεστιβάλ Βενετίας 2021: Οι πολυαναμενόμενες πρεμιέρες που θα απολαύσουμε
ARTS & CULTURE

Φεστιβάλ Βενετίας 2021: Οι πολυαναμενόμενες πρεμιέρες που θα απολαύσουμε

Η 78η Mostra ξεκινά στη 1 Σεπτέμβρη κάνοντάς μας να ανυπομονούμε


Από πάντα, το Φεστιβάλ Βενετίας ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους θεσμούς των σινεφίλ και φέτος πρόκειται να μας απασχολήσει διπλά, μιας και οι παραγωγές που συνθέτουν το πρόγραμμα έχουν ήδη «απορροφήσει» τους λάτρεις του είδους. Η 78η Mostra προβλέπεται να είναι πιο ενδιαφέρουσα από κάθε άλλη, η έναρξη της οποίας θα πραγματοποιηθεί 1η Σεπτέμβρη, ενώ οι λεπτομέρειες περί διοργάνωσης που έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια μάς κάνουν να ανυπομονούμε να απολαύσουμε τις πολυαναμενόμενες πρεμιέρες των new entries στον χώρο του σινεμά.

Ας δούμε μία προς μία όλες τις λεπτομέρειες!

Οι promising πρεμιέρες

Όπως ήδη γνωρίζουμε εδώ και μερικές εβδομάδες, το event θα ανοίξει η νέα ταινία του Pedro Almodóvar, "Madres Paralelas", στην οποία μεταξύ άλλων πρωταγωνιστεί και η Penélope Cruz. Την ίδια ημέρα, την 1η Σεπτεμβρίου δηλαδή, θα προβληθεί και η πολλά υποσχόμενη ταινία "Mona Lisa and the Blood Moon", με πρωταγωνιστές τους Kate Hudson και Craig Robinson, σε σκηνοθεσία της Αμερικανίδας Ana Lily Amirpour.

mv5bowe2yjy0zdktztzlyy00mme3lwe1ngutmmi5ztvhyjzhmwe2xkeyxkfqcgdeqxvymtmxoty5nzk5-v1.jpg
Madres Paralelas


Μεγάλο κομμάτι της διοργάνωσης λαμβάνουν και οι γαλλικές παραγωγές, οι οποίες ήδη έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα, το "Un Autre Monde" από τον Stéphane Brizé, με τους Sandrine Kiberlain και Vincent Lindon, και το "Illusions Perdues" σε σκηνοθεσία Xavier Giannoli -εμπνευσμένο από ένα μυθιστόρημα του Honoré de Balzac με τους Xavier Dolan , Vincent Lacoste και Gérard Depardieu-, είναι οι παραγωγές που θα λάβουν μέρος.

Μάλιστα, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ήδη on top ταινία "Once Upon A Time in Calcutta" σε σκηνοθεσία Aditya Vikram Sengupta. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία είναι ένα αφιέρωμα στην Calcutta και ακολουθεί τη ζωή μιας μητέρας που πέθανε προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει μια νέα ταυτότητα, αγάπη και ανεξαρτησία, αλλά σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι η μόνη φτωχή σε μια πόλη γεμάτη πείνα. Πρόκειται για ένα πραγματικό παράδειγμα για τη δύναμη του ανθρώπου να ξεφύγει από όσα τον βασανίζουν και του στερούν την ελευθερία του.

thequint-2021-07-a8da3d78-1565-498e-b650-3583f007072e-aditya-vikram-sengupta.jpeg
Once Upon A Time in Calcutta


Επίσης, ο κινηματογράφος της διοργανώτριας χώρας Ιταλίας, εκπροσωπείται από τους αδελφούς Damiano και Fabio D'Innocenzo, που οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να παρουσιάσουν το τελευταίο τους έργο, "America Latina", από τον Michelangelo Frammartino, ο οποίος με τη σειρά του θα παρουσιάσει σε avant premiere την ταινία του "Il Buco", αλλά και από τους Gabriele Mainetti, Mario Martone και Paolo Sorrentino, που θα προβάλουν τις νέες τους ταινίες.

Η παρουσία της νέας γενιάς στην επιτροπή

Ο επιτυχημένος Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης, ο γνωστός Bong Joon-Ho, θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 78ου θεσμού και η ανακοίνωση αυτή φιγουράρει στην πρώτη γραμμή των media εδώ και καιρό. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι η παρουσία της Chloé Zhao στην κριτική επιτροπή -η πολυβραβευμένη σκηνοθέτης του "Nomadland" αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Bong Joon-Ho.

chloe-zhao-variety-day-after-the-oscars-cover-story-1-16x9-1.jpg
Chloé Zhao


Με μια πραγματικά αξιοσημείωτη εξέλιξη στον χώρο του κινηματογράφου, είναι σπουδαίο που θα δώσει το δικό της στίγμα σε έναν τόσο μεγάλο θεσμό, κάνοντας μια σημαντική αρχή για το πώς μπορεί η νέα γενιά να απογειώσει το σινεμά με γνώμονα το ταλέντο και τη σύγχρονη ματιά απέναντι στη ζωή.

Το φεστιβάλ ξεκινά 1 Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί στις 11 του ίδιου μήνα.