fbpixel

Search icon
Search
Fall mood on: Έτσι θα μπείτε στο φθινόπωρο με αισιοδοξία
WELLNESS

Fall mood on: Έτσι θα μπείτε στο φθινόπωρο με αισιοδοξία

Οι πρακτικοί τρόποι για να αλλάξουμε διάθεση


Το φθινόπωρο έχει εισβάλλει στη ζωή μας και πολλές φορές μπορεί να συνδέεται με μια μικρή αλλαγή διάθεσης, ακόμη και στους πιο αισιόδοξους. Αποτελεί κάτι το σύνηθες, ειδικά, όταν κάνουμε λόγο για μετάβαση εποχής. Μπορεί να παρατηρήσουμε ότι έχουμε μια μικρή πτώση της ψυχολογίας μας, ειδικά όταν σκεφτόμαστε ότι έρχονται μπροστά μας μακροί μήνες. Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να αντικαταστήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα με θετικά, δίνοντας την ευκαιρία στους εαυτούς μας να διαχειριστούμε την συγκεκριμένη εποχή με μεγαλύτερη ηρεμία και απόλαυση. Ας βρούμε εκείνες τις στρατηγικές που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή μας και θα χαρίσουν γέλιο στην καθημερινότητά μας, καθώς και τις ώρες που είμαστε στον προσωπικό μας χώρο. 

Εμείς συγκεντρώσαμε 5 πρακτικούς τρόπους για να βελτιώσουμε την φθινοπωρινή μας διάθεση, φέρνοντας την αισιοδοξία στην αρχή της νέας αυτής εποχής

Απολαμβάνουμε το πρωινό φως

c0e61c8ed833879e069339bb43bddc18.jpg

Είναι απαραίτητο να προφυλάξουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία από την κάποιους είδους εποχιακή συναισθηματική διαταραχή. Με την έκθεση στο ηλιακό φως, βοηθάμε στην αποφυγή της φθινοπωρινής μελαγχολίας. Το πρωινό φυσικό φως μας ξεκουράζει και λειτουργεί ως ένα natural booster. Ένας 15λεπτος περίπατος, αλλά και η επιλογή να χαλαρώσουμε μπροστά στο παράθυρό μας, ενώ απολαμβάνουμε το πρωινό μας, αποτελούν την κατάλληλη cozy συνήθεια. 

Ετοιμάζουμε μια αγαπημένη playlist

shutterstock-1716917566.jpg

Η μουσική μπορεί να γίνει ο πιο ισχυρός σύμμαχός μας, κάνοντάς μας να αισθανθούμε άνετα και ανακουφιστικά. Αγαπημένες μελωδίες που μας ξυπνούν γλυκά το πρωί και μας κάνουν παρέα στην απογευματινή τακτοποίηση του σπιτιού. Ας προετοιμάσουμε μια αγαπημένη playlist με τραγούδια που ανεβάζουν τη διάθεσή μας και μας χαρίζουν αναζωογόνηση, προσκαλώντας μας να χορέψουμε.

Θέτουμε έναν καινούριο στόχο

shutterstock-1911359197.jpg

Είναι ωφέλιμο να ασχοληθούμε με όλα αυτά που μας αρέσουν, θέτοντας συνεχώς καινούριους στόχους. Ας ξεκινήσουμε με κάτι πολύ απλό, όπως είναι η εκκαθάριση και η οργάνωση της ντουλάπας μας. Απευθείας αισθανθούμε ανακούφιση, δίνοντας στους εαυτούς μας το κίνητρο να συνεχίσουμε να επιμελούμαστε τον χώρο μας. Στη συνέχεια, μπορούμε να προχωρήσουμε στην έναρξη μιας νέας συνήθειας, όπως είναι ένα άθλημα ή ένα χόμπι. Το αισιόδοξο κύμα ενέργειας που θα νιώσουμε όταν πάρουμε τα όμορφα αυτά ρίσκα, και ειδικά όταν τα ολοκληρώνουμε με επιτυχία, θα μας συνεπάρει και θα μας γεμίσει με δύναμη. 

Κάνουμε αρωματοθεραπεία 

94bedbe93b8a9b45756ad0465f897f94.jpg

Συμβάλλουν ενεργά στη μείωση του στρες και της αρνητικής διάθεσης. Μερικά από τα διαχρονικά αγαπημένα εκχυλίσματα που μπορούμε να συναντήσουμε εύκολα είναι τα έλαια λεβάντας, τριαντάφυλλου, λεμονιού, μέντας και τεϊόδεντρου. Καθένα από αυτά αντιστοιχεί και σε μια συγκεκριμένη θεραπεία. Μπορούμε να δημιουργήσουμε την προσωπική μας ιεροτελεστία αρωματοθεραπείας, ανάλογα, φυσικά, με τις ανάγκες του οργανισμού μας. Ειδικά στην συγκεκριμένη συνθήκη, είναι η κατάλληλη λύση για να δημιουργήσουμε την αρμονία που αναζητούμε. 

Προσφέρουμε 

shutterstock-608080718.jpg

Μια φωτεινή πράξη που μυρίζει αγάπη. Προσφέροντας αντικείμενα που πλέον δεν τα χρειαζόμαστε, είναι ένα όμορφο βήμα για να αισθανθούμε ειλικρινή σύνδεση με τους συνανθρώπους μας. Όταν μοιραζόμαστε, τότε δημιουργούμε την ευτυχία.

Enjoy fall!