fbpixel

Search icon
Search
Feeling Happy: 7+1 tricks που θα φέρουν τη χαρά στη ζωή σας
WELLNESS

Feeling Happy: 7+1 tricks που θα φέρουν τη χαρά στη ζωή σας

Μακριά από παλιές προκαταλήψεις και ιδεοληψίες


Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να φέρετε στη ζωή σας την πραγματική ισορροπία είναι η προσωπική δουλειά και η παρακολούθηση από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας. Και οι ίδιοι θα συνειδητοποιήσετε πως μέσα από μια τέτοια διαδικασία θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τις βαθύτερες πληγές σας και να τις αγκαλιάσετε καθώς και να διακρίνετε τα δικά σας μοτίβο συμπεριφοράς που διαμορφώνουν τελικά την πραγματικότητα σας. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές καθολικές συμβουλές που θα ακουμπήσουν υπέροχα σε κάθε σας ημέρα.

Το κυνήγι της ευτυχίας

Η ευτυχία είναι περισσότερο ένα συνεχές ταξίδι, παρά ένας προορισμός. Μπορεί να προέλθει από ένα σημαντικό κατόρθωμα όπως η επίτευξη των ονείρων σας ή από μια μικρή πράξη όπως η βοήθεια σε έναν άστεγο. Τις περισσότερες φορές, άλλωστε, η ευτυχία είναι απλώς μια κατάσταση ύπαρξης. Μπορείτε να τη βρείτε αν τη δημιουργήσετε εσείς μέσα στο μυαλό σας και αν την αναζητήσετε στα σωστά μέρη και με τα κατάλληλα εφόδια. 

xaroumeni-3.jpg

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλοί τρόποι να φέρετε τη χαρά, την ευτυχία και την ευγνωμοσύνη στη ζωή σας και παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικούς που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας. 

1. Χαμογελάστε

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά, ήρθε η ώρα να δώσετε την ευκαιρία στο "fake it until you make it". Από επιστημονικής άποψης, το να προσποιηθείτε ένα χαμόγελο την ώρα που δεν έχετε καλή διάθεση μπορεί να κάνει θαύματα. Όταν χαμογελάτε στέλνετε ένα σήμα στον εγκέφαλό σας, παραπλανώντας τον να πιστέψει ότι είστε ευχαριστημένοι. Αυτός, με τη σειρά του, μειώνει το stress και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. 

xaroumeni-1.jpg

2. Περάστε ‘Me’ Time

Αν παρόλα αυτά δεν θέλετε να "φορέσετε" το καλύτερο χαμόγελο σας τότε μπορείτε απλώς να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να απολαύσει μερικές στιγμές μόνος του. Κάνοντας οτιδήποτε σας χαροποιεί και σας ηρεμεί θα δώσετε την ευκαιρία για νέα ξεκινήματα, ακόμη και αν βρίσκεστε κάτω από το βάρος του παπλώματος σας. Έτσι, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αγκαλιάσετε την ευτυχία είναι να αφιερώσετε λίγο "me time" για μια ρουτίνα που θα σας μείνει αξέχαστη. Κάτι σαν ένα πραγματικό διάλειμμα.

3. Δείτε έναν παλιό φίλο

Δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλα σχέδια όλη την ώρα, ούτε να κυνηγάτε την τέλεια ευτυχία όπως περιγράφεται στα εγχειρίδια. Μερικές φορές, μια "βόλτα" στη νοσταλγία με έναν καλό παλιό φίλο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να αισθανθείτε ισορροπία μέσα σας. Μέσω της επιτρεπτής σιωπής, μέσω των κοινών αναμνήσεων και μέσω όλων όσων σας ενώνουν θα φτάσετε στο σημείο να νιώσετε πραγματικά χαρούμενοι για όλα όσα ήσασταν και κυρίως για όσα καταφέρατε μέσα στα χρόνια. 

