fbpixel

Search icon
Search
Fashion Icon: 6+1 βασιλικοί κανόνες που «έσπασε» η Meghan Markle με τις εμφανίσεις της
STYLE PEOPLE

Fashion Icon: 6+1 βασιλικοί κανόνες που «έσπασε» η Meghan Markle με τις εμφανίσεις της

Η Δούκισσα του Sussex πήγε κόντρα στα πρωτόκολλα του παλατιού, δημιουργώντας statement looks


Είτε είστε υποστηρικτές της Meghan Markle είτε όχι, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Δούκισσα του Sussex έκανε πολύ αισθητή την παρουσία της στο Παλάτι κι όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον πρίγκιπα Harry, του γάμου τους αλλά και μετά την ανακοίνωση της παραίτησής τους από τα καθήκοντά τους, η Meghan έφερε έναν αέρα εκσυγχρονισμού με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, κυρίως μέσα από το στιλ της και τον τρόπο που επέλεγε να ντύνεται στις επίσημες εμφανίσεις.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να τη συγκρίνουν με τη Lady D, αν και κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε μοιάζει σε τίποτα με την Kate Middleton. Εκτός από την έντονη υποστήριξη που έδειξε σε ανερχόμενους σχεδιαστές και ακόμα πιο συχνά σε γυναίκες designers, η Meghan Markle «έσπασε» πολλές φορές τους βασιλικούς κανόνες με τις στιλιστικές της επιλογές.

Από την πρώτη δημόσια εμφάνιση δίπλα στον Harry για την ανακοίνωση των αρραβώνων τους μέχρι και την αποχώρησή τους από τα Ανάκτορα, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλες τις φορές που η Δούκισσα πήγε κόντρα στα βασιλικά πρωτόκολλα. 

Το μαύρο επιλέγεται σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις

f5147f74-e051-410b-a288-cc0c0bdf2db.jpg

Σύμφωνα με του βασιλικούς κανόνες ένδυσης, το μαύρο χρώμα δεν πρέπει να επιλέγεται από τα μέλη των royals, εκτός κι αν βρίσκονται σε πένθος. Είναι γνωστό το ότι οι βασιλείς πρέπει να έχουν πάντοτε ένα μαύρο σύνολο αν βρίσκονται σε ταξίδι για παν ενδεχόμενο.

Παρόλα αυτά η Δούκισσα του Sussex επέλεξε αρκετές φορές black outfits, τόσο σε κοστούμια όσο και σε φορέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το υπέροχο Emilia Wickstead dress, που αντιτάχθηκε στου κανόνες.

Πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε Βρετανούς σχεδιαστές

meghan-markle-2.jpg

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Meghan Markle εντυπωσίασε και εξέπληξε το κοινό με τις εμφανίσεις της, κάνοντας τους δημοσιογράφους να «χύνουν» πολύ μελάνι για το μοναδικό και πανέμορφο στιλ της. Μία από αυτές ήταν η «έκρηξη» χρώματος με το κίτρινο φόρεμα του Αμερικάνου σχεδιαστή Brandon Maxwell, μετά από μία σειρά ουδέτερων επιλογών. Δεν ήταν μόνο το χρώμα που κέντρισε το ενδιαφέρον, αλλά και το γεγονός ότι επέλεγε πολύ συχνά να φοράει σχεδιαστές απ΄όλο τον κόσμο κι όχι μόνο Βρετανούς, κάτι το οποίο δεν είναι πολύ συνηθισμένο στο Παλάτι.

Οι British designers είναι η μόνη επιλογή για το βασιλικό νυφικό

meghan-markle-3.jpg

Το Μάιο του 2018 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον πολυαναμενόμενο γάμο του Harry και της Meghan. Μείζον θέμα ήταν και το νυφικό της, το οποίο φυσικά δίχασε. Εκτός από το απλό και minimal σχέδιο, η ίδια λέγεται ότι είναι η πρώτη Βρετανή βασιλική νύφη της σύγχρονης ιστορίας που επέλεξε «ξένο» για τον σχεδιαστή. Κι ενώ η designer Clare Waight Kelller είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οίκος Givenchy, τον οποίο εκπροσωπεί ωστόσο, είναι σίγουρα Γαλλικός. Η αλήθεια είναι ότι οι British designers δεν είναι «μονόδρομος», απλά συνηθίζεται να είναι η πρώτη επιλογή.

Πρέπει να κρατάνε τα παπούτσια τους

meghan-markle-4.jpg

Ακόμα ένας «άτυπος» κανόνας που πρέπει να ακολουθούν οι royals πρέπει πάντοτε να κρατάνε τα παπούτσια τους. Η Kate Middleton τα είχε στα χέρια της στο Manly Beach το 2014, ενώ η Diana από την πλευρά της έκανε το ίδιο στην παραλία του Terrigal το 1983. Για ακόμα μία φορά η Markle ξεχώρισε, σπάζοντας αυτό το πρωτόκολλο το 2018, όταν άφησε τις Castaner espadrille της στην παραλία Bondi.

Το χρώμα των νυχιών τους πρέπει να είναι σε ουδέτερους τόνους

meghan-markle-6.jpg

Η Δούκισσα είχε αντίθετη άποψη το 2018 στο Fashion Award Royals. Το μαύρο φόρεμα με τον έναν ώμο μπορεί να είναι μοναδικό, αλλά τα βλέμματα «έπεσαν» στο χρώμα των νυχιών της. Παραδοσιακά, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επιλέγουν ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το nude ή το απαλό ροζ. Γι' αυτήν την εμφάνιση της προτίμησε το μπορντό, «κλέβοντας» τις εντυπώσεις.

Παρουσία της Βασίλισσας επιτρέπονται μόνο τα neutrals looks

851a53e3-56da-480a-8914-e3347bb45f31.jpg

H Βασίλισσα Ελισάβετ είναι γνωστή για την αγάπη που έχεις στις έντονες αποχρώσεις και τα χρώματα που επιλέγει για τις εμφανίσεις της. Αυτό συμβαίνει κυρίως για να μπορούν οι θαυμαστές της να την εντοπίσουν μέσα σε πλήθος κόσμου. Γι’ αυτό και οι γυναίκες των royals φορούν ουδέτερες αποχρώσεις. Κι ενώ πολλοί θεωρούν αυτήν την κίνηση ένδειξη σεβασμού προς την Αυτού Μεγαλειότητα, το σμαραγδένιο φόρεμα της εγκυμονούσας Meghan στην Ημέρα της Κοινοπολιτείας του 2020, έχει μείνει αξέχαστο.

Το καπέλο είναι υποχρεωτικό όταν βρίσκονται με τη Βασίλισσα

meghan-markle-5.jpg

Σύμφωνα με τη Daily Mail, είχε προκληθεί αναστάτωση κατά τη διάρκεια του πρώτου κοινού ταξιδιού με τη Βασίλισσα, καθώς η Δούκισσα επέλεξε να εμφανιστεί χωρίς καπέλο. Διότι η Ελισάβετ Β’ επέλεξε ένα, ίδιο με το σύνολο της, ήταν δεδομένο ότι η Meghan Markle θα έκανε το ίδιο, κάτι το οποίοι δε συνέβη, «σπάζοντας» για ακόμα μία φορά τους κανόνες.