fbpixel

Search icon
Search
Fall Flowers: Τα λουλούδια που θα χαρίσουν φθινοπωρινή αύρα στον χώρο σας
INTERIORS

Fall Flowers: Τα λουλούδια που θα χαρίσουν φθινοπωρινή αύρα στον χώρο σας

Πώς να δημιουργήσετε το απόλυτο σκηνικό γι' αυτήν την εποχή


Τα φυτά και τα λουλούδια αποτελούν μια προσθήκη στο σπίτι μας, η οποία δεν πρέπει να απουσιάζει. Έχουν τον τρόπο να προσδίδουν χρώμα και «ζωή» και το γεγονός αυτό τα κάνει να γίνονται ένα αναπόσπαστο κομμάτι από τη διακόσμηση των προσωπικών μας χώρων. Κι επειδή ο Σεπτέμβρης έχει μπει και οι πρώτες φθινοπωρινές ημέρες πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους, συγκεντρώσαμε τα πιο όμορφα fall flowers, τα οποία αξίζουν μια θέση στην κατοικία σας.

Χρυσάνθεμο

Το χρυσάνθεμο δεν μπορεί να λείπει από τις προτάσεις για φθινοπωρινά λουλούδια. Διαθέτει χαρακτηριστικά άνθη που μοιάζουν με μαργαρίτες και είναι, επίσης, γνωστό με την ονομασία αγιοδημητριάτικο. Πρώιμες ποικιλίες που ανθίζουν από τα τέλη του καλοκαιριού και όψιμες ποικιλίες που ανθίζουν μέχρι και τα τέλη της άνοιξης. Οι χαμηλές ποικιλίες χρυσάνθεμων που φέρουν μεγαλύτερα άνθη φυτεύονται σε μικρές γλάστρες, ενώ τα ψηλά ανθεκτικά χρυσάνθεμα, τα οποία δημιουργούν πολλά μικρά άνθη φυτεύονται στον κήπο.


Αμαρυλλίς

Σίγουρα πρόκειται για ένα πανέμορφο λουλούδι που δε βλέπουμε και τόσο συχνά, γι' αυτό και θεωρείται τόσο ξεχωριστό. Μια επιλογή που επίσης υπάρχει σε διάφορα χρώματα, με πιο γνωστή τη λευκή και κόκκινη εκδοχή. Τα καλά νέα είναι πως χρειάζεται ελάχιστο πότισμα -μία φορά την εβδομάδα αρκεί. Bonus, καλό είναι να τοποθετηθεί σε σημείο με αρκετό φυσικό φως, όπως μπροστά από το παράθυρο.


Γαρύφαλλο

Άλλο ένα είδος λουλουδιού που δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα. Τα γαρύφαλλα ανθίζουν από την αρχή της άνοιξης μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ μπορούν να χαρίσουν εκλεπτυσμένο χαρακτήρα όπου κι αν τα τοποθετήσετε -μέσα ή έξω από το σπίτι σας. Τα χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε ποικίλουν: λευκό, κίτρινο, ροζ, πορτοκαλί ροζ κ. ά.


Ντάλια

Χωρίς αμφιβολία, η ντάλια είναι ένα πανέμορφο λουλούδι που μπορεί να απογειώσει τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Τα εντυπωσιακά άνθη της έχουν διάμετρο 20-30 cm και αναπτύσσονται πάνω σε μακριά ανθικά στελέχη. Μεγάλη ποικιλία υπάρχει σε ό,τι αφορά στο χρώμα των τους, ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με τον δικό σας χώρο. Μια τέλεια προσθήκη για το coffee table, για την κουζίνα ή ακόμα και για το κομοδίνο σας.


Κατιφές

Με καταγωγή από το Μεξικό, ο κατιφές προσφέρει υπέροχα κίτρινα και πορτοκαλί κυρίως άνθη, που ξεχωρίζουν για το μικρό μέγεθός τους. Μια ιδανική προσθήκη για extra χρώμα στην κατοικία σας, που παράλληλα θα δημιουργήσει την απόλυτη fall αισθητική. Ένα ακόμα λουλούδι που απαιτεί πολλή φροντίδα, παρά μόνο ελάχιστο πότισμα -μία με δύο φορά την εβδομάδα.