xaroumeni-4.jpg

4. Κάντε γυμναστική

Εάν η άσκηση μπορεί να περιγραφεί με μία λέξη, τότε αυτή είναι το «θαύμα». Η κίνηση του σώματός σας είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να υποδεχτείτε την ευτυχία στη ζωή σας. Σκεφτείτε όλες τις στιγμές που αντιμετωπίζατε μια στιγμή δυσκολίας και το αγαπημένο σας τραγούδι σας έκανε να χορέψετε στο ρυθμό του. Με αποτέλεσμα να ξεχάσετε τα πάντα. Όταν κινείστε, αναγκάζετε τον εγκέφαλό σας να αποκλείσει όλες τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα που προκαλούν stress και προσπαθούν να απομακρύνουν την ηρεμία σας.

5. Κοιμηθείτε καλά

Σε έναν κόσμο όπου ο ύπνος είναι σχεδόν αμαρτία η γρήγορη ζωή σας αναγκάζει να μείνετε μέχρι αργά το βράδυ ξύπνιοι. Έτσι, το κυνήγι της φήμης και της επιτυχίας έρχεται με την τιμή του να χάνετε την ποιοτική ξεκούραση. Και στη συνέχεια, κάθε πρωί ξυπνάτε, βλέπετε όλα τα υλικά πράγματα που έχετε συγκεντρώσει και εξακολουθείτε να σκέφτομαστε: «Γιατί δεν είμαι χαρούμενος;». Ο ύπνος για 8 ώρες κάθε βράδυ είναι ένα από τα βασικά κλειδιά της χαράς. Όχι μόνο γιατί μειώνει το stress αλλά και γιατί παίζει καθοριστικό ρόλο και στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων αλλά και σας σώζει από το brain fog το επόμενο πρωί. 

xaroumeni-2.jpg

6. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Είναι αποδεδειγμένο γεγονός: η ευτυχία ξεκινά από μέσα. Η ευτυχία ξεκινά με εσάς. Έτσι, ένας από τους ευκολότερους τρόπους να είστε σε αυτό το state of mind είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας, να τον αγαπάτε και να τον δέχεστε όπως είναι. Για αυτό το λόγο μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, μπορείτε να απολαύσετε μια χαλαρωτική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας ή να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο ή να ακούσετε τη μουσική που αγαπάτε και να χορέψετε με ανέμελο τρόπο.

7. Πηγαίνετε μια βόλτα

Αναφέρθηκε και παραπάνω πως η άσκηση είναι ένας υπέροχος δρόμος προς την ευτυχία. Αλλά μια καλή βόλτα στο πάρκο μπορεί επίσης να κάνει θαύματα όταν πρόκειται για την αναζήτηση της εσωτερικής ισορροπίας. Θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε καθαρό αέρα και θα σας δώσει την ώθηση για σκέψεις που μοιάζουν περισσότερο ανέμελες παρά καταπιεστικές. Άλλωστε, το περπάτημα μπορεί να αποδειχτεί τρομερά ευεργετικό.

8. Κάντε πρακτική ευγνωμοσύνης

Η ευγνωμοσύνη είναι η καλύτερη στάση ζωής που μπορείτε να υιοθετήσετε. Το να είστε ευγνώμων και το να εξασκείτε αυτή την πρακτική μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε γειωμένοι, να εκτιμήσετε τη στιγμή, να κάνετε τους ανθρώπους χαρούμενους και να δώσετε ένα αίσθημα ικανοποίησης στον εαυτό σας. Όλα αυτά με απώτερο σκοπό να οδηγηθείτε στη χαρά. Για αυτό το σκοπό διατηρήστε ένα καθημερινό ημερολόγιο και καταγράψτε πρωί και βράδυ δύο πράγματα για τα οποία νιώθετε υπέροχα. 

Μην χαλάσετε αυτό που έχετε, επιθυμώντας αυτό που δεν έχετε. Να θυμάστε ότι αυτό που έχετε τώρα ήταν κάποτε μεταξύ των πραγμάτων που ποθούσατε. Το παρόν είναι δώρο.